עוגת גבינה עם תותים וקצפת – מתכון שיביא לך מחמאות

עוגת גבינה עם תותים וקצפת: המתכון המושלם לכל אירוע

בא לכם לפנק את עצמכם ואת האורחים עם קינוח מדהים, ממכר וקל להכנה? עוגת גבינה עם תותים מקשטת את השולחן ומוסיפה צבע ורעננות. היא פשוט חוויית טעמים שאין עליה, ויש לה מקום של כבוד בקינוחים האהובים של כולנו. יש משהו בשכבת הגבינה הרכה, התותים המתוקים והקצפת המפנקת שמרגיש כמו חיבוק חם. הנה המתכון שישנה את חווית הקינוח שלכם ויביא אתכם לרמות חדשות של טעימות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן מתן להתייצבות: 4-5 שעות (כמובן שעדיף לילה שלם)
  • רמת קושי: קל מאוד
  • כמות מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשיש לנו את ההשראה, הגיע הזמן לצלול לעולם המרכיבים. ממש כך, אתם עומדים לגלות שהשילוב בין גבינת השמנת, התותים והמעטפת של הביסקוויטים יוצר חוויה אחרת. זהו מתכון קלאסי של סבתא, שאינו דורש הרבה זמן או טכניקות מסובכות. הנה המרכיבים שאתם זקוקים להם:

  • 200 גרם ביסקוויטים פטיפון
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 500 גרם גבינת שמנת
  • 1 כוס שמנת מתוקה להקצפה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
  • 500 גרם תותים טריים
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 1 חצי כפית תמצית וניל (אופציונלי)

אפשר לגוון ולהשתמש בגרסה טבעונית עם קרם אגוזי לוז במקום גבינה ובשקדים קלויים עם דחיפה של דבש. אפשר גם לבחור בגרסה ללא גלוטן, עם ביסקוויטים ללא גלוטן! יש אינספור אפשרויות ורק עליכם להחליט מה מתאים לכם.

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את המרכיבים, הגיע הזמן להיכנס לתהליך ההכנה המהנה. קחו שנייה ותרגישו את הריחות של השוקולד, ואת הטעמים שמחכים לכם.

  1. מקרמים את הביסקוויטים במעבד מזון עד שהם מתפרקים לאבק.
  2. מעבירים את הביסקוויטים לקערה ומוסיפים להם את החמאה המומסת. מערבבים היטב.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית בקוטר 24 ס"מ ולוחצים אותה היטב בתחתית. מכניסים למקרר להתייצבות.
  4. בקערה נפרדת, מקציפים את הגבינת שמנת עם הסוכר והשמנת המתוקה עד שהקצפת מבעבעת ואוורירית.
  5. מוסיפים את מיץ הלימון ואת תמצית הווניל אם בחרתם להשתמש בה. מערבבים שוב.
  6. מניחים את התערובת על הבסיס המוצק בתבנית ומיישרים את השכבה עם מרית.
  7. מניחים במקרר למשך 4-5 שעות או עד שהתערובת מתייצבת היטב.
  8. כשהעוגה מתייצבת, חותכים את התותים לחצאים ומניחים על השכבה העליונה.
  9. מקציפים את השמנת המתוקה עד שהיא מתייצבת ואף מוסיפים אותה מעל התותים ליישור מושלם.
  10. שמים במקרר עוד חצי שעה ואחר כך – הגישו והמתינו לתגובות!

אם תרצו לשדרג את העוגה, אפשר להוסיף שוקולד מריר קצוץ מעל או אגוזים קצוצים לתוספת פריכות. את התשוקה הזו לארוחה מתוקה אי אפשר לשכוח!

שאלות ותשובות

מה הסוד לעוגת גבינה רכה ואוורירית?
עליכם להקפיד על קצפת שמנת היטב. זה יוסיף לעוגה קלילות ונשיאות.

איך אפשר לשמור על העוגה שתשמור על טריותה?
שמרו במקרר בכלי סגור, היא תישאר טרייה למשך 3-4 ימים.

מה ניתן לעשות אם אין תותים?
אפשר להשתמש בפרי אחר כמו שזיפים או פירות יער. כל פרי שכולל חומציות נותן את המענה המתוק שזקוק לאיזון.

האם ניתן להכין את העוגה ללא סוכר?
כן, ניתן להשתמש בסוכר קוקוס או תחליפי סוכר אחרים, אבל טעמים יכולים להשתנות בהתאם.

מה אם אני רוצה להכין את העוגה יום מראש?
עושים זאת! העוגה מתייצבת מצוין במשך לילה מה-Recommended.

האם אפשר להוסיף שוקולד לתערובת הגבינה?
בהחלט! אפשר להוסיף שוקולד מריר או חלב.

איך ידע אם העוגה מוכנה לשירות?
כשהמרקם מתייצב, זה הזמן להוציא אותה מהמקרר!

באיזו תבנית עליי להשתמש?
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ היא האידיאלית, אפשר גם תבניות עם תפרים אם יש.

אם אני רוצה לנסות עם בצק פריך?
זה פתרון נהדר! צפו את התבנית בבצק פריך אפוי ואז הוסיפו את תערובת הגבינה.

האם העוגה קלה לצילום? איך להציג אותה בצורה יפה?
התחילו עם עיצוב של קישוטים בהתבסס על התותים והקצפת, זה מוסיף נוכחות לעוגה להראות מדהים!

לסיום, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם, כי זה ממש משגע! תנו לחברים שלכם לגלות עולם של טעמים חדשים, וכמובן – ללקק את האצבעות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *