רוטב שוקולד מקקאו שישדרג כל קינוח

רוטב שוקולד מקקאו – הפינוק המושלם לכל קינוח!

בואו נדבר על אחד המרכיבים שהופכים כל קינוח למשהו מדהים, משגע ומעלף – רוטב שוקולד. רוטב שוקולד מקקאו הוא לא סתם רוטב; הוא גורם לנו להרגיש כמי שחזרנו לילדות, כשסבתא שלנו הייתה מכינה לנו שמנת מתוקה עם שוקולד נוזלי זרוק מעל. עם המתכון המושלם הזה, אנחנו ניצור את התענוג הזה בבית בלבד, וללא מאמץ רב. ובואו לא נשכח – מי יכול לעמוד בפני רוטב שוקולד חם, עם ניחוחות שוקולדים עשירים שממלאים את הבית? הרוטב הזה מדהים גם על גלידות, לעיתים נדירות על פנקייקים וגם אחרון חביב – במנות פירות. תכינו את עצמכם לקסם שיצא מהמטבח שלכם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל מאוד
  • לכמה מנות: כ-250 מ"ל רוטב (ממלא כ-4-5 קינוחים)

הרכיבים הדרושים

עכשיו, לפני שמתחילים את ההכנה, בואו נהיה ברורים – המרכיבים שאנחנו צריכים הם פשוטים ומדובר ביותר. חלקם ימצאו במטבח שלכם כל הזמן, וחלקם אולי תצטרכו לרכוש, אבל זה שווה את זה!

  • 200 גרם קקאו איכותי (השקיעו בקקאו איכותי כדי שהרוטב יהיה הכי טעים שיש)
  • 150 גרם סוכר חום (שישדרג את הטעם ויתן קרמלה לאוכל)
  • 250 מ"ל מים
  • 60 גרם חמאה (לא נמנע מהגוון הנימוח)
  • חצי כפית קינמון (לתוספת ריח מדהים)
  • רבע כפית מלח (כדי להוציא את הטעמים המופלאים)

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים להשאיר את זה בריא יותר, אפשר להשתמש בסוכר קוקוס במקום הסוכר החום ואפילו תחליף חמאה כמו שמן קוקוס! ככה תיצרו גרסה בריאה יותר של הרוטב שאוהבים כולם! אם אתם טבעונים, תוכלו להשתמש בחלופה לטבעונית לחמאה, כמו מרגרינה באיכות טובה.

שלבי ההכנה

בואו נתחיל במסע המענג שלנו, למה אתם מחכים? אל תהססו לשים מוסיקה שמרגיעה את רוחכם בזמן שאתם מכינים את הקסם הזה!

  1. בכוס בינונית, מערבבים את הקקאו, הסוכר, והמלח.
  2. לאחר מכן מוסיפים את המים ומערבבים הכל עד שהתערובת נטמעה לחלוטין.
  3. מעבירים את התערובת לסיר קטן ומניחים על להבה בינונית.
  4. ממתינים עד שהתערובת מתחילה להרתיח.
  5. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה לחלוטין.
  6. לאחר שהחמאה נמסה, מוסיפים את הקינמון ומערבבים היטב.
  7. מבשלים על להבה נמוכה במשך כ-3-4 דקות, עד שהטעמים מתמזגים ומתקבל מרקם סמיך.
  8. מניחים לרוטב להתקרר מעט לפני השימוש.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו, כשהרוטב כבר מוכן ומריח מדהים, הגיע הזמן לשדרג אותו! יש כל כך הרבה אפשרויות – אפשר להוסיף לקינוח שלכם אגוזי לוז קצוצים בשביל טעם אגדי, או לשדרגו בשוקולד מריר עם תוספת של נגיעה של מחית וניל. מי לא אוהב גם קמצוץ של מלח ים מעל הרוטב? זה פשוט מגדיל את החוויה! ואם אתם רוצים ללכת על משהו יותר קלאסי, לא תטעו אם תוסיפו קצת קפה טחון שעושה פלאים עם השוקולד.

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין קקאו איכותי?
אפשר לשלב בין קקאו איכותי ובין קקאו רגיל; רק זכרו שהטעם עשוי להיות קצת שונה.

האם אפשר להשתמש במים חמים במקום מים קרים?
כן, מים חמים יכולים לעזור להחמיא את התהליך של הקקאו והסוכר.

כמה זמן אפשר לשמור את הרוטב במקרר?
אם שומרים אותו בקופסה אטומה במקרר, הוא יכול להחזיק מעמד עד שבועיים.

מ האם אפשר להקפיא רוטב שוקולד?
בהחלט! ניתן להקפיא אותו, והקפיצים מצוינים של רוטב שוקולד למחיה מהירה.

כמה רוטב שוקולד צריך לשים על קינוח?
תלוי בעד כמה אתם אוהבים שוקולד – אנחנו ממליצים לשים כמה שיותר!

האם יש תחליף לחמאה?
כן, שמן קוקוס הוא תחליף מצוין והוא ייתן טעם מיוחד במינו!

האם אפשר לעשות את זה ללא סוכר?
בהחלט! ניתן למתיק את הרוטב עם תחליפי סוכר כמו סוכר סטיביה או תמרים מרוסקים.

מה קורה אם הרוטב יוצא סמיך מדי?
אפשר להוסיף מים בהדרגה עד שהמרקם ישרת את הציפיות שלכם.

האם אפשר לשדרגו בשוקולד מלבני במקום קקאו?
כן, זו ממש אפשרות. תוסיפו תוולנטים אם תלכו על זה.

מה עושים אם רוצים טעם קפוצ'ינו?
מוסיפים קפה טחון לתערובת ומערבבים. זה מוסיף טוויסט משוגע וטעים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *