בצק פריך עם שמן שכל טבח חייב לנסות

"`html

מתכון לבצק פריך עם שמן – המנה שהכול מתמכר אליה

ממש ככה, כששומעים את המילה "בצק", בדרך כלל עולה בראשכם המחשבה על אחד מהמאפים האהובים עליכם. אבל מה אם אגלה לכם שיש דרך להכין בצק שהופך את היופי הזה למושלם על ידי תוספת של שמן? אז נכון, שמן לא תמיד היה הכוכב הראשי במנות שלנו, אבל האמת היא שהוא מביא עמו כישרון מדהים ליצירת טעמים ועקביות מסוגננת. אנחנו נלמד להכין בצק פריך מדהים, שייתן לנו כל מה שאני תמיד חיפשתי בזמן האפייה, קקאו ולחם פריך. משגע, נכון?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן הקפאה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כיצד אנחנו יכולים לחלוק את זה? 8-10 מנות קטנות

הרכיבים הדרושים

המרכיבים שאנו צריכים הם פשוטים אך מעניקים טעמים מלאים. בהחלט מדובר במרכיבים שיעשירו את הבצק שלנו וישדרגו אותו בצורה אגדי!

  • 300 גרם קמח חיטה (כוסות רבות לפי ההתרסה)
  • 150 מ"ל שמן צמחי (כל שמן שאתם אוהבים, טעם משגע)
  • 100 מ"ל מים קרים (מים, חברים, לא עושים שום דבר עם חום)
  • 50 גרם סוכר (אם אתם רוצים מתיקות, אני מוסיף עוד)
  • 2 גרם מלח (המרכז של הכל)
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה (הקפיצה שאתן לבצק!)

לא שוכחים את השדרוגים! זה הזמן לאתגר את עצמכם ולשדרג את הבצק! אפשר לשקול להוסיף כמה אגוזים קצוצים או צימוקים – נותנים לתפוח את הגובה בדרכים לא נחשבות.

שלבי ההכנה

כעת, נתחיל עם השלבים המרגשים המובילים אותנו לתוצאה המנצחת שלנו.

  1. נשקול את כל המרכיבים בצלחת גדולה.
  2. נוסיף את השמן, מים וקצת מלח.
  3. נערבב את החומרים עד שנוכל לקבל בצק גמיש ונעים.
  4. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס למקפיא ל-30 דקות.
  5. נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  6. נוציא את הבצק מהמקרר ונרדד בעזרת מערוך על משטח מקומח.
  7. נניח את הבצק בשכבה דקה על התבנית.
  8. נאפה במשך 25-30 דקות עד שהבצק מקבל גוון זהוב.

לפני שנעבור לחלק השדרוגים, אני רוצה לספר לכם על כמה אפשרויות שיכולות להתאים לטעמים שלכם במקום שמן, כמו שמן זית או קוקוס, שמביאות ניחוח שיעשה לכם את יום האפייה גבוה. לכל אחד מהם יש את העוצמה שלו, והטעמים שידברו לכל מתחם הפה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לחרוג מהסטנדרט ולהפוך את הבצק ה"רגיל" לאגדי, כאן זה הזמן לשדרג! הנה כמה רעיונות לתוספות גאוניות:

  • חמאת בוטנים או שוקולד מריר לזריקות טעם עד שאין לתאר!
  • קקאו מתוק מוסיף טקסטורה וכל שמץ אישיות.
  • פירות טריים כמו פירות יער או תפוחים מסודרים בצורה היפה ביותר.
  • שקדים קצוצים ואגוזי פקאן נותנים לדברים אמירה טבעית.

אני ממליץ גם לשקול להכין את הבצק עם תוספות כמו קינמון או הכנת ריבה ליצירת לחמים מתוקים. כל אלה מחברים יחד טעמים מלהיבים בצורה קלה להפליא!

שאלות תשובות

האם אפשר להחליף את השמן בשמנת או חמאה?
יש כאלה שאומרים שזה שונה מדי, אבל זה בהחלט אפשרי! שמן נותן קריספיות ששום דבר אחר לא יוכל להציע. אם אתם אוהבים את הקונספט, אז לכו על זה!

מה לעשות אם הבצק יוצא לי יבש?
אם זה המצב, הוסיפו עוד קצת מים עד שהבצק יבוא למצב צמיגי יותר. לפעמים זה קורה מאוד בקלות.

האם ניתן להקפיא את הבצק מוכן?
בהחלט! אתם יכולים לאחסן אותו במקפיא למשך מספר חודשים. זה מה שיכול להציל אתכם ברגע האמת!

מה המקור של הבצק הזה?
הבצק מלווה אותנו שנים, ובעיקר במטבחי סבתותינו. מדובר באחת מהמתכונים הבסיסיים שמכתיבים איכות.

כמה זמן ניתן לשמור את הבצק אחרי ההכנה?
אם אתה משמור אותו במקום קר, ניתן לשמור אותו עד שבועיים. אך סביר להניח שתעדיפו לנשנש אותו הרבה לפני!

האם ניתן להכין אותו טבעוני?
כמובן! אם תחליפו את הסוכר בסוכר קוקוס תוכלו להשיג גרסה טבעונית מצוינת.

באיזה כלי אפייה מומלץ להשתמש?
אני ממליץ על תבניות פאי או תבניות סיליקון שיביאו איתן פתרון נוח ואפייה אחידה.

כמה זמן האפייה לוקחת?
כ-25-30 דקות, תלוי בעוצמת התנור שלכם. מעולה שיהיה לכם טיימר!

איך אני יכול לדעת אם הבצק אפוי?
פשוט תראו אם הוא מקבל צבע זהוב-חום. דקרו אותו בעזרת קיסם ולא יהיו שיירים עליו.

מה אני יכול לשרת עם הבצק?
כל מה שחביב עליכם! ריבות, תוספת של קצפת או אפילו ירקות קלויים יכולים להשתלב נהדר.

אז מה אתם אומרים? מוכנים ליצור בעצמכם את הבצק המושלם והמיוחד הזה? זו ההזדמנות שלכם להפוך את המטבח שלכם למקום מלא בפסגות טעימות ולהניח אותו על השולחן לכל האורחים. שתפו את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם והראו להם מה זה טעם אמיתי – כי זה מה שנמצא כאן לפניכם! כל משפט על הבצק הזה שווה תיירות! אל תהססו!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *