ג'חנון קפוא בתנור טעים בקלות ובמהירות

איך מכינים ג'חנון קפוא בתנור

אם אתם מחפשים את המנה הכי מדהימה, ממכרת ואגדי שיש, אין ספק שהג'חנון הוא הבחירה המושלמת. מדובר בסוג של לחם בעל טעמים עשירים, פריך מבחוץ, רך ונמס בפה מבפנים. כשנכנסים לבית עם ריח הג'חנון בתנור, זה כמו חיבוק חם מהממת של אמא, או מהסבתא ששומרת על המתכון הסודי שלה בקנאות. המנה הזאת בטוח תזכיר לכם הרבה רגעים קסומים מהילדות. המטרה שלנו כאן היא להכין ג'חנון קפוא בתנור, כך שאפשר יהיה לשלוף אותו מתי שרוצים, ולהתענג על כל ניגודיות זו – שהרי זה משגע!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות הכנה + 12 שעות המתנה בקפיאה
  • זמן אפייה: 8-10 שעות בתנור
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: כ-8 מנות

הרכיבים הדרושים

אם אתם רוצים להכין ג'חנון קפוא בתנור, חשוב שיהיה לכם את כל מה שצריך כדי ליצור חוויה קולינרית מושלמת.

  • 1 ק"ג קמח מתוך טחנת חיטה מלאה
  • 2 כפיות מלח
  • 500 מ"ל מים פושרים
  • 200 גרם מרגרינה או חמאה (אפשר גם לגרסה טבעונית)
  • 1/2 כוס סוכר (לגרסה מתוקה יותר, אפשר גם להפחית)
  • לקישוט: שומשום טחון ומעט ביצה להברשה
  • לקטנה: (אופציונלי) 200 גרם רסק עגבניות או חומוס מעורבב

אולי אתם תוהים, למה להכין לחם ג'חנון? ראשית, מדובר במאכל שמתפשט על השולחן סביבו, שמביא את המשפחה והחברים יחד. שנית, הוא מקור של אנרגיה וסיבים תזונתיים, והמתכון הזה בריא יותר מהגרסאות האחרות! ניתן גם לשדרגו עם מרכיבים נוספים, כמו גבינות מיוחדות, עשבי תיבול שונים או ירקות מבושלים.

שלבי ההכנה

לאחר שהכנסנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להיזהר לא ליפול למלכודת של חוסר סבלנות. זה לא רק מתכון, זה ניסיון חיים שלם!

  1. שמים את הקמח בקערה גדולה ומוסיפים את המלח והסוכר.
  2. מוסיפים את המים הפושרים בהדרגה ולשים עד שהתערובת הופכת לבצק חלק.
  3. את הבצק מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך כ-30 דקות.
  4. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לכדורים בגודל בינוני.
  5. לכל כדור, לוקחים את המרגרינה או החמאה וממליחים מעט. מרדדים בעזרת מערוך לעיגול דק מאוד.
  6. אם רוצים, מורחים שכבת רסק עגבניות/חומוס על הבצק לפני שמניחים את הכדור הבא.
  7. מניחים כדור נוסף על העיגול ומורחים מרגרינה מעל (לגרסה ללא גלוטן ניתן להשתמש בגרסה צמחית).
  8. מגלגלים את הבצק לעיצוב רחב – זה הזמן להיות יצירתיים עם הקצוות.
  9. עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים ל-12 שעות.
  10. כשהג'חנון קפוא, אפשר להתחיל לאפות בתנור החם על טמפרטורה של 160 מעלות צלזיוס למשך 8-10 שעות.

תוספות או שדרוגים אפשריים

אחד הדברים היפים בג'חנון הוא שניתן לשדרגו בדרכים רבות. יש המוסיפים לתערובת גבינות צהובות מלוחות, פטריות מוקפצות או אפילו לקשט את הבצק עם ירקות טריים, כמו תרד או קישואים. עדיין לא בטוחים? אפשר להכין ג'חנון מתוק! מוסיפים לתוך המילוי סוכר קינמון והנה לכם קינוח מושלם! תנסו את זה בשבת בבוקר – אוי זה ממש מעלף!

שאלות ותשובות

איך אפשר לדעת מתי הג'חנון מוכן?
כשאתם רואים שהג'חנון מתנפח ומזהיב מבחוץ, זה הזמן להוציא אותו! ריח טוב ישאב אתכם לתוך המטבח.

האם אפשר לאפות אותו בטמפרטורה גבוהה יותר?
מומלץ לא לעבור את ה-160 מעלות, כי זה עלול לייבש את הבצק.

כמה זמן הוא שומר במקפיא?
אם עוטפים אותו היטב בניילון נצמד, הוא ישמור למשך כמה חודשים.

יש לך טיפים לאחסון הג'חנון לאחר האפייה?
שימו אותו בקופסה אטומה ובמקרר עד שבוע, או במקפיא במידה ורוצים לשמור עליו ליותר זמן.

האם ניתן להשתמש במילוי אחר?
בוודאי! אפשר להשתמש בפטה, גבינות רכות, או כל מה שעושה לכם טוב.

למה דווקא הג'חנון הזה?
כי אתם יוצרים משהו שיש לו היסטוריה, טעמו מדהים, והחוויה היא ייחודית.

איך לשדרגו עם טעמים אקזוטיים?
מוסיפים תבלינים כמו כמון, כורכום או אפילו קימל שבושים.

האם זה מתאים לילדים?
בהחלט! ילדים אוהבים את איכות הלחם הטרי והמעלף שלו.

מה אם אני רוצה גרסה ללא גלוטן?
לכו על קמח שקדים או תערובת קמחים ללא גלוטן. ייתכן ויש צורך לשמור על יחס הנוזלים.

האם אפשר להכין כמויות גדולות?
בהחלט! זה מתכון נהדר להכין בכמות ולהקפיא לחלק מנות עתידיות!

סוף סוף, אתם מוזמנים לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה! מי יודע? אולי זה יהיה המתכון של החיים שלהם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *