בצל ממולא בשר עם סילאן – המתכון שכולם מדברים עליו!

בצל ממולא בשר עם סילאן – מתכון מדהים שכדאי לנסות עכשיו!

פעם, כשבתי הייתה קטנה, הכנתי את המתכון הזה לפעם הראשונה. היא פשוט לא הפסיקה ללקק את האצבעות! אז החלטתי להקדיש לה עוד ערב של גורמה. ״בצל ממולא בשר עם סילאן״ – צלצול השם הזה נשמע כמו חגיגה בפה, לא כך? אם אתם מוכנים להתפנק ולהרגיש את הטעמים שיחזירו אתכם לילדות, אתם במקום הנכון והכי טעים שיש! הבצל הממולא הזה משגע, משלב בין מתיקות לסמיכות של הבשר, ולפעמים אני מרגיש שזה כל מה שאני צריך בחיים – אוכל ביתי של סבתא.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, נפתח את הארון ונאסוף את כל הדברים המדהימים הללו:

  • 4 בצלים גדולים
  • 500 גרם בשר טחון (אפשר עוף, בקר או תערובת)
  • 1/2 כוס אורז (שטוף היטב)
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 כפות סילאן (למתיקות אגדי)
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • ציפורן וקינמון (לנגיעה קסומה)
  • 1/2 כוס מים

כשאני אומר אומנים לא רק בשירה, אני מתכוון גם אליכם במטבח. אפשר לשנות את הבשר לטבעוני ולבחור בטופו או בבשר סויה. זה יוצא מרענן ולא צפוי. מההמלצה שלי, אל תהססו לנסות את כל האפשרויות!

שלבי ההכנה

וכעת, נדליק את האש וניכנס למצב הכנה!

  1. חותכים את הבצלים הגדולים לחצי ומקנים להם מבט שקט ומאיים.
  2. מרתיחים מים בסיר ומשרים את חצאי הבצלים במשך כ-10 דקות כדי לרכך אותם.
  3. מוציאים את הבצלים מהמים ומתחילים להוציא בעדינות את ליבת הבצל בעזרת כף או סכין. שימו לב לא לפגוע בקירות.
  4. בשיטה זו, אנחנו יוצרים "כיס" שממולא בהמשך.
  5. טוחנים את הליבת בצל שנשארה ומערבבים אותה עם הבשר הטחון, האורז, הבצל הקצוץ, הסילאן, הביצה והפטרוזיליה. מתבלים במלח, פלפל, ציפורן וקינמון.
  6. ממלאים את התערובת שהכנו בכיסי הבצלים בעדינות.
  7. בוחרים סיר שטוח ומניחים בתוכו את הבצלים הממולאים.
  8. יוצרים רוטב על ידי ערבוב מים ושמן זית ומניחים מעל הבצלים.
  9. מבשלים על חום נמוך כ-1 שעה.
  10. בהתאם לרמה שלכם, אפשר לשדרג עם טחינה מעל לפני ההגשה.

ובכן, עכשיו כשכל זה על האש, כדאי לדמיין את הריח שיתמלא במטבח שלכם. החם והמאוורר יתחלף בניחוח המעלף של בשרים טחונים וסילאן. אני ממש מתחיל להתמלא ברעבים.

תוספות ושדרוגים

כשכל המנה הזאת מוכנה, ישנן לא מעט דרכים להחיות אותה אפילו יותר:

  • לצמצם את כמות האורז ולשים המון פטרוזיליה לקצת בריאות.
  • להניח לצלחת רוטב עגבניות חמוץ וגם לסחוט לימון מעל.
  • אפשר להוסיף חרוסת למרקם שמנוני ומרענן.
  • לגרסה קלה יותר, הם יוצאים מעולים גם על עשבי תיבול.

שאלות ותשובות

איך יודעים אם הבצלים מוכנים? פשוט משקיפים עליהם – שיהיו רכים אך לא שהתפצלו לרסיסים.

איזה תוספות אני יכול להוסיף לתוך הבצל? אפשר, לדוגמה, להוסיף צנוברים, סוגי פירות או תבלינים שונים כמו כמון.

האם אפשר להקפיא את הבצלים הממולאים? בהחלט! אפשר להקפיא לאחר הבישול, להפשיר ערב לפני ההגשה ולחמם.

האם הבצלים יצאו גם לייט? בהחלט! רק חצайте חצי מהכמות עם רוטב לסילאן פחות.

האם כל בשר יתאים? בהכנה סברתיתי – כל בשר יכול להתאים, ובמיוחד בשר טחון של עוף או הודו.

איך אפשר לגרום לבצלים להיות מתוקים יותר? להוסיף עוד סילאן או להשרות עם ירקות מתוקים.

מה לעשות אם הבצל שורף על שפת הסיר? כדאי להניח על חום נמוך ורק להדק את המכסה.

האם אפשר להכין המנה הזו בשבת? בהחלט! רק הקפידו על הכנת המילוי מוקדם יותר.

מה קורה אם אני לא מצליח להוציא את ליבת הבצל? תשתמשו בכף רחבה או תסחטו את הבצל בעדינות.

איך אפשר להגיש את הבצלים הממולאים? אפשר להניח עם סלט ירוק עם שפריץ של לימון, והמנות יוצאות באופן מושלם!

ואחרון חביב – אם נהניתם מהמתכון המדהים הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ורשתות חברתיות. תנו גם להם ללקק את האצבעות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *