המתכון שכולם מדברים עליו: שעועית לבנה עם בשר ברוטב עגבניות

מתכון לשעועית לבנה עם בשר ברוטב עגבניות

לא משנה אם אתם מסובכים עם עבודה קבועה או קצת מדוללים בהכנה בבית, השעועית הלבנה עם בשר ברוטב עגבניות היא בדיוק מה שאתם צריכים להרגיש את הסטנדרט. מדובר במנה שמזכירה את אמא או את סבתא, תזכורת לכך שאין כמו האוכל של הבית. השילוב המושלם בין השעועית העדינה והבשר המושלם, יחד עם רוטב העגבניות שנמס בפה, יגרום לכם לרצות עוד ועוד. אני מבטיח, כל מי שיטעם יגיד לכם שזה פשוט מדהים!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

הכנת השעועית הלבנה עם בשר ברוטב עגבניות היא לא משימה מסובכת, וכוללת רכיבים שיש לזמנם במזווה שלכם. לפני שנתחיל, כדאי להכיר את החומרים שיאפשרו לכם להכין את המנה המושלמת.

  • 500 גרם של שעועית לבנה יבש או 800 גרם של שעועית מקופסה
  • 500 גרם בשר בקר טחון (אפשר גם בשר עוף או טחון)
  • 2-3 כפות שמן זית מזוכך
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 קופסאות קטנות (400 גרם) של רוטב עגבניות
  • 2-3 כפות סוכר (למאזן החמיצות)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2-3 עלי בזיליקום טרי (אם יש)
  • מים רותחים

שלבי ההכנה

עכשיו מתחילים את המסלול לבישול מדהים, שבו כל שלב מתרכז בתוצאה הסופית המושלמת.

  1. אם אתם משתמשים בשעועית יבשה, יש לבשל אותה במים רותחים במשך שעה לפחות עד שהיא רכה. אם אתם משתמשים בשעועית מקופסה, פשוט כדאי לשטוף אותה ולשים בצד.
  2. חולטים במחבת על חום בינוני את שמן הזית, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שיזהיב.
  3. את השום הכתוש הייתי מוסיף בשלב הזה, כדי שלא יתייבש ויישרף.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון למחבת, מפוררים אותו ומבשלים עד שיתמזג ויתבשל באופן מוחלט.
  5. כשהבשר מוכנס למחבת, אנחנו מוסיפים את רוטב העגבניות, סוכר, מלח ופלפל ומערבבים הכל היטב.
  6. לאחר מכן, נוסיף לשקשוק את השעועית, הלבן בגדול מתחיל לעלות ולבושל כל הכיף.
  7. נמשיך לבשל על חום נמוך למשך 15-20 דקות עד שהטעמים מתערבבים ונספגים בצורה מושלמת.
  8. מוסיפים את עלי הבזיליקום הטריים לקישוט והטעם.

שדרוגים ותוספות אפשריים

ישנם שדרוגים ותוספות רבות שיכולים לשדרג את המנה שאתם מכינים. לדוגמה, תוכלו להוסיף גזר מרוסק או שטיקים של סלרי כדי להעשיר את הטעמים. גם טחינה מעל המנה תיתן לה טוויסט משוגע. אם אהבתם את הטעמים הפיקנטיים, הוסיפו כמון או כוסברה כדי לחדש את החוויה.

שאלות ותשובות

אפשר להכין זאת עם בשר עוף?
כן, אפשר להשתמש בבשר עוף טחון במקום בקר. זה גם ייתן למנה טעם אחר, קליל ולא כבד.

איך לדעת אם השעועית מוכנה?
אם השעועית רכה ומתרככת, אפשר לדקור אותה עם מזלג, ואם היא מתפרקת בקלות, היא מוכנה!

האם זה מתכון איכותי עבור משפחות?
בהחלט. זה מתכון מעניין, מזין ויכול לשרת מספר אנשים בבת אחת, מה שעושה אותו אידיאלי לארוחות משפחתיות.

אפשר להחליף את הרוטב עגבניות?
נכון, ניתן להשתמש ברוטב פסטו או רטבים חריפים יותר כדי לשדרג את המנה, תלוי בהעדפותיכם האישיות.

מה אני יכול להגיש לצד המנה?
כדאי להגיש את המנה עם אורז, פסטה או סלט ירוק על מנת ליצור איזון טעים בין המנה הראשית לתוספת.

האם אני יכול להכין את זה יום מראש?
בהחלט! הכנה מראש היא רעיון מצוין. המנה רק משתבחת עם הזמן, אתם יכולים לשמור אותה במקרר ולחמם לפני ההגשה.

עד כמה זה בריא?
השילוב של שעועית עם בשר טחון הוא תאווה מכפרית, עשירה בחלבונים, וככזה יש לה יתרונות תזונתיים רבים. שכחו מהמיצים המתוקים ובואו נהיה בריאים דרך אוכל טעים.

איך אני יכול להפוך את המתכון למהיר יותר?
השתמשו בשעועית מקופסה ובשר טחון מוכן מראש כדי לחסוך זמן בבישול.

מה לעשות אם אני רוצה להפוך את זה למנה צמחונית?
מורידים את הבשר ובמקום זה מוסיפים קוביות של טופו או פטריות כדי לשמור על הטעם המרגש.

האם אני יכול להקפיא את המנה?
כן, ניתן להקפיא את המנה. רק הקפיאו במיכלים אטומים כדי למנוע חדירת אוויר.

הניסוי שלי עם המתכון הזה הוכיח לי שזה פשוט מדהים. אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלך, תנו לחברים שלכם ליהנות מהמנה המשגעת הזאת! כל כך קל וכל כך טעים – אני מחכה לשמוע את החוויות שלכם.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *