אורז עם בשר טחון בסגנון מאסטר שף שיביא טעמים חדשים

אורז עם בשר טחון בסגנון של מאסטר שף

באופן טבעי, כל אחד מאיתנו פיתח חיבה למנות מסוימות מהמטבח הביתי. ואם יש מנה אחת שהיא לא רק קלאסית אלא גם יכולה להרגיש כאילו הכנו אותה במסעדת גורמה, מדובר באורז עם בשר טחון. מדובר במנה שהולמת את כל מה שאנחנו אוהבים: שילוב של טעמים מדהימים, ריחות משגעים ומרקם שמלטף את החיך. אז מי לא רוצה לחוות את תחושת הגאווה של הכנת מנה מעולה מבית, בלי צורך לגשת למסעדות?

זמן ההכנה, רמת הקושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 4 אנשים

אנחנו לא יכולים לשכוח את השילוב בין הטעמים הנפלאים של הבשר הטחון והאורז – אם מדובר בבשר טחון בקר או עגל, השילוב הזה לא מתפשר. המנה הזו יחסית פשוטה, אך היא דורשת קצת תשומת לב. הבה נבדוק מה אנחנו צריכים בשביל להכין את האורז המושלם!

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את המנה האגדית הזאת, אנחנו נזדקק למספר מרכיבים פשוטים, אך כל אחד מהם הוא ברמה גבוהה. כשאנו יוצרים מנה כזו, כל רכיב קובע את הצלחת הסופית, ולכן חשוב להשתמש באיכות הגבוהה ביותר שזמינה לנו.

  • 2 כוסות אורז בסמטי (באיכות גבוהה)
  • 500 גרם בשר טחון (בקר או עגל)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3 כוסות מים (או ציר בשר לחווייה עשירה יותר)
  • ½ כוס חומוס מבושל (אופציונלי)
  • שמן זית לצלייה

שימו לב! אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הבשר בטופו קצוץ דק או פטריות porcini טחנות. וכמובן, אם אתם מתמודדים עם רגישות לגלוטן, פשוט השתמשו באורז עמיד!

שלבי ההכנה

כדי להכין את המנה האגדית הזאת, נצטרך לעקוב אחר השלבים הבאים:

  1. מבשלים את האורז: שטפו את האורז במים קרים עד שהמים צלולים, ואז הוסיפו אותו לק saucepan עם 3 כוסות מים ומעט מלח. מבשלים על חום בינוני עד שהמים מתאדים והאורז רך.
  2. הכינו את הבשר: בסיר גדול, מחממים מעט שמן זית ומוסיפים את הבצל הקצוץ, מקפיצים אותו עד שהוא מתרכך ומתרכך.
  3. מוסיפים את השום ומערבבים עד שהריח משגע.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון, מתבלים בכמון ופפריקה, ומבשלים עד שהבשר מוכן.
  5. לאחר הבישול, אם החלטתם לשלב חומוס, הוסיפו אותו ועורבבו.
  6. ברגע שהאורז מוכן, מוסיפים אותו לסיר עם הבשר ומערבבים בעדינות עד שהמרכיבים משולבים.
  7. מבשלים על חום נמוך למשך 5-10 דקות נוספות על מנת שכל הטעמים יתמזגו יחד.

והרי לכם, המנה המעלפת מוכנה! אבל יש עוד כמה אפשרויות להוסיף עוד טעמים.

תוספות ושדרוגים

מהנסיון שלי, זה הזמן להניע דמיון. אתם יכולים להוסיף מספר ירקות צלויים כמו קישואים וגזר לקישוט והיא תיראה כמו מהתפריט של מסעדת יוקרה. ואם אתם מחפשים טוויסט, שדרגו את המאכל עם אגוזי לוז קצוצים או צנוברים קלויים. הוספת כמה מסמרי זית או חצי לימון תוסיף גם טעם וחמיצות מדהימה למנה. אל תשכחו לגרר קצת פטרוזיליה טריה לפני ההגשה. והכי חשוב? תחליפו במושב האורז כסוג של מיני פשטידה. ככה תקבלו מנה רכינית ביותר!

שאלות ותשובות

מאיפה אני יכול לקנות את האורז הכי טוב?
הכי נוח לקנות באינטרנט או בחנויות המתמחות במזון אורגני. אני ממליץ לבדוק גם את הסופרמרקטים, חנויות טבע והשווקים המקומיים.

כמה זמן אפשר לשמור על המנה?
המנה יכולה להישמר במקרר עד 3 ימים. שמרו אותה בכלי אטום טוב.

אפשר להכין את הבשר מקודם?
בוודאי! תכינו את הבשר יום לפני, ותשמרו במיכל אטום במקרר.

מה אפשר להגיש לצד האורז?
אפשר להגיש סלט ירקות טרי, חציל קלוי, טחינה או רוטב יוגורט עם תיבול קל.

מה עושים אם הבשר מתייבש?
תוסיפו קצת מים או ציר בשר במהלך הבישול.

האם אפשר להחליף את הבשר בעוף?
כמובן! עוף טחון יעבוד מצוין במתכון הזה.

למה יש ממד כזה גדול של טעמים?
השילוב של התבלינים, הבצל והשום יוצרים בסיס טעם מעולה. העובדה שהכנתם את הכל עם אהבה משדרגת את זה!

מה קורה אם אני לא אוהב תיבול חריף?
תוכלו לסלף את התיבול. הוסיפו רק מלח ופלפל – זה מספיק!

מה לעשות אם אני בסדר עם חלב?
הוסיפו חמאה את הבשר שיתאחד ויוסיף שמנוניות מדהימה.

אפשר לשים זה לפסח?
כן, פשוט השתמשו באורז כשר לפסח בלבד.

אז אחרי שביססנו את כל המרכיבים ואת השיטות, אין ספק שיכולתם לראות כמה מדהים יכול להיות האורז עם בשר טחון בעבודת יד. זה הזמן לשתף את המתכון עם החברים! תהנו מהמרקם, הטעם ואני בטוח שהכל ייצא מושלם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *