קציצות בשר על האש – הטעם שמזכיר את הילדות
נתחיל את המסע שלנו בעולם המפתה של קציצות הבשר על האש, שמביאות איתן את כל מה שאנחנו אוהבים — ריחות משגעים, טעמים מדהימים, וזכרונות מתוקים מהילדות. בין אם זה סיום יום קיץ חם או סתם הרצון שלנו לפנק את עצמנו במשהו אגדי, קציצות הבשר האלה הן תשובה מושלמת לכל שאלה. האחיזה במשקה ביד אחת והקציצה ביד השנייה, ובדיוק בשנייה הזאת – אתם מרגישים את השמיים נפתחים ופשוט חייכם טיפה יותר מאושרים.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 90 דקות
- רמת קושי: בינוני
- לכמה מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת נגיע לחלק המעניין באמת – מרכיבי הקסם שלנו. אנו נשלוט כאן בחבילת טעמים וניצור קציצות שעולות על כל דמיון.
- 500 גרם בשר טחון (בקר או עוף)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 ביצה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית לצלייה
אם אתם מחפשים גרסה בריאה יותר, ניתן להשתמש בבשר דל שומן או לבן כמו עוף טחון. כך תקבלו קציצות מדהימות ובריאות שכולם יאהבו!
שלבי ההכנה
אם אתם דומים לי, אתם אוהבים מתכונים ברורים ופשוטים. אתם בעניין של קציצות בשר על האש? בואו אתנו לשלב הראשון!
- מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, בצל קצוץ, שום, פטרוזיליה, פירורי לחם, ביצה, תבלינים ומערבבים היטב עם הידיים עד שהתערובת אחידה.
- יוצרים כדורים בגודל של כדור טניס מכל תערובת הבשר ומניחים על צלחת.
- מחממים גריל או מכונת צלייה על להבה בינונית ומברישים בשמן זית.
- מעבירים את הקציצות לצלייה ומבשלים עד שהן מזהיבות מכל הצדדים, כ-5-7 דקות מכל צד.
- מגישים חם עם סלט ירקות טרי או בתוך פיתה עם טחינה – איך שלא תבחרו, זה יהיה מושלם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשמדובר בקציצות בשר, השמיים הם הגבול! תוספות יכולות לשדרג את המנה אפילו יותר:
- אחריכם גם הניקוד – הוסיפו קוביות של גבינת פטה לתוך הקציצה למראה מסתורי.
- אל תשכחו את הרוטב – להכין רוטב של יוגורט עם שום, פפריקה ולימון לשדרוג טעמים מדהים.
- אם אתם מעדיפים ירקות, תמיד תוכלו להוסיף לזוג קציצות קישואים קצוצים דק או גזר לגרסה נימוחה.
- אפשר להכין שיפודים מעורבים – לערבב קציצות עם ירקות כמו פלפלים, בצל ועגבניות שרי ולקלות על הגריל.
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום הבשר אם אני טבעוני?
ניתן להשתמש בטופו מפורר או בחלבון סויה טחון, עם תיבול מדויק שידגיש את הטעמים.
מה אם לא יש לי פטרוזיליה בבית?
אפשר לשלב במקום פטרוזיליה טימין או בזיליקום. כל ירק טרי יוסיף גוון חדש ומיוחד!
איך אני יודע שהקציצות מבושלות לחלוטין?
מדע פשוט – הפנימה צריכה להיות בשלה ולא ורודה. אפשר לחתוך אחת באמצע ולראות.
האם ניתן להקפיא קציצות כאלה?
בוודאי! פשוט הכינו קודם, הניחו לצינון, ועוטפים היטב בניילון נצמד.
מה יכול להתאים כתוספת לסלט?
סלט ירקות עם רטבים קלילים כמו ויניגרט או סלט קיסר עם רוטב קיסר יעשה עבודה מצוינת.
איך מתמודדים עם קציצות שמתפרקות על הגריל?
ודאו שהכדורים סגורים היטב ותנו להם לנוח מעט לפני שמניחים על הגריל.
מה הסוד להצלחת הקציצות?
ללחוץ היטב על התערובת ולא לערבב יתר על המידה. תנו לבשר לנוח, וכך תבטיחו שהוא שומר על עסיסיות.
האם ניתן להכין את הקציצות על מחבת רגילה?
בהחלט! אפשר לטגן במחבת עם מעט שמן זית עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
האם זה אפשרי לשדרג את הקציצות עם תיבול נוסף?
נכון! אפשר להוסיף קמצוץ של קימל או חרדל לתערובת לקבלת טעמים ייחודיים.
למה חשוב להשתמש בבצל קצוץ?
בצל תורם לתוספת מתיקות ועסיסיות לקציצות. אבל אל תדלגו על הקצוץ – שכן זה ההון שלנו!
זו המנה המושלמת לאירועים ולפינוק עצמי, ויש לי תחושה שכולכם תהיו מרוצים! לאחר הכנתן, נשמח אם תשפו אותנו ותשתפו את המתכון בקבוצות ובפלטפורמות החברתיות. בתיאבון!