אורז עם בשר טחון – המתכון שיעשה לכם חם בלב!

מתכון לאורז עם בשר טחון

למי מאיתנו לא קרה שדיברנו עם סבתא על מתכונים אהובים, והיא שלפה את המתכון המדהים שלה לאורז עם בשר טחון? כולם יודעים שזהו מתכון שההכנה שלו פשוטה ויחד עם זאת טעמים שמעלפים שמנחמים את הלב. ממש כמו נשיקה חמה מהילדות! נשמע טוב, נכון? אז בואו נצלול לתוך המופלאות הזו של טעמים וריחות, ונכין יחד את המנה המושלמת הזאת!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-5 מנות

הרכיבים הדרושים

המרכיבים הבאים הם עמוד השדרה של מתכון זה, ואם תשתמשו בהם, התוצאה תהיה אגדה! ההנאה מהמנה הזאת פשוט ממכרת.

  • 1 כוס אורז בסמטי (או אורז בסגנון אחר שבחרתם)
  • 500 גרם בשר טחון (בקר, עוף או מה שמועדף עליכם)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית (או שמן רגיל)
  • 2-3 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל טחון לפי הטעם
  • 2 כוסות מרק עוף או מים
  • 1/2 כוס אפונה (לא חובה, אבל מוסיפה חיים ורעננות)
  • כוס פטרוזיליה קצוצה (לגימור)

אם אתם מתכננים לגרסה טבעונית, פשוט החליפו את הבשר הטחון בטופו או בשעועית – התוצאה מדהימה לא פחות!

שלבי ההכנה

ועכשיו, שימו לב! שלב אחרי שלב, אתם בדרך למנה קלאסית שמזכירה את הבית.

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל מתרכך ומשנה את צבעו.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים למשך דקה נוספת עד שהשום מתרכך, צריך לשמור עליו שלא יישרף.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהוא מתבשל ומשנה צבעו.
  5. מתבלים את הבשר עם כמון, פפריקה, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
  6. מוסיפים את האורז ומערבבים כך שהוא מצופה בתבלינים.
  7. מוזגים את מרק העוף או המים, מביאים את התערובת לרתיחה.
  8. ברגע שהמים רותחים, מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה למשך 20 דקות.
  9. כשהמים מתחילים להתאדות, מוסיפים את האפונה ומערבבים בעדינות.
  10. מבשלים עוד 10 דקות או עד שהאורז רך ונספג במרק.
  11. מניחים למנה לנוח כ-5 דקות לפני ההגשה.
  12. מפזרים פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.

שימו לב! יש להגיד שנראה שהמנה הזאת עלולה להיראות פשוטה אבל טעמיה הם אלו שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כפי שכולכם יודעים – מנות כמו אורז עם בשר טחון תמיד אפשר לשדרג. הנה כמה רעיונות מלהיבים:

  • לגרסה חריפה? הוסיפו קצת צ'ילי קצוץ או פפריקה חריפה לתיבול.
  • הוספת חומץ בלסמי או רוטב סויה בסוף בישול תעשה חיל! תוספת זו תוספת טעם שנשאר בלב.
  • מה דעתכם על תוספת של חומוס מבושל או שעועית כדי להוסיף פריכיות מיוחדות?
  • מוסיפים גרעיני רימונים? תודה לי מאוחר יותר!
  • לשדרוג הבריאותי ניתן להמיר חלק מהאורז בקינואה – תענוג בריא וטעים!

שאלות ותשובות

מה עושים אם האורז לא מתבשל כראוי?
יכול להיות שהמים התאדו מדי מוקדם. תמיד אפשר להוסיף מעט מים חמים ולבשל עוד כמה דקות.

מה עושים אם אני רוצה להכין מנה כשרה לפסח?
החליפו את האורז בקינואה או בגרגרי חומוס מבושלים.

איך אני יודע שהבשר טחון מוכן?
כשהבשר משתנה מצבעו אדום לחום, זה סימן שהוא מוכן.

האם ניתן להשתמש באורז אחר?
בהחלט! אורז יסמין, אורז פראי או כל אורז שאוהבים.

מה אפשר לשים במקום פטרוזיליה?
נענע קצוצה או כוסברה יכולים למשדר אפילו יותר את המנה.

כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
המנה תישמר במקרר עד 3 ימים. כדאי לחמם מחדש על חום נמוך כדי לשמור על הטעמים.

האם אפשר להקפיא את האורז עם הבשר?
נכון מאוד! פשוט הקפיאו את המנה בשקיות או קופסאות אטומות.

איך ניתן להכין מנה ליום הולדת למשל?
להכין את המנה עבור מספר אנשים ולהוסיף סלט טעים בצד.

מהי מנות ליווי שמתאימות עם המנה הזו?
סלט ירקות טרי, סלט טאבולה או טחינה מוכנים בשילוב יוצא דופן.

האם יש מתכון לשדרוגים נוספים?
כיוון מצוין יהיה להוסיף פירות יבשים כמו צימוקים או פריסות שקדים קלויים.

לסיום, אני ממליץ לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ומשפחה. ברגע שהם יטעמו, ידעו שזה אחד ממוצרי המזון המושלמים! אז קדימה, אל תתביישו! שתפו את האהבה שלכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *