קניידלך של סבתא: מתכון מושלם שלא תוכלו להפסיק לאכול
אם יש משהו שיכול להחזיר אותנו בדיוק אל הילדות, זו ללא ספק המנה של סבתא, קניידלך! עיגולי הבצק האווריריים והנימוחים האלו הם לא רק עוד מנה, הם חוויות, זיכרונות ומילים חמות שמשתלבות עם כל ארוחה. כשאנחנו פשוט מדמיינים את הרגע שבו אנחנו מעבירים את הקניידלך מהסיר אל הצלחת, הלב שלנו מתמלא בשמחה. לא נשכח את התחושה כשמאפרים את התבשילים המקיפים את המנה המרכזית וממלאים את הבית בניחוחות משגעים. כמה מדהים זה יכול להיות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז בואו נתחיל במסע המרגש שלנו לעבר המנה המושלמת, ונראה מה צריך שיהיה לנו במטבח. מדובר במרכיבים פשוטים וזמינים, אבל כל אחד מהם יוסיף טעמים מדהימים ויתחבר להרבה זיכרונות מתוקים מימי הילדות.
- 2 כוסות קמח מצה
- 4 ביצים
- 1/4 כוס שמן צמחי
- 1/4 כוס מים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון (לא חובה, אבל מוסיף טוויסט שווה)
- 1/2 כפית מרק עוף (לאלה שאוהבים קצת יותר טעם)
כמובן שאפשר להיות יצירתיים עם המרכיבים. אם אתם ט vegan, אפשר להמיר את הביצים במקל אחד של אגזים מחמאה או בבחירות אחרות נטולות ביצים. לא משנה מה תבחרו, התחושה והאהבה שבמזקקה יונחו על כל קניידלך!
שלבי ההכנה
אם הגעתם עד כאן, אתם ממש על הסף! רק עוד כמה שלבים ואתם בדרך לעשות קניידלך מקסים שיגרום לכם ללקק את האצבעות.
- מפרידים את החלבונים מהחלמונים ומניחים את החלבונים בקערה נפרדת.
- בקערה גדולה, מערבבים את החלמונים עם השמן, המים והמלח.
- לערבב את קמח המצה וזמן לתת לו להתעורר.
- מקציפים את החלבונים עד שיתקבל מרנג אוורירי.
- בזהירות מוסיפים את החלבונים לקערת התערובות ואדגים לכולם – בערבוב עדין!
- מניחים לסיר מים רותחים – ובינתיים, מכינים את הקניידלך. כל קניידלך בגודל שקצת פחות מכדור טניס.
- מניחים את הקניידלך למים הרותחים ומבשלים כ-15 דקות.
- לאחר סיום הבישול, מעבירים את הקניידלך לקופסה עם נוזלי התבשיל או למי שנשאר חתיך, עם מים קרים כדי להפסיק את הבישול.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן שקניידלך הם לא רק קניידלך. אפשר לשדרג את המנה הזאת עם תוספות מגוונות. לדוגמה:
- קצת עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה או שמיר – כדי להעניק רעננות.
- טיפה של שום כתוש – להוסיף טעם שילווה את כל המנה.
- אם אתם אוהבים חריף, לא לשכוח את הפלפל החריף האהוב עליכם.
כל פעם שתתנסו באחד מהשדרוגים האלו, אתם גיליתם את יופיים של הקניידלך, ואולי תגלו טעמים חדשים ומרגשים!
שאלות ותשובות
לאחר כמה זמן יוצאים הקניידלך מהמים?
אחרי כ-15 דקות בישול, תקבלו קניידלך מושלמים ואווריריים.
אפשר להכין קניידלך יום לפני ולהשאיר אותם במקרר?
כמובן! ביום של ההגשה פשוט חממים אותם במים חמים או בתבשיל.
מה ניתן לעשות אם הקניידלך מצאו את עצמם נמסים במים?
אם תוסיפו קמח מצה מומס לתערובת, זה יעזור לשמור על צורתם.
האם ניתן להוסיף רעיונות חלביים לקניידלך?
בהחלט! בימים מסוימים כמו יום קשת, השילוב הוא דל פחמימות בצורה מדהימה!
האם יש תחליפים לקמח מצה?
אפשר להשתמש בקמח חיטה או קינואה. כל בחירה כזו תעניק עוצמה לטעמים.
האם קניידלך מתאימים לארוחות חג?
אין כמו קניידלך לחג! הם מצרך חובה בכל שולחן חגיגי.
איך אני יודע אם הקניידלך מבושלים?
אם הם צפים על פני המים, סימן שהם מוכנים!
מה עלי לעשות אם אין לי ביצים בבית?
במקום ביצים אפשר להשתמש בנוזלי שקד או אגוזים.
האם להשרות את הקניידלך לאחר הבישול?
אם אתם אוהבים את זה יותר טעים, לא תזיק להשרות במרק.
מה עושים עם שאריות?
שומרים במקרר, והם עדיין טעימים גם אחרי כמה ימים.
לא נשכח לסיים במסקנה חמה, שאתם חייבים לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולספר לחברים! קניידלך של סבתא הוא לא רק אוכל; זו מסורת, זו משפחה, זו אהבה. אז יאללה, קדימה, תכינו ותתענגו!