בצק שמרים עלים – מתכון קל ואגדי!
כל אוהבי המטבח מסביב לעולם יודעים שהמרכיב הסודי למאפים משגעים, הוא בבצק הנכון. אז מה קורה כשמוסיפים את הטוויסט של בצק השמרים העלים? אנו מדברים על טקסטורה אוורירית, נימוחה ומעלפת, שתגרום לכל אחד ללקק את האצבעות. זהו המתכון שיהפוך כל מאפה למושלם! בשורות הבאות, נלמד איך להכין את הבצק הזה, עם טיפים, רעיונות לשדרוגים ואפילו כמה שאלות ותשובות שיפתחו לכם את התיאבון.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן התפחה: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- כמות מנות: כ-12 מאפים
הרכיבים הדרושים
אז מה צריך כדי להכין את בצק השמרים העלים המהמם הזה? נדרשים לנו כמה רכיבים שחשוב להשתמש בהם באיכות גבוהה, כדי להגיע לתוצאה המושלמת. ככה זה, אין מתכון קל שנתפס בראש כשמדובר בבצק מושלם!
- 500 גרם קמח חיטה מנופה
- 250 מ"ל מים פושרים
- 50 גרם סוכר (מדהים לקדמות הבצק)
- 10 גרם מלח
- 10 גרם שמרים טריים או 7 גרם שמרים יבשים
- 50 מ"ל שמן זית
- 250 גרם חמאה (או מרגרינה לגרסה צמחונית)
מרכיבים חלופיים
אם בחרתם לאכול בריא ויש לכם נטייה להימנע מקמח חיטה, אתם מוזמנים לנסות קמח שקדים או קמח חומוס. חשוב לדעת שגם שמן קנולה יכול להיות תחליף מצוין לשמן זית. כמו כן, אפשר להכין גרסה טבעונית עם חמאה צמחית.
שלבי ההכנה
ועכשיו הגיע הזמן להיכנס לעניין ולראות איך המרכיבים האלו מתאגדים להיות בצק שמרים עלים משגע!
- ראשית, במערבל הבצק, נוסיף את הקמח, הסוכר, השמרים והמלח. נוודא שהשמרים לא נוגעים במלח כדי לא לפגוע בתהליך ההתרבות שלהם.
- נערבב את החומרים היבשים עד שהתערובת תהיה אחידה.
- נוסיף את המים הפושרים ושמן זית ונערבב למשך מספר דקות עד שהבצק מתגבש.
- נעבור ללטוש את הבצק בידיים, עד שהבצק נהיה חלק וגמיש.
- נחזיק את הבצק בתוך קערה מכוסה במגבת לחה ונשאיר להתפחה לכשעתיים.
- כעבור שעה, ניקח את החמאה (או המרגרינה) ונשמן את משטח העבודה שלנו.
- נשטח את הבצק שהתפחה ונקפל לתוך משולש. אחר כך נניח עליו חמאה שכן אמורה להיות בטמפרטורת החדר.
- נקפל את הבצק למשולש נוסף ונעביר למקפיא למשך 15 דקות.
- נעשה את תהליך הקיפול הזה במצטבר של כ-4 פעמים, כדי לקבל שכבות על שכבות של חמאה ובצק. שימו לב – הסוד הוא בשכבתיות!
- לאחר סיום הקיפול האחרון, תנו לבצק לנוח 30 דקות נוספות.
- ולסיום, אפשר לחלק את הבצק ולהכינו מאפים כמו קרואסונים או פנקייקים, כל מה שמתחשק לכם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
ובכן, איך אפשר לשדרג את המתכון הזה? המומחים ממליצים להוסיף זעתר, גבינת פטה או אפילו שוקולד! כל שדרוג כזה מוסיף טעם נוסף ואופי שונה למאפה. כך אפשר גם להכין מאפים מתוקים במילוי של פירות יבשים, אגוזים או קינמון. רגע, לא סיימנו, גם רוטב שוקולד או קצפת הולמים את האורחים במילוי. האדיר הוא שבצק שמרים עלים נהנה מכל התוספות, כך שהמגוון הוא אינסופי!
שאלות ותשובות
אילו סוגים של מאפים אפשר להכין עם הבצק הזה?
נכון, מדובר בבצק גמיש שיכול להתאים לקרואסונים, פיצות, פשטידות או אפילו לחמניות רכות!
האם אפשר לשמור את הבצק במקפיא?
בהחלט! אפשר לשמור את הבצק במקפיא למשך שבועיים. כשבא לכם להכין מאפים, רק להוציא, להפשיר ולשקול מחדש!
כמה זמן הבצק יכול להתפיח?
אם אתם רוצים תוצאה יותר גבוהה ואוורירית, השאירו את הבצק להתפחה למשך 3-4 שעות.
האם המתכון מתוק?
לא סתם חיים קורסים! המתכון לא מתוק בפני עצמו, אבל ניתן להוסיף סוכר לפי טעמכם האישי.
איך משיגים שכבות בבצק?
כל הסוד הוא בקיפולים! ככל שהשכבות רבות יותר, כך התוצאה באפייה תהיה מרשימה.
אילו תחליפים אפשר להשתמש בהם לחמאה?
אפשר במקום חמאה להשתמש במרגרינה, שמן קוקוס או שמן זית. אם מתכוונים להכין גרסה טבעונית, ישנן חלופות מעולות בשוק.
האם אפשר לערבב קמחים שונים?
בוודאי! אפשר להוסיף קמח שיפון או קמח חומוס, אך יש להיעזר בקמח חיטה לנפח.
כיצד לדעת אם הבצק התפח מספיק?
כאשר הבצק מחמיץ במשקל אחרי שהשאירו אותו לנוח, הוא גם יתפוס מקום נוסף כשהוא נפח, וזה הסימן המושלם!
באיזה טמפ' לאפות את המאפים?
המאפים צריכים להיאפות בטמפ' של 190 מעלות צלזיוס, עד שהם זהובים וריחניים.
איך שומרים על טריות המאפים?
לשמור את המאפים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר, והם יישארו טריים במשך כמה ימים.
אז זהו, הגעתם לתוצאת המתכון המדהים הזה! אם ניסיתם להכין ותאהבו את התוצאה, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה, ולגרום לעוד אנשים ליהנות! באפייה הבאה, שיהיה לכם בתיאבון!