אינטרייה מנצחת: מתכון מדהים למעדן אגדי
אם יש דבר שמעורר את התיאבון כמו ריח של אינטרייה חמה וטרייה הממלאה את הבית, זו בהחלט אינטרייה עם טעמים משגעים! מדובר במנה שמזכירה את הילדות, את ארוחות השבת של סבתא ואת הרגעים המיוחדים במשפחה. הכנו עבורכם מתכון לאינטרייה של הטובים ביותר שיותיר אתכם עם טעם של עוד. הכינו את הסינרים והשקו את התיאבון, כי המנה הזו היא מעלפת!
זמן הכנה, רמת קושי וצריכת המנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
למה לא לעשיר את הידע שלכם? המצרכים שלנו מתאימים לכל אחד ואחת ויש להם יתרונות בריאותיים לא מעטים וגם טעמים שהופכים את האינטרייה למשהו ממש מושלם.
- 500 גרם קמח חיטה
- 250 מ"ל מים חמימים (ולא רותחים!)
- 7 גרם שמרים יבשים
- 50 מ"ל שמן זית
- 50 גרם סוכר
- 2 ביצים (חלמונים ביצה אחת יישמרו לנו בסוף)
- חצי כפית מלח
- למלית: 300 גרם פסטו (אם אתם אוהבים, אפשר להוסיף גם גבינת מוצרלה או גבינת פטה)
כמובן שאפשר גם לשדרג את המתכון! כשמדובר באינטרייה זה הזמן לשחרר את היצירתיות. אפשר להכין גרסה טבעונית על ידי החלפת הביצים בממרח משמש, לדוגמה, או להשתמש בקמח ללא גלוטן אם יש צורך. מהנסיון שלי, מדובר בתוצאה שמשגעת כולם!
שלבי ההכנה
להכין אינטרייה זה תהליך מהנה ומרגש. בשלב הבא, נניח לכל אחד ואחת לקחת חלק.
- נשמים את השמרים בקצת מהמים החמימים יחד עם הסוכר. מחכים 10 דקות.
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם המלח. מוסיפים את השמרים שיתפשו והמים הנוספים.
- לשים את הבצק עד שהוא נהיה חלק ואוורירי (כ-10 דקות).
- מוסיפים את השמן ואת הביצים לבעד הבצק. לשים כמה דקות נוספות עד שהתערובת מתאחדת.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת ונחים במשך שעה (עד שהבצק עולה כפול).
- אחרי ההמתנה, מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מדליקים קודם כל את התאבון, ובטח ניודעים לקנות פרוסות בצק מהבצק! עושים אותם שטוחים בעזרת ידיים מעט מקומחות.
- מניחים את הפסטו ואופציה של גבינה במרכז כל פרוסת בצק.
- מאבלים את הבצק סביב המלית לדייסה עליונה.
- חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.
- מניחים את האינטריות בתבנית, מכסים במגבת ומשאירים לנוח בעוד חצי שעה.
- לסיום, מורחים את החלמון על פני האינטריות ואופים במשך 30 דקות עד שהן משגעות!
שדרוגים ותוספות אפשריות
האינטרייה באמת יכולה להתהדר בגרסאות שונות, והכל תלוי בדמיון של כל אחד. אפשר לשדרג את המלית עם גרגרי חומוס, טונה, תערובות ירקות קלויים ואפילו רטבים אקזוטיים שידגישו את הטעמים! כל תוספת שיכולה להפוך את המנה להיות יותר ממכרת ומסקרנת.
שאלות ותשובות
איך אפשר להכין גרסה ללא גלוטן של אינטרייה?
לגרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח אורז. מומלץ לשלב גם חומרים שמסייעים לקשירת הבצק, כמו xanthangum או טפיוקה.
מה צריך לעשות אם הבצק יצא דביק מדי?
אם הבצק יוצא דביק, הוסיפו מעט קמח בהדרגה עד שהבצק עשוי להיות נעים לעבוד איתו. בדרך כלל, הבצק צריך להיות גמיש כולו.
האם אפשר לאחסן את האינטרייה אחרי האפייה?
כן, בהחלט! אפשר לאחסן במקרר בשקית אטומה. ניתן גם להקפיא לשמור למועד מאוחר יותר.
למה כדאי להכין אינטרייה?
האינטרייה היא המנה המושלמת לאירוח, לחגיגות ימי הולדת ואפילו סתם כשמגיעים חברים לביקור. היא קלילה, אוורירית ומושלמת ליד כל תוספת.
האם אפשר לשים פירות בתור מילוי?
בהחלט! פירות טריים כמו תפוחים או אגסים בתוספת קינמון יכולים להיות תוספת טעימה ומיוחדת.
מהו הסוד להצלחה באפיית אינטרייה?
הסוד הוא זמן ההתפחה והעבודה עם הבצק עד שהוא הופך להיות חלק ואוורירי. אל תתפשרו, זה מה שיביא לתוצאה מעלפת!
האם צריך להיות מומחה במטבח כדי להכין את האינטרייה הזו?
לא נדרש להיות שף מקצועי. עם המתכון הזה אפשר להכין אינטרייה באהבה ובנשמה, וכל אחד יכול להצליח!
אילו מנות שונות אפשר להכין מאותה מתכון של בצק?
אפשר להכין מקלות גבינה, פיתות, פוקאצ'ה או אפילו מאפים מתוקים – התוצאה המושלמת בכל פעם!
מה כדאי להגיש עם האינטרייה?
האינטרייה מתאימה להתלוות לרטבים שונים, סלטים טריים, וללגום מאפה שאני ואוהבים – היא מציעה הרבה מאוד אפשרויות.
אם נהניתם מהמתכון הזה, שתפו אותו עם חברים ברשתות החברתיות וגרמו גם להם להתענג על הפלא הזה! תתענגו על כל ביס, כי המנה הזו היא בעצם מזון לנשמה.