ניוקי פרווה מוכן בתוך 10 דקות וטעים בטירוף

ניוקי פרווה ב-10 דקות – טעמים של בית

עשור עובר, ותקוותינו לגלות טעמים חדשים מתמוססות ברגע שהטעם המוכר והשמח של ניוקי עולה על שולחן האוכל. חברה, תפסו את הפנקס והעתיד – אנחנו עומדים לגלות יחד איך להכין את הניוקי המושלם, המדהים והאגדי הזה. זהו מתכון פרווה שנמס בפה, נימוח וקליל, ומובטח לכם כי תחדשו את המנה הזו שוב ושוב. מי לא היה רוצה ללקק את האצבעות אחרי ביס ראשון?!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4

הרכיבים הדרושים

ממש לפני שאנחנו מתחילים, נחדד שכל רכיב פה הוא לא סתם רכיב – כל אחד מהם מוסיף טעם, מרקם ומושך את הלב בצורה ייחודית.

  • 1 כוס קמח שתיים מכוסות (240 גרם) – כאן מתחילים היתרונות של הקמח: הוא יהיה הבסיס לכל הפלאים שאנו עומדים ליצור
  • 1 כוס מים (240 מ"ל) – מים באים יחד עם הקמח, מתחברים ומקנים לניוקי את העסיסיות האופטימלית
  • 1/2 כפית מלח – מלח טוב הוא חברנו הכדאי
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה – מוסיף צבע וריח משגע
  • שמן זית (לזריקה במים) – השמן יוסיף שימון שיחזיק את הניוקי מלהידבק

מרכיבים חלופיים

למי שמעוניין בגרסה טבעונית, יכול להחליף את המים בחלב שקדים או חלב קוקוס. לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א או בקמח ללא גלוטן מיוחד. היתרון הוא שהמנה תישאר פשוטה עם שינויים קטנים, ולא תיפגע תחושת הביתיות שלה.

שלבי ההכנה

עכשיו מתחילים את החלק הכי כיף! זו לא רק חוויה להכין ניוקי, זו חוויה של קיץ חמים, ריחות מטבח, וחיוכים.

  1. מניחים את הקמח בקערה ומוסיפים את המלח והפפריקה. מערבבים היטב.
  2. יוצרים שקע באמצע הקמח ויוצקים לשם את המים.
  3. מתחילים ללוש את התערובת בעדינות, עד שהקמח סופג את המים ומתקבל בצק אחיד.
  4. מחממים סיר עם מים, ומוסיפים מעט שמן זית.
  5. מייצרים כדורים קטנים מהבצק והכנסתם בעדינות למים הרותחים.
  6. ממתינים עד שהניוקי צפים על פני המים – זהו סימן שהם מוכנים, בדרך כלל זה יקרה לאחר 3-4 דקות.
  7. מוציאים את הניוקי בעזרת כף מחוררת ומניחים על צלחת.
  8. חוזרים על התהליך עד לסיום כל הבצק.
  9. מוסיפים רוטב אהוב (למשל: רוטב עגבניות או רוטב שמנת) ומקשטים בשקריות פטרוזיליה נאה.
  10. יאללה, מגישים לכולם ותיהנו!

תוספות ושדרוגים אפשריים

לעיתים תוספות קטנות יכולות להפוך מנה משגעת למעלפת. אפשר להוסיף גבינת פטה מפוררת לפאן, או לשדרג עם ירקות קלויים כמו קישואים, חצילים או פטריות, שיכניסו מרעננות ומגוון.

אם מתחשק לכם משהו מתוק, אפשר להכין רוטב שוקולד מריר בצד – זה הכי כיף שיש! ואם אתם אוהבים חריף, ניתן להוסיף מעט צ׳ילי קצוץ לרוטב. כל אחד יכול למצוא את התוספת שמתאימה לו!

שאלות ותשובות

מה ההבדל בין ניוקי קלאסי לניוקי פרווה?
ניוקי קלאסי יכול להכיל גבינות, ביצים או חמאה, ואילו ניוקי פרווה מקווין עם מרכיבים צמחיים בלבד. זה מאפשר גם לכם ליהנות מהמנה בכל מצב.

האם ניתן להכין את הניוקי מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הניוקי ולשמור במקפיא לשימוש מאוחר יותר. רק תזכרו לחמם אותם היטב בכדי לשחזר את המרקם הנימוח.

מה אפשר להגיש לצד הניוקי?
אפשר להגיש עם סלט ירקות טרי, תוספת של תפו”א או אורז, ואפילו לחם שיפון. כל מה שיביא טעמים לבית!

האם אפשר לשדרג את הרוטב?
לחלוטין. ניתן להכין רוטב רוזה, רוטב פיקנטי או אפילו רוטב אסייתי עם רוטב סויה ומעט גינג’ר.

האם צריך לבשל את הניוקי בנפרד?
כן, כדי למנוע הידבקות, מומלץ לבשל את הניוקי כשכל הבצקנו מוכנים ולא לערבב אותם יחד על מנת שיתלכדו.

כמה זמן ניתן לשמור את הניוקי במקרר?
הם יכולים להחזיק עד 3 ימים במקרר אם הם מאוחסנים בקופסה סגורה.

האם יש אפשרות להכין ניוקי ללא קמח?
לצערי, קמח הוא מרכיב קרדינלי בחריצות של כל ניוקי. אבל אפשר לנסות קימוח תפו”א טחון דק או קמח קוקוס.

מה קורה אם הניוקי שלי חצי רך?
אם הניוקי לא יצא טוב, בדקו את טמפרטורת המים וזהו. ייתכן שלא בישלתם אותם מספיק.

האם אפשר להכין את הבצק בלי לישה?
כן, ערכו הכל בראש לשמירה על אוויר בבצק. הבצק יהיה תפוח ונימוח בצורה משגעת.

מה הסוד לניוקי הנימוח ביותר?
הסוד טמון בלישה קלה, מים חמימים ואין לסחוט את הבצק. השמירה על עשייה זהירה תספק לכם את המנה המושלמת.

לסיום, עמדנו יחד במטבח, חקרנו ונחשפנו לעולם חדש של טעמים עם הניוקי המושלם הזה. אם ניסיתם את המתכון, תשתפו את החוויה שלכם ברשתות החברתיות. בכל שיתוף שתחליטו להוציא לשמש, יש כוונה להפיץ את הידע והאהבה למאכלים ביתיים עם טוויסט!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *