פלפלים ממולאים באורז ועשבי תיבול – מתכון מנצח!

פלפלים ממולאים באורז ועשבי תיבול

אם יש דבר שמזכיר לנו את הבית, זהו המנה המדהימה של פלפלים ממולאים באורז ועשבי תיבול. כל ביס משדר טעמים אגדיים, ושום דבר לא משתווה לריח הממכר שמתפשט באוויר כשאנחנו מכינים את המנה הזו. הילדים, המבוגרים, וכל בני המשפחה יתמוגגו מהמעטפת הצבעונית של הפלפלים הממולאים, ובכנות – זה פשוט מעלף!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות מתאים

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

בתור אנשים שאוהבים לבשל, תמיד חשוב לנו להרגיש את האושר והחום של הבית מתוך המנות שאנחנו מכינים. מה יותר נעים מלראות את המשפחה מתאספת סביב השולחן ולתמוגג על הטעמים של האורז והפלפלים? אם גם אתם רוצים להכניס קצת חמימות לבבות למטבח שלכם, זו המנה שמרגיעה את הנפש!

הרכיבים הדרושים

  • 4 פלפלים (אדומים, צהובים או ירוקים – הבחירה שלכם)
  • 1 כוס אורז בסמטי (או אורז פרס בלבד, אם אתם אוהבים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיניים שום, כתושות
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/4 כוס צנוברים (לא חובה, אבל עם זה מדהים!)
  • 2 כוסות מים לרתיחה

חשוב לציין כי מי שהוזה רעיונות שונים והמעדיף יכול לשדרג את המתכון. פלפלים ממולאים באורז יכולים להתאים כמעט לכל סוג של אורז. אחד מהשדרוגים הממדרים יכול להיות הוספת קוביות ירקות כמו זוקיני או גזר לתוך המילוי. איזה טעים!

שלבי ההכנה

  1. משרים את האורז במים ל-15 דקות ומסננים.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהוא שקוף.
  3. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים במשך כדקה.
  4. מכניסים את האורז ומערבבים במשך 2 דקות על חום בינוני.
  5. מוסיפים את הכמון, כורכום, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  6. שופכים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על חום נמוך כ-15 דקות.
  7. מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והצנוברים ומערבבים.
  8. חותכים את הקצה העליון של הפלפלים ומנקים את הזרעים.
  9. ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז ומניחים בסיר עם מים.
  10. מבשלים במשך 30-40 דקות עד שהפלפלים רכים.

כל שלב מביא את הטעמים המהממים של המילוי ההרמוני. החום של הבישול והאדים ששומרים על הלחות של הפלפלים הופכים את המנה הזו למושלמת.

שדרוגים אפשריים

אין סיבה לעצור כאן! אפשר ורצוי לשדרג את המנה במגוון דרכים. כמה רעיונות מדהימים:

  • להוסיף לתוך המילוי קוביות של עגבניות טריות – ייתן רעננות ועסיסיות.
  • אפשר להשתמש בקינואה במקום אורז לבחירה בריאה יותר.
  • לגרסה טבעונית, אפשר להוסיף טופו מפורר למילוי.
  • אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו פלפל צ'ילי קצוץ לתערובת.
  • לתוספת מתוקה, אפשר לשים גזר מגורר בתוך המילוי.

שאלות ותשובות

מה לעשות אם לא מצאתי פלפלים מתאימים?
אם לא מצאתם פלפלים מתאימים, אפשר להשתמש בקישואים או חצילים כמילוי, התוצאה תהיה פיצוץ טעמים!

האם אפשר להכין את המנה ללא אורז?
בוודאי! אפשר להשתמש בקינואה, גריסי פנינה, או אפילו בשר טחון שיתן טעם עשיר.

כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
המנה נשמרת במקרר עד 4 ימים. אל תשכחו לכסות את הקופסה היטב!

מה יכול להיות תוספת לצד המנה?
סלט ירקות מרענן או יוגורט עם נענע – שילוב מושלם!

האם ניתן להקפיא את המנה?
כן. זו אחת מהמנות שההקפאה שלהן לא פוגעת בטעם!

אפשר לנסות לגרסה חריפה?
כמובן! הוספת טחינה חריפה או פלפל חריף ממולאים יוצר דינמיקה משגעת!

האם ניתן להכין את המנה קדימה?
בהחלט! אפשר להכין אותה יום קודם, מה שיחסוך זמן בישול ביום ההגשה.

מה הטיפ שלכם למילוי מושלם?
החשוב הוא לא לשים יותר מידי מלח, ולמלא את הפלפלים מבחוץ פנימה, זה לא רק מראה טוב, אלא גם שומר על פנימיות רטובה!

איך אני יכול לשדרג את הרוטב?
אפשר להכין רוטב עגבניות טרי על בסיס שום ובזיליקום שיהפוך את המנה לאגדה אמיתית!

האם אני יכול להכין את המנה על גריל?
כמובן! המילוי המתובל יחד עם חום הגריל נותן למנה טעם מעושן מדהים.

אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות וחברים! נשמח לראות את התוצאות שלכם ונשמע את כל התחושות בעקבות המנה המושלמת הזו! בואו ניצור יחד רגעים מיוחדים סביב השולחן!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *