ריבת אגסים וקינמון שתשדרג כל ארוחה

ריבת אגסים וקינמון – טעם של בית

אחת מההנאות הגדולות ביותר בחיים היא לפתוח את הבוקר עם פרוסת לחם חם ומשמינה, מרוחה בריבת אגסים וקינמון מדהימה. יש משהו באופן שבו הריבה הזו נמסה על הלחם ומעניקה לנו תחושת חום ונחת, כאילו אנחנו מקבלים חיבוק מושלם מכל טעם. מתכון זה הוא לא סתם מתכון – הוא תיקון לגוף ולנשמה. זהו מתכון ממכר, שמתחיל בצעד פשוט ומוביל אותנו לעולם של טעמים שעוטפים אותנו בטעמים מתוקים ונפלאים.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • סה"כ זמן: 1 שעה
  • רמת קושי: קלה
  • המנה מספיקה ל: 3-4 צנצנות ריבה

הרכיבים הדרושים

  • 5 אגסים בינוניים (רצוי אגסים בשלים)
  • 1/2 כוס סוכר חום (אם תרצו, ניתן לשלב גם סוכר קנים)
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • מיץ מחצי לימון טרי
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט (אופציונלי, אבל מעלף)
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר מגורר (אופציונלי)

אז מדוע דווקא אגסים? אגסים הם פרי מדהים שמוקרן בטעמים מתוקים ועסיסיים. בנוסף, הם מצוינים להכנה של ריבות, לאור המרקם המפנק שלהם שיכול לעלות על כל דמיון. קינמון, לעומתו, מוסיף לריבה הזו נופך חמים ועשיר, ומזכיר לנו את התבשילים של סבתא. ביחד, הם יוצרים הרמוניה של טעמים מנצחת.

מרכיבים חלופיים

להפוך את הריבה הזו לטעימה ובו בזמן בריאה? אפשר! במקום סוכר חום, ניתן להשתמש בסוכר קוקוס או סוכר סטיביה, שמתאימים לאנשים שמקפידים על תזונה דלת פחמימות. כמו כן, אפשר להשמיט את קינמון ולבחור בתבלינים אחרים כמו וניל או קליפת תפוז.

שלבי ההכנה

קיבלתם את המרכיבים? מעולה! עכשיו נעבור לשלבי ההכנה. לא לדאוג – זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה.

  1. מניחים את האגסים על השיש ומקלפים את הקליפה. חותכים אותם לקוביות קטנות ומסירים את הגרעינים.
  2. בסיר בינוני, מביאים את המים לרתיחה עם הסוכר, הקינמון ומיץ הלימון.
  3. ברגע שהסוכר נמס, מוסיפים את קוביות האגסים ומערבבים בעדינות.
  4. מבשלים על חום נמוך במשך כ-30-40 דקות, עד שהאגסים מתרככים והריבה מתייצבת.
  5. במהלך הבישול, חשוב לערבב מדי פעם כדי למנוע הידבקות לתחתית הסיר.
  6. אם רוצים, מוסיפים את אגוז המוסקט והג'ינג'ר בשלב זה ומערבבים היטב.
  7. כשהריבה מוכנה, מסננים אותה לצנצנות מזכוכית נקיות ומניחים להתקרר.

והנה, הריבה המושלמת הזו מוכנה! נשמע את הצפצופים של הצלחות מתמלאות בריבת אגסים משגעת, ואנו כבר רואים את התגובות המתלהבות של כל מי שטועם.

תוספות או שדרוגים אפשריים

רוצים להפתיע את האורחים? למה לא ליצור ריבת אגסים עם תוספות מיוחדות? למשל, אפשר להוסיף לתוך הריבה אגוזי מלך קצוצים או אורז עם פקאן. מישהו מתגעגע לחוויות מתוקות? הוסיפו לתוך ריבת אגסים כף של דבש וכך השגת טעם אגדי.

יש גם שמתמכרים לבצק של קפקייקים, אז למה לא לשים כפית ריבה במרכז הקפקייק לפני האפייה? תוצאה משגעת שכולם יתמוגגו ממנה.

שאלות ותשובות

איך שומרים את הריבה לאורך זמן?
שמור את הצנצנות במקום קריר וחשוך. כאשר פתחתם צנצנת, עדיף לשמור אותה במקרר ולצרוך תוך שבועיים-שלושה.

מה אפשר להגיש עם הריבה הזו?
ריבת אגסים וקינמון מצטיינת בשילוב עם טוסט, פנקייקים, או סתם לצידה של גבינת שמנת. התוצאה מושלמת.

האם אפשר להקפיא את הריבה?
כן, בהחלט! הריבה נשמרת טוב בהקפאה לתקופה של עד חצי שנה. שימו לב להשתמש בכלים מתאימים להקפאה.

מה אפשר לעשות אם הריבה יוצאת דלילה מדי?
אם הריבה לא מתייצבת, ניתן לבשל אותה עוד כמה דקות עד שהיא מגיעה למרקם הרצוי. כדאי לבדוק בעזרת כפית.

האם אפשר לשלב פירות אחרים?
בוודאי! אפשר לשלב פירות כמו תפוחים, שזיפים ואפילו משמשים להשגת טעמים שונים.

האם אני יכול להכין את הריבה בשיטת צלייה?
בהחלט, בצורת הצלייה, המהלך כולו מתקבל על ידי חימום איטי של הריבה על כיריים במיכל חסין חום עד שהיא מתייצבת.

מהו הזמן המוערך להכנת ריבה כזו?
לריבה הזו לוקח כ-1 שעה כולל הכנה ובישול, תלוי בעונות ובפרי.

האם הריבה מתאימה לילדים?
בטח! זוהי ריבה טעימה ובריאה, מדהימה בהחלט עבור ילדים שאוהבים טעמים מתוקים.

האם ניתן להמתיק את הריבה כך שתהיה דלת קלוריות?
כן, ניתן להמיר את הסוכר בחומרים כמו סוכר קסרול או סוכר קוקוס להנאה מתקתקה.

באיזו תדירות אפשר להכין ריבה?
אפשר להכין ריבה בכל שאיפות חדשות – בוקר, חורף, סתיו, שמח בכל פרי שמציע את עצמו!

אז מה אתם מחכים? הכינו את הריבה המדהימה הזו ושמרו עליה לסודות המתוקים שלכם! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *