קמח שיפון – מתכונים מדהימים ובסיסיים
שיפון! למה הפירות והירקות צריכים להיות במרכז התמונה כשיש לנו קמח שיפון? אם אתם אוהבים לשדרג את המנות שלכם ולתת להם טוויסט מעניין, הגעתם למקום הנכון. קמח שיפון הוא לא רק קריצה לאחור, אלא גם רכיב שמשדרג כל מנה, עם מרקם מיוחד וטעם עשיר שמחכה להיחשף. הרי מה יכול להיות יותר מדהים ממאפה שמנמן עם קמח שיפון שמקפל בתוכו סודות של טעמים?
בשיחה עם חברים אני תמיד שואל, מה אתם חושבים על קמח שיפון? התגובות נעות בין "מושלם" ל"מה זה בכלל?". אז החלטתי לרכז אתכם במסע תקשורת של טעמים עם מתכון מיוחד שיעשה לכם חשק לאכול יותר מהמאפים הללו. אם אתם מחפשים דרך לשדרג את הבוקר שלכם, להתחיל את היום עם דגנים בריאים, ובמקביל להעסיק את הנשמה עם ריח הטוב של מאפה בתנור – המתכון הזה הוא מה שאתם צריכים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- זמן נפילה בתנור: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שמתחילים להתרגש מהתוצאה הסופית, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שדרוש כדי ליצור את המנה המדהימה הזו. הכנו רשימת רכיבים שתעשה לכם את הכי טעים שיש!
- 500 גרם קמח שיפון
- 400 מ"ל מים פושרים
- 10 גרם מלח
- 10 גרם שמרים יבשים
- 1 כף דבש
- 30 גרם שמן זית
- 1 כוס אגוזים קצוצים (אופציונלי)
- 1 כוס שכבת צימוקים (אופציונלי)
עבור אלו מכם שמעוניינים בגרסה טבעונית, ניתן להחליף את השמרים בבחירה טבעונית, ולהשתמש במזון ממשי אחר במקום דבש, כמוהו להלחיל סירופ מייפל או סוכר חום.
שלבי ההכנה
ועכשיו, אנחנו מגיעים לחלק הכיפי של המתכון – ההכנה. אל תדאגו, זה לא מסובך כמו שזה נשמע, ואם יש לכם מרדף אחר טעמים חדשים – זה בדיוק מה שאתם צריכים!
- שמים את קמח השיפון בקערה גדולה.
- מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים היטב עם הקמח.
- ממיסים את הדבש במים הפושרים ומוסיפים את השמן זית.mix
- יוצרים גומה במרכז התערובת הקמחית ויוצקים לתוכה את המים.
- לשים את הבצק במשך 10 דקות עד שקיבלנו בצק חלק ואוורירי.
- מוסיפים את המלח ולשים שוב למשך 5 דקות נוספות.
- אם רוצים תוספות כמו אגוזים או צימוקים, נוסיף אותם ברגע הזה.
- משאירים את הבצק מנוחה בקערה מכוסה במשך שעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.
- בינתיים, מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
- לאחר שהבצק תפח, מעבירים אותו לתבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה.
- משטחים את הבצק לצורת כיכר שטוחה ומניחים לתפוח 30 דקות נוספות.
- אופים בתנור המחומם למשך 30 דקות או עד שהמאפה זהוב.
- מניחים להתקרר לפני החיתוך. מהנסיון שלי, זה לוקח סבלנות אבל זה שווה את זה.
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להשקיע עוד יותר במאפה שלכם, למה לא להוסיף כמה תוספות מפתיעות? אני תמיד ממליץ על חצי כוס של זיתי קלמטה השחורים, שיביאו עושר נוסף למנה, או תיבול קצת של אדגה מעושן שיעניק מאפיינים מפתיעים.
שאלות ותשובות
מה היתרונות של קמח שיפון?
קמח שיפון מכיל פחות גלוטן מקמח חיטה. במילים אחרות, הוא הרבה יותר קל לעיכול. האנשים שלחם עם קמח שיפון מספרים על רמות סוכר מאוזנות ואפילו על תחושת שובע ממושכת יותר אחרי הארוחה.
האם ניתן לאפות מאפים מתוקים עם קמח שיפון?
בהחלט! קמח שיפון יכול לשדרג גם עוגות ועוגיות. תוספת של קקאו או פירות יבשים יכולה להפתיע את החיך.
איך לאחסן את קמח השיפון?
אני ממליץ לשמור את קמח השיפון במיכל אטום במקום יבש וקריר. זה יאריך את חיי המדף שלו.
מה המינון המומלץ לקמח שיפון במתכונים?
לרוב, אפשר להחליף חצי מכמות קמח החיטה בקמח שיפון כדי לשמור על טעם עשיר ומיוחד.
האם קמח שיפון מתאים לדיאטות?
קמח שיפון בריא יותר מקמח חיטה ויש בו פחות פחמימות. הוא מצוין לדיאטות דלות פחמימות.
מה לגבי אנשים אשר סובלים מאי סבילות לגלוטן?
קמח שיפון מכיל גלוטן, אז לא מומלץ עבור אנשים עם צליאק. ישנם סובלים אחרים מדלקת במעי, שיכולים לנסות כמויות קטנות בהדרגה.
איך עושים קמח שיפון ביתי?
פשוט טוחנים גרגרי שיפון בבלנדר חזק או במטחנת קפה על מנת ליצור את המרקם הרצוי.
האם שיפון נוסף עתיר ברזל?
כן, קמח שיפון מכיל יותר ברזל מקמח חיטה, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת לבריאות.
מה הדבר הכי טוב שהכנתי עם קמח שיפון?
אני אישית מאוד אוהב להכין הום ברי: מרוח עם גבינת רוקפור וסלט ירוק. זה פשוט אגדי!
מה לגבי ילדים? האם קמח שיפון מומלץ להם?
בהחלט, עם המתכון הנכון, ניתן לעניין גם את הילדים. תוספת של שוקולד מריר קצוץ יכולה לעשות את העבודה.
לאחר כל הידע הזה, אני בטוח שתהיו מוכנים להיכנס למטבח ולהתנסות בקמח השיפון. תשתפו את המתכון הזה עם חברים ותנו גם להם לטעום את הטעמים הממש משגעים האלה. אז קדימה, בואו נהפוך את הבישול לאגדה!