פסטייה צמחונית מעוררת תיאבון שכל אחד יאהב

פסטייה צמחונית – מנה שמשגעת את החושים

אז מה קורה כשחובבי הטעמים הצרפתיים נפגשים עם טעמים מזרח תיכוניים? נולד לו מתכון מדהים, פסטייה צמחונית שלא תשאיר אתכם אדישים! פסטייה היא מנה מסורתית שמקורה במטבח הצפון אפריקאי, ובכל bite שלה תרגישו את השילוב המושלם של מתיקות ועשבי תיבול. המנה הזו מגיעה עם קרם פרברי, שכאילו לקוח מעולם אחר. כשאנחנו מכינים פסטייה, אנחנו לא רק יוצרים אוכל – אנחנו חולקים סיפור, מסורת ואהבה. תכינו את עצמכם לחוויה שמשגעת את כל החושים! וכשהטעימה הראשונה פוגעת בלשון – אתם תבינו למה היא נחשבת לאגדה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 1.5 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 6-8 מנות

המרכיבים הדרושים

כעת נגיע לחלק הכה מעניין של המתכון: במרכיבים שלנו נמצאים כמה רכיבים שאולי תתפלאו לגלות, אבל האמת היא שהשילובים האלה יוצרים טעמים מענגיים! הנה מה שנצטרך:

  • 1 חבילת בצק פילאס (או בצק עלים)
  • 2 כוסות תרד קצוץ
  • 1 כוס פטריות קצוצות
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים (אופציונלי)
  • 1 כוס גבינה לבנה (אפשר גם גבינת מוצרלה)
  • 2 ביצים (או תחליף צמחוני)
  • 1/4 כוס חמאה מומסת
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית שטוחה כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כוס סוכר (לטעם מתוק מאוזן)
  • 1/4 כוס חמוציות קצוצות (אופציונלי)
  • אבקת סוכר לקישוט

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית של המתכון, תוכלו להחליף את הבצק בפילה אורז ולהשתמש בתחליפי ביצים כמו טופו מרוסק או פשתן. גבינת קוטג' או יוגורט צמחי יכולים לשדרגו את המנה בצורה מדהימה!

שלבי ההכנה

אחרי שגיבשנו את כל מרכיבי הקסם שלנו, הגיע הזמן להתחיל להפעיל את כישרוננו הקולינרי! כל שלב במתכון הוא חוויה במינה, אל תחמיצו!

  1. נחמם מחבת על חום בינוני ונضيف מעט שמן זית, ואז נוסיף את הבצל ונאפה אותו עד שהוא מתרכך.
  2. נוסיף את השום הקצוץ ונמשיך לערבב עוד מספר דקות עד שהבננה משמיעה ריח אוחד.
  3. נוסיף את הפטריות והתרד ונבשל עד שהפטריות משחימות והתרד מתכווץ.
  4. בזמן שהמלית מתקררת, נכין את הבצק פילאס על ידי שטיחתו בצורה של שכבות.
  5. נפזר את המלית בקצה הבצק ושם נוסיף גבינה, קינמון ואגוזים (אם הנכם משתמשים).
  6. נגלגל את הבצק כך שיתקבל רולדה ונניח על תבנית עם נייר אפייה.
  7. נמרח על פניה את החמאה המומסת.
  8. נאפה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 30-40 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  9. לאחר האפייה נוציא מהתנור, נוציא מהמגן ונניח להתקרר מעט.
  10. לפני ההגשה, נפזר מעל אבקת סוכר – והמנה משגעת מוכנה!

כשהפסטייה מכסה על הדברים שלה בתנור, תוכלו להתחיל לדמיין את הריחות המושלמים שמתפשטים ברחבי הבית – זה הזמן להרגיש נוח ולחכות בסבלנות!

תוספות ושדרוגים מהפנטים

אם אתם רוצים לקחת את הפסטייה שלכם לשלב הבא, יש מגוון אפשרויות לשדרוגים ותוספות!

  • פירות יבשים קצוצים ידגישו את המתיקות וישוו טעם עמוק יותר.
  • עוד כמה תבלינים כמו כמון, פפריקה מעושנת או קימל יכולים להוסיף רובד נוסף של טעם.
  • שדרוג עם גבינת פטה במקום גבינת קוטג' יכול להעניק טעם עז יותר.

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הפסטייה מראש? כן, ניתן להכין את הפסטייה כמה שעות מראש. שמרו אותה במקרר והוציאו 30 דקות לפני האפייה.

כמה זמן אפשר לשמור את הפסטייה במקרר? פסטייה נשמרת במקרר כ-3-4 ימים. פשוט הוציאו ושדרגו עם אבקת סוכר לפני ההגשה!

האם יש לכם טיפים להצליח עם הבצק? נכון! הניחו לבצק לנוח 10 דקות לפני השימוש כדי להקל על התהליך. גם ידיים נקיות מאוד עוזרות!

ממה עשוי הבצק פילאס? הבצק עשוי מקמח, מים, חמאה או שומן. יש שמוכרים אותו גם כ"בצק עלים" בחנויות.

האם ניתן להקפיא את הפסטייה? בהחלט! ניתן להקפיא אותה לאחר האפייה, היא תישאר מאוד פריכה לאחר החימום.

האם אפשר לשים יותר ירקות במלית? יש המון אפשרויות! ניתן להוסיף גזר קצוץ, קישואים או כל ירק אחר שאוהבים.

איזו תאמה בין יין לפסטייה? יין אדום קל או שמפניה יהיו תוספת מעולה לפסטייה!

האם פסטיה זו מנת פתיחה או עיקרית? זה תלוי באירוע! היא מתאימה לשניהם.

איך ניתן להגיש את הפסטייה? ניתן לחתוך לקוביות, להניח על צלחות עם רוטב טחינה או אפילו לסדר על מגש עם תבלינים נוספים.

אם הכנתם את הפסטייה והצלחתם להעביר את הטעמים לכל הלבבות, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה! ספרו לחברים שלכם, אירגנו ערב טעמים משוגע והפיצו את האהבה לחוויות קולינריות! תהנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *