סלומון על האש: מתכון קל שיקפיץ את הארוחה

סלומון על האש – מתכון אגדי!

אם יש משהו שיכול להפוך כל על האש לנסיעה קולינרית מדהימה, זה סלומון על האש! הים ריחני ותוסס, והמנה הזו היא בדיוק מה שאתם צריכים כדי להוסיף עניין לכל ארוחת BBQ. המפגש הקסום בין הדג הטעים הזה ללהבת הגריל יוצר טעמים נעים שעוטפים את כל החושים. למי שעוד לא הכיר – מדובר במתכון שממש יתפוס לכם את הלב (ואת הבטן!) ואין סיכוי שתרצו לפספס אותו! אז בואו, נכנס למטבח ונתחיל במלאכה המשגעת הזו!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דק'
  • זמן בישול: 15 דק'
  • רמת קושי: קל
  • מינון: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הסלומון המהמם הזה, אתם צריכים להשיג את המרכיבים הבאים שישלימו את הטעמים וישדרגו את המנה לכדי חוויה של ממש:

  • 4 פילטים של סלומון (200 ג' כל אחד)
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 שיניים של שום (קצוצות דק)
  • ½ כפית מלח (במידת הצורך)
  • ¼ כפית פירורי פלפל שחור
  • ½ כפית תבלין פפריקה מתוקה
  • כמה גבעולים של שמיר קצוץ (לא חובה, אבל זה מוסיף!)

לגרסה טבעונית, אפשר להמיר את הסלומון בסויה או טופו ולתבל בטעמים המדהימים הללו. איזה כיף! אם אתם רגישים לגלוטן, כדאי לשים לב למרכיבים הסודיים שהשתמשנו בהם, כדי למנוע שום דבר שלא רצוי. זה המתכון לאוכל בריא, טעים ואהוב.

שלבי ההכנה

הכנת מנה קלה, מהירה ומשגעת כמו סלומון על האש היא חוויה שומעת. הנה איך אנחנו מכינים אותו בקלות:

  1. נחמם את הגריל על חום גבוה.
  2. נשמן את רשת הגריל עם כף שמן זית.
  3. בקערה גדולה, נערבב את השום הקצוץ, מיץ הלימון, שמן הזית, מלח, פלפל שחור ופפריקה.
  4. נוסיף את פילטי הסלומון לתערובת ונערבב היטב, כך שהטעמים יחדרו.
  5. נניח את הסלומון על הרשת החמה.
  6. בינתיים, שימו לב, נבשל את הסלומון 5-7 דקות מכל צד, תלוי בעובי הפילטים.
  7. נפנה את הסלומון מהגריל,ודי ואז ניתן לו לנוח 2 דקות.
  8. לפני ההגשה, מפזרים מעל שמיר קצוץ.

ובכן, למה לא לדלג על כל הוויכוחים וללכת על מה שטעים? תוספות משובחות כמו פרוסות לימון ופפריקה יכולות להגיע להזנה ותחושת בית נוספת. וב-נוסף, לצרף סלט ירוק מרענן ליד ובכך להוות ארוחה מושלמת.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן תמיד יש מקום לשדרוגים – היכולת לערבב ולקחת את המתכון הזה למקומות אחרים. אז מה אפשר לעשות?

  • מוסיפים פרוסות עגבנייה עשוויה עם בזיליקום טרי.
  • כדי להביא ניחוח ייחודי, מוסיפים לתערובת תיבול כמון או זעתר.
  • אם אתם אוהבים חריף, תוסיפו פלפל חריף קצוץ לתערובת.
  • לגרסה הרבה יותר פיקנטית, תוכלו לשדרג עם רוטב סויה או סויה מתוקה.
  • לצד הסלומון המעלף הזה, אפשר גם להכין תפוחי אדמה על הגריל עם מלח, שמן זית ותיבול.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בסלומון קפוא?

בוודאי! רק הקפידו להפשיר אותו היטב לפני הבישול, כי זה יכול להשפיע על המרקם והטעמים.

צריך לשים את הסלומון על נייר כסף?

לא חובה, אבל לשים על נייר כסף עוזר לשמור על הרטיבות של הדג.

יכולים להכין את הסלומון בתנור?

בהחלט! תעשו את כל השלבים בעזרת תבנית בתנור ב180 מעלות ל-15-20 דקות.

מה אפשר להוסיף כדי לשדרגו בטעמים?

כדאי לחשוב על רוטב סויה, אגסים, דבש או גם חרדל, הכל תלוי בטעמים שאתם אוהבים!

האם יש מרכיב חלופי ללימון?

אפשר להחליף במיץ תפוזים או חומץ בוסתן, אבל הלימון באמת מביא לו את הסטייל!

לכמה זמן אפשר לשמור את הסלומון במקרר?

אם נשאר לכם, הוא יכול להחזיק במקרר עד יומיים. טעמים עוד יותר טובים כשתחממים אותו בצורה נכונה!

מה עם הכנת הסלומון על גריל פחמים?

זו דרך נהדרת! תשלמו יותר תשומת לב לחום כדי לא לשרוף את הדג.

איך יודעים שהסלומון מוכן?

הסימן הכי טוב הוא כאשר הבשר נירא אטום ונשמע נימוח ונפרד בקלות עם מזלג.

אפשר להכין סלומון על הגריל בלי תיבול?

אפשר בהחלט, אבל זה יהיה קצת משעמם. תנו לדג את הקסם שלו!

איפה קונים סלומון איכותי?

שווה לבדוק אצל הדייגים המקומיים או בשוקי הדגים הקרובים. תדאגו לאיכות!

זוהי חוויה שלא תרצו לפספס. שתפו את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה – כי כולנו צריכים להרגיש את ההנאה הזאת! תתכוננו לפידבקים בעקבות המנה המושלמת שאפיתם על האש.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *