אורז מוקפץ עם חזה עוף ב-15 דקות בלבד!

אורז מוקפץ עם חזה עוף

רכבתם לחופשה מהמרתון היומיומי? מחפשים מנה שמשמחת את הלב אבל גם לא גוזלת לכם שעות במטבח? מדובר כאן על אורז מוקפץ עם חזה עוף! המנה המדהימה הזו היא שילוב מושלם של טעמים, צבעים וריחות, ומתאימה לכל אחד ואחת. אם חשוב לכם להכין מנה בקלות וגם ליהנות ממנה עכשיו, אז אתם במקום הנכון.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-5 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את המנה המושלמת הזו, נזדקק למספר רכיבים פשוטים אך כל כך טעימים:

  • 2 כוסות אורז בסמטי (או אורז עגול)
  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל אחד, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 גזר בינוני, קלוף וחתוך לתיילים
  • 1 קישוא קטן, חתוך לקוביות
  • ½ כוס אפונה קפואה
  • 2-3 כפות רוטב סויה (לפי הטעם)
  • כף שעועית שחורה (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • קצת בצל ירוק קצוץ לקישוט

האם יש לכם מתודולוגיה כמו שלי? במידה ויש לך מתודולוגיה מועדפת לשדרוג המנה, אתם מוזמנים תמיד להוסיף תבלינים שונים או ירקות נוספים לפי טעמכם האישי.

שלבי ההכנה

ברוכים הבאים לתהליך ההכנה המלהיב שמבצע כל אחד מאיתנו. ביצוע השלב אחרי השלב יוביל ליצירת מנה שתסחוף אתכם! אז יאללה, בואו נתחיל:

  1. בסיר קטן, מבשלים את האורז במים רותחים עם מעט מלח לפי הוראות היצרן.
  2. בזמן שהאורז מתבשל, מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני.
  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהקצוות מתחילים להזהיב.
  4. מוסיפים את השום ומערבבים מספר שניות, עד שכל הריחות נפלאים.
  5. שמים את קוביות חזה העוף במחבת, ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים עד שהעוף מוכן ותפוס צבע יפה.
  6. מוסיפים גזר, קישוא ואפונה, ומערבבים היטב.
  7. כאשר האורז מוכן, מסננים אותו מוסיפים למחבת עם החזה עוף והירקות.
  8. מוסיפים רוטב סויה ומערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה.
  9. מקשטים עם בצל ירוק קצוץ ומקפיצים על להבה גבוהה כ-2 דקות נוספות.

שדרוגים אפשריים

נכון, המנה הזאת היא כבר כל כך מושלמת, אבל כמה רעיונות לשדרוגים אף פעם לא מזיקים!

  • להמיר את חזה העוף בחתיכות טופו עבור גרסה טבעונית.
  • להשתמש באורז מלא כדי לייצר מנה בריאה יותר.
  • להוסיף פקאנים קלויים או שקדים קצוצים עבור קראנץ' נוסף.
  • לזרוק פנימה כמה דקיקות של צ'ילי חריף למי שאוהב את זה ספייסי.
  • למנוע לאורז להידבק, יש ללטף אותו עם כפית עץ בזמן הבישול.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש באורז חום?
כן, ניתן בהחלט להשתמש באורז חום. התוצאה תהיה לעיתים יותר מחמיצה ותמכור עושר טעמים.

מה אם אני רוצה לשדרג את זה עם ירקות אחרים?
כמובן! תוספת של ברוקולי, פטריות, או אפילו פלפל מתוק נוספת כרוכבת תכניס המון טעמים.

האם יש אפשרות להכין את המנה לפני?
בהחלט! אפשר להכין מראש ולהחמם במיקרוגל או על מחבת. זה ייתן טעמים נוספים להיווצר!

האם ניתן לקפוא את המנה?
כן, ניתן לקפוא את המנה לאחר ההכנה, אך עדיף להוסיף את הירקות לאחר ההפשרה לשמירה על המרקם.

מה עדיף – לרוטב סויה רגיל או ללא נתרן?
לשום חוויית טעמים, ותרצו להשתמש ברוטב סויה רגיל, שהוא עשיר יותר בטעמים. חשוב לקרוא את התווית אם אתם מסמנים לפחות נתרן.

כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
המנה נשמרת במקרר עד 3-4 ימים, את הטריות כדאי לשמור על המקסימום עבורה.

האם ניתן להחליף את חזה העוף בכל חלבון אחר?
בהחלט! גם דגים, קונסרז של קוביית סויה או תחליפים בשריים מתאימים!

מה אם אני רוצה גרסה בריאה יותר למנה?
ניתן להפחית את השמן ולהשתמש באורז מלא, להוסיף יותר ירקות ולא להוסיף רוטב סויה.

האם רוטב סויה הוא חובה במתכון?
לא, אם אתם מעדיפים, אפשר להשאיר אותו מחוץ למתכון. המנה עדיין תהיה טעימה!

האם אפשר להכין את המנה ללא גלוטן?
בהחלט! ניתן להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן.

ובסופו של דבר, אתם מוזמנים לנסות להכין את המנה המדהימה הזאת ולשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם! תהנו ממנה משגעת וכמובן – ללקק את האצבעות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *