תבשיל בשר מספר 8 שיעשה לכם חשק לעוד

"`html

תבשיל בשר מספר 8 – חוויה שאין כמותה!

דמיינו את עצמכם חוזרים הביתה אחרי יום עבודה ארוך, והריח שחרורתי מחמם לכם את הלב. כן, זהו הריח של תבשיל בשר מספר 8, לא סתם תבשיל, אלא כזה שמשאיר את כולם פעורי פה, רטובים מהרסיסים, ומניח את הרגשות על השולחן. תבשיל שמכיל את כל מה שאתם אוהבים, כזה שסבתא הייתה מתגאה בו. לא הרבה תבשילים יכולים לגרום ללב שלכם להחמיץ פעימה, אבל תעשו לי טובה – אל תוותרו עליו!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 2 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנחה למספר מנות: 6-8 אנשים

הרכיבים הדרושים

התחילו עם חומרי גלם איכותיים, כי הם חלק בלתי נפרד מהטעם המדהים. המרכיבים שלנו הם:

  • 1 קילוגרם בשר בקר חתוך לקוביות (עדיף מהחלקים המגשרים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 גזר גדולים קצוצים
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וקצוצים
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם)
  • 3 כוסות מים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עלים טריים של פטרוזיליה לקישוט

אם אתם עוקבים אחרי תזונה טבעונית, אפשר להמיר את הבשר בלגום רוטב פטריות, או באוגדות סויה כך שתהנו מגרסה צמחונית ונפלאה. פשוט שדרגו את התבלינים עם לתוספת כמות גבוהה יותר של ירקות.

שלבי ההכנה

הכנתם את כל המרכיבים, הגיע הזמן לעבודה. כך עושים את זה:

  1. מחממים שמן זית בסיר כבד על חום בינוני.
  2. מתבלים את קוביות הבשר במלח ופלפל ומטגנים עד שהן משחימות מכל הצדדים.
  3. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל מתרכך.
  4. מוסיפים את הגזר ומערבבים למשך 3-4 דקות.
  5. עכשיו מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הפפריקה והכמון. מערבבים היטב.
  7. יוצרים רוטב עם 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  8. מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך כשעתיים, עד שהבשר רך.
  9. מגישים עם עלי פטרוזיליה קצוצים מעל להענקת מראה מרהיב.

ואם אתם חובבי תבלינים, תוכלו לשדרג את התבשיל עם תוספת של חצי כפית קינמון. זה מוסיף עומק וקצת מתח למתכון שממילא כבר מעלף!

שדרוגים ותוספות אפשריות

  • תוספת של פטריות שמפיניון לקראת סוף הבישול יכולה להוסיף מרקם נוסף ומעניין.
  • אפשר להגיש לצד חלה קריספית או אורז לבן, היכן שהרוטב יטפטף כמו גשם של טעמים.
  • אם אתם רוצים "ללכת על הקצה", כמה פצפוצי צ'ילי יביאו עיקצוץ מדליק!
  • אפשר לשים גבינת פרמזן מגוררת מעל לפני ההגשה.

שאלות ותשובות

מה עשינו אם נותר מהתבשיל אחרי האוכל? תאחסנו אותו במקרר בקופסה סגורה, והוא יישמר היטב למשך 3-4 ימים. ניתן לחמם במיקרוגל או בסיר עם מעט מים כדי להחזיר לו את הרכות.

האם אפשר להקפיא את תבשיל הבשר? בהחלט! תבשיל זה מועמד, פשוט קחו אותו לקופסאות חלקות, ותוכלו להפשיר ולהתענג עליו שוב גם אחרי שבועות.

כיצד אפשר להתאים את התבשיל לטבעונים? כמו שציינתי, תחליפו את הבשר בלגום פטריות ושדרגו את הירקות בהתאם למה שיש לכם במקרר. מתכון זה מאפשר גם שינוי נהדר!

מה המגיע בגזרת התבלינים? כדאי לאזור אומץ ולנסות להוסיף קצת תבלינים אהובים כמו קימל, או מעט רוטב סויה לשדרוג.

האם יש טעם להשתמש בבשר שונה? כן, אפשר להשתמש גם בעוף לחילופי בשר. רק כה נדרשת זמן בישול קצר יותר.

כיצד אני יודע שהבשר מוכן? הכניסו חתיכה של בשר פרוס ולאחר מכן, כשהיא נראית רכה, היא מוכנה לאכילה!

מהי הדרך האידיאלית להגיש את התבשיל? גשו למגעים עיתים עם כולם, שמרו על סטייל, קשטו את הקערות בפתיתי פטרוזיליה והגישו עם חיוך רחב. זה הזמן לאירוח!

האם מותר לשים ירקות נוספים? בהחלט! אפשר לשים כל ירק שאתם אוהבים, כמו קישוא, קולורבי ועוד.

אילו סוגי קינוחים מומלצים לאחר תבשיל כזה? יש להרגיש אם מדובר במשהו קל כמו פרי טרי, או אם בא לכם לפנק במשהו מתוק כמו פאי תפוחים.

מה היתרון של בישול בהולך זמן? זה מאפשר את כל הטעמים להתמזג ויוצרים חוויה משגעת!

אנחנו מאוד רוצים לשמוע מכל אחד ואחת מכם! שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות, תייגו אותנו ותנו לנו לדעת איך היה! שתפו, אולי חברים שלכם יחפשו את המתכון המושלם להכנה בבית. זה הזמן לגדול עם הטעמים!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *