בורי בתנור פילה – מתכון מגניב במיוחד
אם אתם מחפשים את המנה שבשבילה תרצו לרוץ למטבח מיידית, הגעתם למקום הנכון! הבורי בתנור פילה הזה לא רק נראה מדהים, אלא הוא גם ממש ממכר, מעלף ומושלם. הדג הזה הוא תענוג לחיך, עם טעמים מתוזמנים להפליא, וריח שיגרום לכל אחד לברך אתכם על הבחירה לאחר הביס הראשון. כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לאכול אותו, ואתם תמצאו את עצמכם לועסים עוד ביס ועוד ביס… ממש משגע!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4
הרכיבים הדרושים
כשמדובר בבורי, מדובר בדג ייחודי בעל טעמים עשירים, שמגיע עם היסטוריה קולינרית מעניינת. אז, בואו נציץ לעולם המופלא של המרכיבים:
- 4 פילטים של בורי טרי (כמובן שאפשר לשדרגו עם דג אחר אם הבורי לא זמין)
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 1 לימון, מיץ וזסט
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית תבלין לדגים (אופציונלי)
- צרור פטרוזיליה קצוצה
תוספות ושדרוגים אפשריים
זה הזמן להיות יצירתיים! אפשר להוסיף ירקות שייקבלו טעמים מדהימים מהדג. מה דעתכם לחתוך כמה פלפלים צבעוניים, קישואים או קציצות תפו”א קטנות שיבושלו עם הדג? ניתן גם לשדרג עם גבינת מוצרלה שספגה את הטעמים של הדג. אם אתם ממש אמיצים, אפשר גם לפזר מעט אגוזי לוז קצוצים מעל כדי להקנות לסלט רעננות נוספת.
שלבי ההכנה
אז בואו נתחיל בפרויקט המדהים שלנו! אני מבטיח לכם שזה לוקח לא הרבה זמן, ותוך רגע תמצאו את עצמכם בפנים מלאות עם טעמים נהדרים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים את הפילטים של הבורי בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.
- לקערה נפרדת, מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, הזסט, השום הכתוש, מלח, פפריקה וכמון. משאירים כמה פסים קצוצים של פטרוזיליה לקישוט בסוף.
- שופכים את התערובת שמונעת הקפצה על הפילטים, ודואגים שהכל מצופה בצורה אחידה.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך כ-30 דקות, או עד שהדג מבושל ומתהדר בגוון זהוב נהדר.
- לאחר הוצאת הדג מהתנור, מפזרים מעל את יתר הפטרוזיליה הידועה שלנו ואפשר גם להוסיף עוד כמה טיפות של מיץ לימון אם אוהבים חזק.
- מגישים חם ומתחילים ללקק את האצבעות! הילד שלכם ידרוש ממכם לשמור גם קצת לשישי הבא.
ולא לשכוח, כל מי שאוהב דגים, יודע שהטריות חשובה. השתמשו בדג שהיו בטוחים שהוא טרי, והטעמים יקרצו לכם ממש מהצלחת!
שאלות ותשובות
מהו היתרון של הבורי כמרכיב בארוחה?
הבורי הוא דג בעל טעמים עדינים ונעימים. הוא לא כבדי טעם כמו דגים אחרים, מה שמאפשר להכין אותו במספר שיטות בישול.
האם אפשר להחליף את הבורי בדגים אחרים?
בהחלט! אפשר להשתמש בסלמון, דניס או אפילו טונה. חשוב רק לשים לב לזמני הבישול.
מה כדאי להגיש לצד הדג?
סלט ירקות מרענן, אורז, קוסקוס או אפילו מחית תפוחי אדמה עם שמן זית תתאים מאוד.
האם אני יכול להכין את המתכון בתנור טורבו?
כן, במקרה זה קצרים את זמן האפייה ב-5-10 דקות, כך שהדג יתבשל בצורה מעולה מבלי להתייבש.
מהן אפשרויות התיבול לדג?
בנוסף לתיבול האמור, אפשר לשדרגו עם עגבניות מרוסקות, רוטב סויה או תיבול חריף כמו שמן צ'ילי.
צריך לשטוף את הדג לפני הבישול?
לא מורחים מים על דגים! זה יכול להוריד את הטעמים שמסביב. פשוט הניחו את הדג כפי שהוא.
האם אני יכול להקפיא את הפילטים שאינם בשימוש?
כן! הקפיאו אותם עטופים בניילון נצמד כדי לשמור על טריות, ופשוט הוציאו לקראת הבישול מבעוד מועד.
האם יש צורך בשימוש בנייר אפייה?
נייר אפייה מומלץ, כי הוא מונע הידבקות ומקל על הניקוי לאחר מכן.
מה עשה אותך לגרום לדג הזה להיות כל כך טעים?
הסוד הוא בתיבול ובשמן זית כי הם מעניקים לדג עומק טעמים עשיר. הכל מתחיל מהבסיס.
האם ישו כי לבשל את הדג על הגריל?
בוודאי! גם גריל מתוחכם יכול ליצור קראנצ' נהדר על דג מה שמקנה את המיוחדות שלו.
אז מה עשינו כאן? פשוט בלי למרוח את הזמן – הכנו מנה אגדה שמערבת טעמים מדהימים, שיוצרים חוויה קולינרית מושלמת! אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, ולפתוח שיחה עם חברים ומשפחה. מי יודע? אולי גם להם מגיעה מנת דג משגעת כזו!