עוף בשקית קוקי עם אורז – מתכון שלא תרצו לפספס!

עוף בשקית קוקי עם אורז – מתכון מדהים ומלא בטעמים

לא כל יום אתם זוכים להפתיע את עצמכם ואת הסביבה שלכם עם מתכון חדש, מגניב ומעלף שמעטים מכירים. היום, אנו מציעים לכם את המתכון המושלם לעוף בשקית קוקי, עם אורז נהדר ולצד רוטב משפחתי מסורתי שלא משאיר אף אחד אדיש. המנה הזו היא בהחלט ממכרת, מתובלת בטעמים ייחודיים, והיא תגרום לכם ללקק את האצבעות אחרי כל ביס, ממש כמו האוכל של סבתא.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 90 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המתכון המדהים הזה, תזדקקו למספר מרכיבים פשוטים, חלקם עשויים להיות במטבח שלכם כבר. דבר ראשון, שתדעו שהעוף בשקית קוקי הוא טכניקת בישול מאד נוחה, אשר שומרת על טעמי העוף ובין היתר גם מאפשרת לנו להכין את האורז בצורה מושלמת בדיוק באותו זמן.

  • 1.5 ק"ג עוף חתוך לחלקים (שוקיים, חזה, כנפיים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס Honey (יכול להיות גם סילאן)
  • 1 כוס מים
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 1.5 כוסות מים לבישול האורז
  • מלח, פלפל ושאר תבלינים לפי טעם אישי (כמון, פפריקה מתוקה, חריף)

עכשיו, אם אנחנו מדברים על אפשרויות – אין בעיה. אפשר לגוון עם מרכיבים חלופיים: לאוהבי הכשרות, אפשר להשתמש בבשר הודו או צמחונים יכולים להכין טofu. בכל מקרה, הבסיס נשאר חזק.

שלבי ההכנה

להכנה קלה מהירה ופרקטית, הכינו את כל החומרים מראש. הכנה מראש יכולה לחסוך דקות יקרות בזמן הבישול.

  1. מחממים שמן זית בסיר ומקפיצים את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את השום הכתוש ומקפיצים עוד דקה.
  3. מוסיפים את רכיבי העוף לסיר ומבשלים כ-10 דקות עד שהעוף מתחיל להתבשל.
  4. מוסיפים את רוטב הסויה, הדבש (או הסילאן) והמים ובוחנים את התיבול עם מלח ופלפל.
  5. מעבירים את העוף והשום לשקית קוקי ויוצרים פתח קטן כדי לאפשר לאדים לצאת.
  6. מניחים את השקית על תבנית ואופים ב-180 מעלות למשך 60-70 דקות.
  7. במקביל, שוטפים את האורז היטב ומעבירים אותו למים רותחים (לפי כמות המים בה איצבו לפי ההנחיות על גבי האריזה).
  8. מבשלים את האורז במשך 18-20 דקות עד שהוא רך.
  9. מוציאים את השקית מהתנור, פותחים אותה בזהירות (הזהרו לא לכוות את עצמכם מאדים), ומערבבים את העוף יחד עם הסוויט של הפרשה לתוך האורז.
  10. מוסיפים את האורז לתוך המנה והעוף ומערבבים בעדינות.

שדרוגים אפשריים

הדבר החביב עלי במתכון הזה הוא שדרוגים! אתם יכולים להוסיף על מנת העוף ירקות כמו: גזר, פטריות, תפו”א – מה שלבכם. זה משפט שתמיד שמעים: "אם אתם לא אוהבים משהו, פשוט תוסיפו את מה שאתם אוהבים." איזו אופציה! זו דרך נהדרת להעשיר את המנה, לאכסן יחד טעמים שמזכיר את הבית, וליצור איזון מושלם.

שאלות ותשובות

מה אם אין לי שקיות קוקי בבית?
אפשר פשוט להשתמש בתבנית עם נייר כסף, על מנת לשמור על טמפרטורה גבוהה ולהשאיר את הערמונים רכים ועסיסיים.

האם ניתן לעשות את המתכון עם עוף קפוא?
כן, אפשר להשתמש בעוף קפוא. יש להכפיל את זמן הבישול בכחצי שעה עם החום הנכון על מנת שיהיה מוכנים היטב.

אפשר לשים ככה הרבה רטבים?
כמובן! אפשר לשים כמה שאתם אוהבים. תמיד אפשר להוסיף או להפחית לפי הטעם האישי.

מדוע אני צריך לחכות 10 דקות לאחר ההכנה?
ההמתנה הזו קריטית – היא מאפשרת למרכיבים להתמזג בצורה טובה יותר ולצוף את הטעמים.

האם אפשר להשתמש באורז אחר?
בהחלט! אם אתם מעדיפים אורז בר, תהליך הבישול יהיה באורך גדול יותר כך שלאחר מכן שימו לב שתוסיפו מים.

איך אני יודע שהעוף הנדון מוכן?
פרח על המזלג ואתם רואים רוטב גושי או כחול – זה אומר שחצאים!

איך אתם אהבתם את זה, אכן זה שנשאר מהמקלחת או בני אדם?
עברו כמה ימים, וקצת התפעלתי מכך שהשקית הקוקי הייתה בגובה כל כך נמוך!

מה אפשר לעשות עם שאריות?
פשוט אפשר לחמם את העוף עם האורז במיקרוגל או במחבת והמנה תחזור להיות אגדה!

האם יש לכם טיפים שקשורים להזמנה חברים?
חברים, עופו (בדרך טובה) ושתפו את המתכון הזה עם כמה שיותר אנשים. אוכל הוא האהבה הכי גדולה שלנו!

האם יש טעם לשדרג את המנה הזו עם קינוחים?
לגמרי! אחרי כל העונג הזה, מתוק הוא מה שיכול לסגור לכם את הערב. .

אז תתחילו מיד! הכינו את המתכון הנפלא הזה, הוא בהחלט אגדי, מתובל בהמון אהבה, טעמים וגעגועים. שותפו את המתכון והעבירו לחבריכם! זה הזמן לצאת לדרך הקולינארית האמיתית!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *