רוטב פלפלים לפסטה שייקח את הארוחה לרמה הבאה

מתכון לרוטב פלפלים לפסטה

תתארו לעצמכם את הרגע הזה שבו אתם נכנסים למטבח, והריח הנפלא של פלפלים קלויים ממלא את האוויר. זהו רגע של קסם, של חיבור עם חומרי הגלם, ובעיקר, של יצירת מתכון מושלם שאי אפשר לעמוד בפניו. הרוטב הזה הוא לא רק רוטב, זהו תמצית הטעם של אהבה למנות איטלקיות, והוא יתפוס אתכם בקלות אם תתנו לו הזדמנות. אנחנו כאן כדי ללמד אתכם איך להכין את רוטב הפלפלים המדהים הזה, שיהפוך כל פסטה למעוררת תיאבון! אתם מוכנים? בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון

  • כדקה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנקפוץ לשלב ההכנה, נוודא שיש לנו את כל המרכיבים בחוץ. זה הזמן להניח את המדפים לידכם!

  • 4 פלפלים צבעוניים (למשל, אדומים, צהובים, ירוקים)
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • 2 כפות שמן זית מדהים
  • 1/2 כוס ציר ירקות או מים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ (אופציונלי)

גם אם רוצים, ניתן לשדרג את המתכון של סבתא ולשם גם קצת שמנת מתוקה לסיום. כדי ליצור וריאציה טבעונית, פשוט הניחו את השמנת וודאו שלציר יש גזרים או תפו”א. איך זה מושלם כל כך?

שלבי ההכנה

כעת, נכנס לסיפור ההכנה של הרוטב המבושם הזה. חכו, זה הולך להיות תהליך ממכר.

  1. אתם מתחילים בחיתוך הפלפלים – סלקו את החריצים והזרעים וחתכו אותם לקוביות גדולות.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים אותו עד שהוא רך ויש לו צבע זהוב.
  4. לאחר מכן, מוסיפים את השום ומערבבים, עד שהשום מתרכך ומפיץ את ניחוחו הכה טוב.
  5. מוסיפים את הפלפלים הקצוצים למחבת ומערבבים היטב.
  6. מטפלים עם מלח, פלפל שחור, ופפריקה ומערבבים.
  7. אחרי 5-7 דקות של בישול, כשהפלפלים מתרככים, מוסיפים את ציר הירקות.
  8. מבשלים את הרוטב עוד 10-15 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים והמרקם איכותי.
  9. אם תרצו, טוחנים את הרוטב בעזרת בלנדר ידני עד שהמרקם חלק ועשיר.
  10. בסוף, אם רוצים, מוסיפים בזיליקום קצוץ ומערבבים.

ועכשיו, הרוטב המושלם שלכם מוכן! ניתן לחכות עד שהוא יתקרר מעט ולהשרות אותו מעל פסטה חמה או חלה טרייה. ונחשו מה? אין דבר כזה יותר טעים משילוב של טעמים קלויים ורוטב עמיד. איזה נעים!

תוספות או שדרוגים אפשריים

כמובן, עם קצת יצירתיות, אפשר לשדרג את המתכון מגוון דרכים. למשל, אפשר להוסיף לנגיעה גבינת פרמזן מגוררת לפסטה או לאכול את הרוטב לצד בשרים על הגריל. אפשר גם לשים טיפה של צ'ילי למחפשי החריף שבינינו, או לשלב עם פסטה טרייה להכנה יותר רומנטית. תחשבו על רוטב שעובד מצוין גם עם רביולי או לזנייה – זה אגדי!

שאלות ותשובות

מהו הזמן המומלץ לאחסן את הרוטב במקרר?
הרוטב יכול להחזיק במקרר במשך עד שבועיים אם הוא מאוחסן בכלי סגור. אתם יכולים גם להקפיא אותו עד לחצי שנה!

איך ניתן להפוך את הרוטב לעשיר יותר?
אפשר להוסיף שמן זית יותר או מעט שמנת מתוקה לסוף הבישול כדי ליצור טעם יותר עשיר ונעים בפה.

האם אפשר להוסיף עוד ירקות לרוטב?
כמובן! גזר, קישוא או ביצת בחור משתלבים נפלא ומוסיפים מרקם ונעימות.

איך ניתן לשדרגו את המנה להכניס בה בשר?
פשוט הוסיפו קוביות עוף או בשר טחון בשלב טיגון הבצל כדי למלא את המנה בטעמים עשירים ומדהימים.

אני רוצה רוטב חריף, מה לעשות?
הוסיפו מעט פפריקה חריפה או צ’ילי קצוץ שניהם יהפכו את הרוטב שלכם למשגע!

עד כמה קל להכין את הרוטב?
המתכון קל, הוא מצריך לכם רק מעט חומרים והכנות קצרות לפני שאותו רוטב מצולם יצא מהמטבח למטבח שלכם!

אילו פסטות מתאימות לרוטב הזה?
כל פסטה תתאים! ספגטי, פנה או אפילו פטוצ’יני ייכנסו לקרב אל האורחים שלכם.

כיצד אוכל לקצץ את זמן ההכנה?
השתמשו בפלפלים קפואים או נגמרו את השום והבצל על מנת לפשט את התהליך!

עד כמה מרכיבים יכולים לשנות את הטעם?
המרכיבים הם קריטיים! פלפלים איכותיים יכולים לייצר את הטעמים המשגעים שידליקו את דעתכם.

מה אני יכול להגיש לצד הרוטב?
תוספות של לחם פריך, סלט טרי או חציל קלוי יהפכו את הארוחה שלכם לחוויה מושלמת!

אנחנו משתגעים מהמחשבה עליכם מנסים את המתכון הזה, ומזמינים אתכם לשתף את המתכון הזה – רוטב הפלפלים המדהים הזה. שיהיה בתיאבון! שתפו ברשתות החברתיות את החוויה שלכם ואל תשכחו להטריף את החברים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *