בצק עלים מרודד מתכונים מתוקים שישדרגו כל קינוח

בצק עלים מרודד: מתוקים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות

כל אחד מאיתנו זקוק לפינוק מתוק מדי פעם, נכון? נדמה כי המחשבה על בצק עלים מרודד, בחום ובשילוב עם ריבה, שוקולד או פירות, יכולה במיוחד להוציא אותנו מהשגרה. אם לא טעמתם עד כה מה עונג הלגימה של מטעמים שנעשים עם בצק מחמאה, אתם לגמרי עלולים לפספס אחת מההנאות המדהימות של החיים!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 1 שעה
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 8-10

הרכיבים הדרושים

כדי לפתח את המתכון הזה כמו שצריך, נדרשים מספר מרכיבים בסיסיים, אך המהותיים:

  • 2 חבילות בצק עלים מרודד (כ-500 גרם כל אחת)
  • 100 גרם חמאה נמסה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ביצה להברשה
  • 1/2 כוס ריבה (אני ממליץ על ריבת תותים או משמשים)
  • 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ (או שוקולד חלב, אם אתם פחות חובבים מריר)
  • 1 קופסה פירות שימורים (אננס או קיץ, קטעים קצוצים)
  • אבקת סוכר לקישוט (לא חובה, אך בהחלט מוסיף לאפקט)
  • קמצוץ קינמון (לטעם המשגע)

מרכיבים מתחלפים

במידה ואתם מתעלמים מגלוטן או מזון מהחי, אתם יכולים להשתמש בבצק עלים טבעוני, אשר מופץ על ידי מספר יצרנים שווים. השוקולד יכול להיות חלופי לשוקולד מריר טבעוני או מתוק, והריבה יכולה להיות עשויה מפרי אחר לפי בחירתכם.

שלבי ההכנה

הכנת המתכון הזה היא פשוטה, מהירה וכשאתם תבצעו את השלבים הבאים, תגלו כמה קל לייצר משהו לא יאמן!

  1. מחממים את תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. שמים את הבצק עלים המרודד על משטח עבודה מקומח.
  3. חורגים לריבועים בגודל של כ-10 ס"מ.
  4. שמים כפית ממגוון המילויים על כל ריבוע (ריבה, שוקולד, פירות וכו').
  5. קפיצים את הקצוות של כל ריבוע בעדינות, והופכים את הריבועים כדי שהמלית תהיה מוקפת בבצק.
  6. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  7. מברישים עם ביצה על כל פיסת בצק.
  8. מפזרים מעט סוכר מעל הריבה או השוקולד לנגיעה מתוקה.
  9. אופים במשך 20-25 דקות או עד שהן מתלהבות לצבע זהב, נראות מושלמות.
  10. מצננים ומעבירים לצלחת הגשה, ומקשטים עם אבקת סוכר.

אפשרויות שדרוג נוספות

ברגע שהפינוקים המהממים האלה יוצאים מהתנור, לא כדאי להפסיק כאן! אתם יכולים להוסיף למלאים דברים כמו אגוזי לוז קצוצים, קקאו לצבע ולטעם נוספים ואפילו פירות טריים למעצת האפשרויות הקסומות. תוספות כמו קצפת או גלידה יוצרות עונג מושלם!

שאלות ותשובות

מהן האפשרויות לשדרוג המילויים בבצק עלים? אתם יכולים להוסיף אגוזים קצוצים, מחית פיסטוק או אפילו שילובים עם גבינת מסקרפונה, שהופכים את ההכנה לעוד יותר פינוקית.

האם ניתן להכין את המתכון מראש? בהחלט! אפשר להכין את המילויים מראש ולשמור במקרר, ברגע שתהיה מוכן לאופה – תבצעו את כל השלב האחרון.

האם ניתן להקפיא את הבצק עלים המוכן? כן! לאחר האפייה תוכלו להקפיא את הפינוקים עד חודש תוך הימנע פגיעה בטעם.

שאפשר להשתמש במילוי אחר מלבד ריבה? בהחלט! מילוי כמו שוקולד נוטלה, פירות יער או אפילו גבינת צפתית עם דבש יוצר שילוב מעלף.

מה הם היתרונות של הכנת בצק עלים בבית? ההרגשה שהשקעתם במנה שאתם עוצרים עם רמה גבוה יותר היא פשוט מדהימה.

האם יש לדעתך סוד כלשהו ליצירת בצק עלים אפוי מושלם? כן! חשוב להקפיד על טמפרטורת התכה עדינה, ולשמור על רמה גבוהה של חומרי הגלם.

במה יתרום קינמון שבאנו להוסיף לאפייה? קינמון משרה ריח משגע ומוסיף לניחוח הבית תחושה של חום ואוהב.

איך ניתן לדעת שהבצק הפך למוכן? פני השטח צריכים להיות זהובים והבצק צריך לעלות וליצור שכבות אווריריות, כמו חומות קטנות.

מה התוצאה הסופית צריכה להיות? תוצאה צריכה להיות בגובה העיניים, כזו שמושכת את העין ומעודדת אותנו לנסות ללקק את האצבעות!

האם המתכון בריא? כן, באופן יחסי, אם אתם לא מוסיפים יותר מידי סוכר או שמן, כך שהוא יכול להיות יותר קליל!

מחכים, שיהיה לכם טעים! אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות עם חברים שלכם, ולטפח תיאבון בלתי נגמר!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *