במיה מתכון דיאטטי
אם יש דבר אחד שאני יכול לומר על במיה, זה שהיא פשוט מדהימה! היא לא רק טעימה ונפלאה, אלא גם כזאת שמספקת המון ערכים תזונתיים. אנחנו יודעים שהבמיה היא ירק שלעיתים לא מקבל את הקדמת פניו, אך מי שזוכה להכיר אותה ולבשל איתה, מגלה את עולם הטעמים המופלא שלהם.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4 מנות
במיה היא ירק שכן יש לו טעם מפורסם, אבל גם מי מכם לא ממש אוהב ירקות, ימצא את עצמו מוצא את הטעמים הנפלאים של הבמיה המדהימה. המתכון הזה הוא פשוט, קל יחסית, אך על כך לא נוותר, נשקול את מנות הדיאטה כך שיתאימו לכולם, ויתנו טעמים נפלאים ומרעננים.
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם במיה (טרייה או קפואה)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כף כמון טחון
- 1/2 כפית קימל
- 1 עגבנייה גדולה קצוצה
- 1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
- 1/4 כפית פלפל שחור (או לפי הטעם)
- 1/2 כוס מים (להוספה במידת הצורך)
אנחנו יכולים לשדרג את המתכון הזה בקלות רבה. לדוגמה, אפשר להכין אותו גם בגרסה טבעונית פשוטה על ידי השמטת השומן, או שכדאי לנסות להשתמש בבמיה קפואה, שתשמור על זמני הכנה מהירים ואיכות גבוהים. לא משנה מה תבחרו, זה הולך להיות אגדי!
שלבי ההכנה
- שמים בסיר רחב את שמן הזית ומחממים על להבה בינונית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ וטוחנים אותו עד שהוא מתחיל להתרכך.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים עוד כדקה.
- מוסיפים את הבמיה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את העגבנייה הקצוצה, כמון, קימל, מלח ופלפל שחור.
- יוצקים את המים ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על נמוכה במשך 15-20 דקות.
- בודקים אם הבמיה רכה – אם לא, מוסיפים עוד קצת מים ומבשלים עד ריכוך מלא.
לסיום, נמליץ על تقديم המנה לצד אורז בסמטי, שזה השילוב המושלם! אל תשכחו את הסלסה החמוצה או יוגורט המיוני. את היכולת שלנו לשדרג את המנה היא מאד רחבה. גם תבלינים נלווים כמו פפריקה או קארי יכולים להוסיף הרבה.
תוספות ושדרוגים
אז לפני שאתם פונים לעבר שולחן האוכל, יש כמה תוספות שיכולות להפוך את המנה הזו למשהו משגע:
- לגרסה חריפה, הוסיפו פלפל חריף קצוץ.
- לגרסה עם טעמים יותר פיקנטיים, אפשר להוסיף מעט לימון סחוט בסוף הבישול.
- נסו להוסיף כמה חצילים קצוצים, שיתנו לעוד שכבת טעם ונטוריות.
- שילוב של כוסברה או פטרוזיליה קצוצה מעל – פשוט מעלף!
שאלות ותשובות
האם הבמיה מתאימה לדיאטה?
בהחלט! הבמיה מכילה רק 33 קלוריות ל-100 גרם, היא דלה בפחמימות ועשירה בסיבים תזונתיים, כך שהיא מושלמת עבור דיאטה דלת קלוריות.
האם אפשר להכין את המתכון מראש?
כמובן! אפשר להכין את הבמיה כמה שעות מראש, להניח במקרר, וכשיגיע הזמן להגיש סירים חמים, פשוט להחזיר לחימום קל.
איזה תוספות מתאימות למנה הזו?
אורז בסמטי עלול להיות השילוב הקלאסי, אך בהחלט מרענן לשדרגו עם תפוחי אדמה אפויים או אפילו לבן ביתי.
מה לעשות אם אני אוהב את הבמיה עשויה יותר?
אם אתם אוהבים את הבמיה רכה, פשוט מבשלים אותה עוד קצת עם מכסה סגור ויוסיפו מעט מים ככל שצריך.
האם הבמיה משעיה גם לילדים?
עם המהות הנכונה של התיבול והבישול, בהחלט! ניתן להקטין את כמות התבלינים או להסביר להם על מגוון הטעמים.
מאיזה שלב כדאי לפתח את המתכון?
אפשר להתחיל עם בסיס פשוט, להוסיף ירקות נוספים או רטבים שאתם אוהבים.
האם יש גרסה טבעונית למאכל?
בלי ספק, אפשר להשמיט את כל החומרים הלא טבעוניים, ולהתמקד בירקות ובתיבול – שווה לנסות!
איך נפח הבמיה אמור להיות?
אתם צריכם לשים לב שהבמיה מתרככת ונעשית רכה, אתם תרגישו גם בשינויים במרקם שלה.
האם זהו מתכון מהיר לבישול?\
בהחלט! זהו מתכון שמאפשר לכל אחד להפוך לשף לקראת ארוחה טעימה ב-30 דקות בלבד!
איך למנוע תחושת חמיצות מהעגבניות?
אם נדמה שיש בעיית חמיצות, הוספת סוכר קטנה יכולה להעניק נפח מתוק ולשפר את הטעם.
אז קדימה, אל תהססו – נסו את המתכון הזה ותשתפו חברים שלכם. זה הזמן לבוא ולהתנסות באחד המתכונים הכי טעימים שיש!