חזה בקר בבישול ארוך: טעמים שממכרים!
אין כמו בישול ארוך כדי להוציא טעמים עזים ומדהימים מחזה בקר! המנה הזו היא לא סתם מתכון – היא חוויה קולינרית שלמה. כשאתם שומעים את הרוטב מתבשל עם כל העשבים והמרכיבים, אתם פשוט יודעים שזה הולך להיות אחד האוכל הכי טעים שיש. חזה בקר בתיבול של בעל הבית, ריחות שנפוצו בכל הבית, ולפעמים גם קצת דמעות של אושר כשאוכלים את המנה הזאת – זה מה שאנחנו נקבל כאן. אז שימו את הסינרים, כי הולכים לבשל משהו מושלם שמוציא ממגרות הבטן את כל הטעמים המשגעים! האם אתם מוכנים?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי והגשה
- זמן הכנה: כ-30 דקות
- זמן בישול: 3-4 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6-8 אנשים
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל בתהליך הבישול המחשבתי הזה, כדאי לדבר על המרכיבים. החומר גלם המרכזי הוא חזה הבקר, והוא נמצא כאן עם שותפים נוספים שיכולים להוסיף לטעם המעלף שלה. בואו נלך על הרשימה:
- חזה בקר במשקל 1.5 ק"ג (הכי טוב שיש!)
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לגרסה הסודית שלכם (לא חסרים טעמים)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 גזרים, קצוצים
- 2 תפו”א, קצוצים
- 2 כוסות ציר בקר (או מים, אם לא היה בסביבה)
- 1 כוס רוטב סויה
- 2 כפות דבש (מוסיפים מתיקות משגעת)
- 3 כפות מחית ג’ינג’ר טרי (מה שעושה את הפלאים)
- תבלינים נוספים: רוזמרין, טימין ועלי דפנה (תשחקו עם התיבול!)
מרכיבים חלופיים
אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, תחליפו את חזה הבקר ב-תמצוגת טופו, ואל תשכחו גם להוסיף פטריות כדי להעשיר את הטעמים. אפשר גם לגרסה ללא גלוטן – בשביל זה, אנחנו מציעים להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן! נסו לשדרג את המתכון עם עוד ירקות כמו קישואים או פטריות שמפיניון לתוספת נפלאה.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשהמרכיבים מוכנים כמו בחלום, אפשר לעבור לשלב ההכנה. המנה תהיה ממכרת ומושלמת. שימו את כולכם מרוכזים כי זה הזמן לרכז את הפוקוס:
- מניחים את חזה הבקר על משטח עבודה ומניחים בשני הצדדים מלח ופלפל.
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב על חום גבוה.
- בניסיון להפתיע את הבשר, צולים אותו מכל צד במשך כמה דקות, עד שהוא מקבל צבע שזוף מדהים.
- מוציאים את הבשר, ומעבירים אותו לנח ל-10 דקות.
- לא מפסיקים את המוזיקה! מוסיפים לסיר את הבצל והשום, ומטגנים עד שהבצל מתרכך ומוסיפים את הגזר ותפו”א.
- מוסיפים את הבשר חזרה לסיר ונשדלים את ציר הבקר ורוטב הסויה.
- מסננים את הדבש והג’ינג’ר ומוסיפים לסיר. התערובת מתחילה להתמזג ולקבל צבעים אלו ללא תחרות.
- נכנסים לת"א בישול על חום נמוך לכ-3-4 שעות, עד שהבשר מתפרק בנחת.
- בשעה האחרונה מוסיפים את עשבי התיבול!
- מגישים לצד פירה, אורז או סלט רענן – מה שבראש שלכם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
ככה זה, כל אחד יכול לשדרג את המתכון לפי טעמים אישיים. רוצים להגביר את המתיקות? הוסיפו עוד דבש. מתים על חריפות? שלבו פלפל חריף. אם מתפנקות על מנת צמחונית, החליפו את התפו”א בבטטה ומשם נמשיך לריבוי טעמים. אפשר גם להכין קלחי תירס מצדו השני של המנה, וליהנות מאוכל שסוחף את החושים.
שאלות ותשובות
האם יש איזו דרך לוודא שהבשר מתבשל כמו שצריך?
כן, העיקו על התחושות שלכם! אם הבשר מתפרק בקלות כשאתם נוגעים בו עם מזלג, אתם בדרך שעשיתם את המושלם!
מה עושים אם יש לי חזה בקר קפוא?
אין בעיה! פשוט להוציא אותו, להניח במקרר לשעות, עד שיתגבר על קוטרו האגדי. אחרי שיתחרה בטמפ' החדר, אפשר להניחו במים חמים לכ-15 דקות!
האם אפשר להכין מראש ולחמם שוב?
בוודאי! הבשר רק משתבח בהחמה. הכניסו למיקרוגל או למעבד מזון עם מעט נוזלים, והוא יחזור להיות כמו שהוא היה.
כמה זמן אפשר לשמור את הבשר במקרר?
הבשר הזה הוא אגדי, ויכול להחזיק מעמד עד 3-4 ימים במקרר, אם תורידו אותו כראוי.
האם ניתן להשתמש בתבלינים שונים?
כמובן! הכל תלוי בטעמים שלכם. שחקו עם תיבול כמו כמון או קימל, וראו איך הם משתלבים.
מה עדיף ורוטב סויה מתיקה או לא?
זה תלוי, אם אתם אוהבים מתיקות, כמובן שדבש ורוטב סויה יכולים לעבוד יחד עם תוצאה שנראית מדהים.
אפשר להמליח את הבשר לפני הצליה?
נכון מהניסיון שלי, זה עוזר לשפר את הטעם! מלח יגיע מבפנים החוצה, וסביר להניח שאתם שואפים לכך.
איך ניתן להפוך את המנה לבריאה יותר?
שדרגו את הרבה ירקות, כמו קישוא או חסה אורגנית, והשתמשו ברוטב סויה דל נתרן לחלק מהמרכיבים.
האם המנה מתאימה לאירועים מיוחדים?
יא, בהחלט! זו מנה פשוטה להפוך את השולחן למילון קסום!
אפשר לחמם את המנה על הגריל במקום על הכיריים?
חלום! נסו לגריל של חזה הבקר בשיטה ייחודית להצלחה מדהימה.
שתפו עם החברים את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות וצפו שאחרים יתמכרו כי זה מה שמתרחש כאן – טעים ומשגע!