צלעות עגל מתכון: טעמים שישגעו לכם את הסועד!

צלעות עגל ממכרות ברוטב סויה ומייפל

בואו שניה נתעורר לפלא שבשביל רובנו הוא שם נרדף לצלייה מלאה של טעמים ואנשים עומדים מסביב כדי ללקק את האצבעות! מספר מצומצם של מרכיבים משנה את כל התמונה ויכול להקפיץ לנו את הארוחה לרמות שטרם העלינו על דעתנו. צלעות עגל רכות, ששוכבות בתנור, מתבשלות בדד, סופגות את כל הטעמים המהממים של רוטב הסויה והדבש! אני יכול להרגיש את הריחות העשירים שמתפשטים בכל הבית ואם תנסו להכין את זה בעצמכם, אני בטוח שתסכימו איתי שהזה הוא מתכון אגדי שאי אפשר להתעלם ממנו.

זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות הכנה + 2 שעות בישול
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 6 סועדים

הרכיבים הדרושים

המרכיבים שמהם ניצור את החוויה המדהימה הזו הם פשוטים, וזאת אחת הסיבות לכך שמדובר במתכון שמשגע את כולם. מהנסיון שלי, אין כמו צלעות עגל טריות ואיכותיות להרגשה המושלמת. אז עד שנגיע לשלב הבישול, בואו נעבור על המרכיבים!

  • 1 ק"ג צלעות עגל
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס דבש או מייפל
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הכנה נכונה של המתכון הזה תוכל לכלול גם רכיבים חלופיים, כמו שימוש בתחליף סויה ללא גלוטן. התוצאה תהיה אגדית לא פחות ואפשר לשלב את המרכיבים לפי הטעמים האישיים שלכם.

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להיכנס למטבח וליצור את הקסם הזה. אני ממליץ לכם לעקוב אחרי השלבים הבאים, ותוך שעה וחצי תמצאו את עצמכם עם מנה שתגרום לכולם לרצות עוד. נכון, הם שיבקשו “תעשה עוד!”.

  1. מחממים את התנור על 160 מעלות צלזיוס.
  2. מסננים את הצלעות ממלח ופלפל.
  3. במיקסר, מערבבים את רוטב הסויה, הדבש, השום, הג'ינג'ר, הכמון והפפריקה עד שהתערובת אחידה.
  4. משרים את הצלעות בתערובת למשך 15 דקות לפחות, אך ככל שיותר זמן, כך יותר טעמים!
  5. מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני.
  6. מטגנים את הצלעות מכל צד כ-3 דקות, עד שהן משחימות.
  7. מעבירים את הצלעות לתבנית אפייה.
  8. שופכים מעל את המר marinade שנותר מהמחבת.
  9. עוטפים בנייר כסף ואופים את הצלעות כ-1.5 שעות.
  10. כשהצלעות מוכנות, מסירים את נייר האלומיניום ואופים במשך 15 דקות נוספות כדי שהן יקבלו צבע זהוב ומושלם.

תוספות ושדרוגים למתכון

בשלב הזה, אני רוצה להביא לכם כמה רעיונות לשדרוגים ותוספות שיכולים להקפיץ את המנה שלכם בכמה רמות. כשתכינו מנה אהובה כזו, אין גבול לדמיון מה אפשר להוסיף.

  • ניתן להוסיף תפוחי אדמה לתבנית ולאפות יחד עם הצלעות, כך שיספגו את הרוטב המדהים.
  • מה לגבי ירקות קלויים? גזר, קישוא ובצל יהפכו את המנה לעשירה ומרעננת.
  • אם אתם מעדיפים את המנה חריפה, הוסיפו פלפל חריף קצוץ לתערובת הסויה.
  • אפשר לשדרג עם עשבי תיבול טריים כמו רוזמרין או תימין במהלך הבישול.

שאלות ותשובות

מהי הדרך הכי טובה לבשל צלעות עגל?
יש הרבה דרכים לבשל צלעות עגל, אבל השיטה המומלצת היא לבשלן באיטיות בחום נמוך, כמו במתכון הזה. זה מאפשר לנתח להיות רך במיוחד וסופג בדיוק את כל הטעמים.

האם אפשר להשתמש בצלעות של בשר אחר?
בוודאי! המתכון יחלים גם עם צלעות כבש או חזיר. הרוטב ישדרג כל נתח בשר!

האם יש צורך להשרות את הבשר?
כמובן! ההשריה ברוטב הסויה והדבש נותנת לצלעות טעם עשיר. מומלץ להשאיר למשך כמה שעות אם אפשר.

כמה זמן אפשר לשמור את הצלעות במקרר?
צלעות עגל מבושלות אפשר לשמור במקרר עד 3-4 ימים. מומלץ לשמור בצנצנת אטומה.

האם אפשר להכין את המנה הזו על גריל?
כן! תהליך הצלייה על גריל יכול להפוך את הצלעות לקריספיות במיוחד. החום של הגריל מדגיש את הטעמים בצורה מעולה.

מהי האפשרות לשדרוג בצדדים למנה?
תוספות מצוינות יכולות להיות סלט ירוק רענן, פירה או אפילו אורז עם צנוברים.

אם אני לא אוכל דבש, מה לעשות?
ניתן להחליף את הדבש בסירופ מייפל או במתיק טבעי אחר שיעניק את המתיקות הנדרשת.

האם זה מתכון בריא?
בעיקרון, מדובר בבשר רך, ואין בו הרבה פחמימות. עם זאת, חשוב לזכור את ערך השומנים.

כמה זמן לאפות את הצלעות?
כלל אצבע הוא שהן צריכות להתבשל 1.5 עד 2 שעות לחום נמוך, אפשר לבדוק את הרכות בעזרת מזלג.

איך יודעים שהצלעות מוכנות?
אם המזלג נכנס בקלות בבשר, אז זה מוכן! אם לא, יש להחזיר לעוד זמן.

אתם בהחלט לא יכולים לפספס את המתכון הזה! אני מזמין אתכם לנסות, לשתף את החוויה עם חברים ולספר איך יצא. בואו נתפוס את האנשים המבקשים עוד!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *