בצק עלים עם שמן – טעמים שלא תשכחו!

מתכון לבצק עלים עם שמן – נוצץ, מדהים וממכר!

נחשו מה? בצק עלים הוא אחד המרכיבים האלגנטיים והטעימים ביותר שניתן להוסיף למטבח שלנו! השילוב של פריכות עם טעם עשיר הוא פשוט מושלם. אז מה החידוש כאן? אנחנו לא נשתמש בשיטה המסורתית, אלא נלמד איך להכין בצק עלים עם שמן שיביא אותנו לתוצאה ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן קירור: 1 שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: מספיק לכל המשפחה!

הרכיבים הדרושים

כעת, כשאנחנו מתחילים את המסע שלנו בעולם הבצק, נדרוש את המרכיבים מהמטבח שלנו:

  • 500 גרם קמח חיוני
  • 300 מ"ל שמן צמחי (שמן קנולה או שמן זית)
  • 200 מ"ל מים קרים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות חומץ (למגע נוסף של חמיצות)
  • קמח נוסף לפיזור על השולחן

מגיע הרגע לדבר קצת על המצרכים. ה"שמן" הוא המרכיב המיוחד שלנו כאן; הוא לא רק עוזר בפריכות, אלא גם מספק טעם משגע. אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית או בריאה יותר, תמיד תוכלו להמיר את השמן בשמן קוקוס – התוצאה תהיה אגדית באותה המידה!

שלבי ההכנה

ומה עכשיו? עכשיו מתחילים להכין את הבצק המופלא הזה. כך תעשו זאת:

  1. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח והמלח.
  2. יוצרים גומה במרכז, ומוסיפים את שמן והמים הקרים.
  3. יוסיפו את החומץ וערבבו עם כף או עם הידיים עד שהקמח סופג את הנוזלים.
  4. מתחילים ללוש את הבצק במשך כ-5 דקות, עד שהבצק חלק ולא דביק.
  5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומניחים במקרר למשעה אחת לפחות.
  6. לאחר מכן, נשלוף את הבצק מהמקרר ונתחיל לרדד אותו למלבן בעובי 0.5 ס"מ.
  7. מקפלים את הבצק לשלוש, כמו מעטפת, ואז מרדדים שוב למלבן.
  8. חוזרים על פעולה זו 3-4 פעמים כדי לקבל את התוצאה האוורירית.
  9. לאחר מכן, ניתן להשתמש בבצק לתבשילים, פיצות, או מאפים מתוקים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

ככל שמתנסים יותר עם הבצק, מתגלות מגוון אפשרויות בידינו. למשל, תוכלו להוסיף לתוך הבצק עשבי תיבול קצוצים כמו רוזמרין או תימין – טעים ביותר! אם חשבתם על מתכון מלוח כמו פשטידה או מאפה ירקות, הבצק הזה יהיה הבחירה הכי טעימה שיש.

שאלות ותשובות

לסמוך על הבצק הזה, האם אפשר להקפיא אותו?

בהחלט! ניתן להקפיא את הבצק חתוך למנות או כמלבן שלם. רק זכרו לעטוף אותו היטב בניילון נצמד כדי שהקצפת לא תחרב.

איך יודעים שהבצק מוכן?

כשאתם לוחצים על הבצק, הוא צריך להיות רך וגמיש, ללא דבק לידיים.

אפשר להשתמש במי ברז במקום במים קרים?

כן, אבל מים קרים מסייעים בפריכות הבצק!

מה קורה אם יוסיפו יותר מדי שמן?

בהחלט אפשר להרגיש את ההשפעה – הבצק ירגיש יותר כבד, ולא יהיה קל ונפלא כמו שצריך.

האם יש הבדל בין שמן זית לשמן קנולה?

כן, שמן זית נותן טעם יותר עשיר, בעוד ששמן קנולה מתפקד היטב כבסיס.

מה אם אין לי זמן לקירור?

אביד את הזמן, אבל קירור הבצק חשוב כדי להבטיח שיתפוס את צורתו.

האם ניתן להמיר את הקמח קמח מלא?

בהחלט, קמח מלא ייתן לבצק טעם עז ובריא יותר, אבל קחו בחשבון שהמרקם יכול להיות שונה.

איך לשמור על פריכות הבצק לאחר אפייה?

אחסנו את המאפים בכלי סגור ולאחר האפייה הניחו להתקרר באווירה פתוחה לרגע.

מה ניתן למלא בבצק הזה?

מגוון רחב! גבינות, ירקות, פירות, ובשילובים עם רטבים שונים!

במה הבצק הזה טוב יותר מבצק קנוי?

הבצק שלנו טרי, בשליטתנו וגמיש להכנה – תוצאה טהורה!

לסיום

בצק העלים המופלא שנישאנו יחד מכאן, לא רק שהופך כוכב במטבח, אלא גם עדות לאהבה שלנו למטבחים החדשים. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים והמשפחה, כי למי לא מגיע להרגיש את הטעם ה מעלף הזה? אנחנו כבר מחכים לראות את התוצרים שלכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *