גלה את המתכון המושלם לשניצל טופו במשקל קל!

"`html

מתכון לשניצל טופו – פלא מהמטבח שלו!

שעות של ניסוי עם מתכונים, טעמים ורעיונות מאכלים יגרמו לנו לפעמים לאכזבה, ולעיתים נגלה שהפלא האמיתי הוא פשוט במטבח שלנו. והנה, המתכון הבא עושה בדיוק את זה – הוא משפיע על כל החושים, והופך את הטופו הלא מובן מאליו למשהו מדהים, מנחם וממכר. זה הזמן לגלות את השניצל טופו המושלם שיגרום לכל אחד להרגיש קצת יותר טוב.

Zaman Natan HaMitkon Sheli

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את השניצל טופו הכי טעים שיש, נצטרך לרכז את כל המרכיבים האגדיים שעליהם נדבר כאן. כעת, נתחיל עם הבסיס של המתכון, ונוסיף את התבלינים והטעמים שיהפכו אותו לבלתי נשכח!

  • כ- 400 גרם טופו לסוויה (נשמע כמו שם מרגש, נכון?)
  • 1 כוס קמח חומוס
  • 1/2 כוס שבבי לחם (לקרנצ'יות משגעת)
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית שום אבקת (או שיני שום טריות)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כוס מים, לשימוש לפי הצורך
  • שמן קנולה או שמן זית לטיגון

אלו המרכיבים הבסיסיים, אך אם רוצים להרגיש קצת יותר יצירתיים, אפשר לשקול להוסיף עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה לקישוט וכמובן לטעם. אם יש לכם ספייס לסיבוב – תוכלו לשדרגו עם קצת פרמזן טבעוני!

שלבי ההכנה

בשלב הזה, ניגש למשימות ואפילו התנגשויות שיכולות להתרחש במטבח. מייעתים חובה לקחת נשימה עמוקה לפני שנתחיל!

  1. חייבים להתחיל בפרוסות טופו בעובי של 1 ס"מ ולהניח על מגבת לייבוש של כ-15 דקות. זה חשוב!
  2. בזמן שהטופו מתייבש, מכינים את תערובת הקמח. בקערה נניח את קמח החומוס, כוס מים, כמון, פפריקה, מלח ופלפל. נערבב הכל עד שהתערובת תהיה חלקה.
  3. לאחר שייבשנו את הטופו, נבצע את צעד הכנת השניצל. טובלים כל פרוסה בתערובת הקמח, לאחר מכן בשבבי הלחם, עד שכל הצדדים מצופים בצורה אחידה.
  4. מחממים שמן במחבת גדולה על חום בינוני-גבוה, וכשהשמן חם, מניחים את פרוסות השניצל יחד עם ברווזת ריחות מדהימה!
  5. מטגנים כל צד כ-5-7 דקות עד שהשניצלים בקוים זהובים ומוצקים – פה כבר מתחדדים הסימנים.
  6. מניחים את השניצלים על נייר סופג לכמה דקות.
  7. את השניצלים המושלמים מגישים עם סלט ירוק מרענן או פירה, וכמובן – אם לא מקובל, אז לפחות עם רוטב צ'ילי. זה הכי טעים שיש!

תוספות ושדרוגים מעניינים

המאכל הזה יוצר שפע של אפשרויות לצרף אליו דברים חדשים ונעימים, חשוב להיות פתוחים לחדשנות! מהנסיון שלי, השניצל טופו שלנו משתדרג מעולה!

  • שדרגו עם גבינת פטה מלוחה מעל – זה נמס כמעט על השניצל!
  • כמובן שתוספת רוטב לסלט עם אגוזים קלויים מוסיפה טוויסט מעניין לכל ביס.
  • אפשר לכלול גם ירקות קלויים כמו קישואים או חצילים – זה יכול לנצח על השולחן!
  • לגירסה חריפה במיוחד, הוסיפו מעט סווס סרירשה.

שאלות ותשובות

כמה זמן השניצלים נשארים טעים לאחר הטיגון?

אם אתם תוהים על השארת השניצלים, כדאי לציין שזה הכי טוב לאכול את השניצלים מיד לאחר ההכנה, אך אם נשארו, הם יישמרו במקרר כ-2 ימים. כשהם מחוממים בטוסטר או בתנור, הם יראו מצוין, אך לא יהיו ממש באותו רמת קריספיות.

האם אפשר לשמור על המתכון נטול גלוטן?

בוודאי! פשוט החליפו את קמח החומוס בקמח תפו"ע או קמח אורז, ותהנו מהשניצל הבריא והדל פחמימויות שלכם.

האם אני יכול להכין את המתכון הזה באוורירי?

בהחלט! אפשר לאדות את השניצלים במקום לטגן. זה מוזר אבל תוצאות על גבול המושלם.

מה כדאי לי להגיש לצד השניצלים?

המצאות רבות אפשריות – סלט עם טחינה, מג'דרה, או אפילו רטבים שונים יקפיצו את המנה.

האם ניתן לגרום לשניצל להרגיש יותר בריאותי?

כמובן! קחו קמח כוסמין מלא, הוסיפו לתערובת ירקות ומעט תבלינים. זה יוודא שהמרקם נשאר נימוח.

איך להכין גרסה טבעונית?

לא נדרש שינוי! כל החומרים כבר טבעוניים. מה שדרוש זה לוודא שאתם משתמשים בשבבי לחם ללא חלב.

מה אם אני רוצה כאן מנה נוספת?

קל מאוד! אבל כדאי להכין במקום טופו עם סייטן. זה יוסיף משמעות חדשה לרסיסי בריאות למנת השניצל שלכם!

מה ניתן להוסיף לתערובת השדרוגים?

עדיף לשים קוקוס טחון במעטפת השניצלים, זה מבטיח חגיגה של טעמים.

יתן לאכול אותו קר?

שניצלים מצוינים בקיץ כמו גם בחורף, ואפשר לאכול את אותם כמו קיץ!

אפשר להכין במספר מנות בו זמנית?

בוודאי! עשו את זה עם חברים, זו חגיגה מיוחדת במינה! ניתן להכין את השניצלים מראש ואז לחמם כשצריך.

עכשיו, כשאתם עם המתכון הזה, אל תהססו לשתף אותו עם חברים, קולגות וכל מי שיכול להרגיש את הפלא של השניצל טופו. שתפו ברשתות החברתיות ותנו לעולם לראות איך מתקינים את המתכון הזה! ממליצים לכם – להכין, לאכול וליהנות!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *