גלה את מתכון סלט זיתים מרוקאים המושלם!

סלט זיתים מרוקאים – מתכון מרהיב שישאיר טעם של עוד

בואו נתענג על סלט שאין כמותו – סלט זיתים מרוקאים שמלא בטעמים שמטריפים חושים! הניגוד בין החריף, החמוץ, והמלוח יוצר חוויה שממש כיף לחוות. אם חשבתם שהחיים שלכם משעממים, סלט זה הוא הבעיה שאתם צריכים לפתור. הכינו את עצמכם, כי מה שאתם עומדים לגלות זה מתכון ממכר, מושלם, ושחייבים לנסות אותו!

זמן ההכנה: 30 דקות. רמת קושי: קלה. מתאים ל-4-6 סועדים.

  • הזמן הכולל להכנה הוא כ-30 דקות
  • רמת הקושי היא קלה – מתכון שיכול להצליח גם למי שאין להם נסיון במטבח
  • הסלט מספיק ל-4-6 אנשים, תלוי אם אתם בעניין של לנשנש או לא.

הרכיבים הדרושים

להכנת סלט הזיתים המרוקאי המדהים שלנו, אתם צריכים את המרכיבים הבאים:

  • 500 גרם זיתים שחורים, עדיף מגולענים (טבעיים ולא משומרים באדמה)
  • 200 גרם זיתים ירוקים, גם כן מגולענים
  • 2 כפות סוכר חום (משרים את הזיתים במעט תמצית סוכר לאיזון במתיקות)
  • 2 כפות שטוחות כמון טחון
  • 1 כפית חריף (אפשר לפי הטעם, הולך נהדר עם טחינה למי שאוהב חריף)
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט (למגע חמצמץ ומרענן)
  • 1 שן שום קצוצה (לא לזלזל בכוחו של השום)
  • צרור פטרוזיליה קצוצה דק (לצבע ולרענון)
  • מלח, לפי הטעם המושלם
  • ולבסוף, 2 כפות שמן זית (לא חסכו, שמן זית איכותי זה המפתח לכל דבר טוב).

שימו לב, הסלט הזה הוא לא רק אחד מיני רבים. בהחלט ניתן לשדרגו! עכשיו נשמע כיף!

שלבי ההכנה

אוקי, באנו לעשות את זה! אז ככה נבנה לנו הסלט המעלף הזה:

  1. ראשית, אנו צריכים לשטוף את הזיתים היטב, במיוחד אם השתמשנו בזיתים משומרים.
  2. את הזיתים השחורים והירוקים, נכניס לקערה גדולה.
  3. לסוס את השום הקצוץ פנימה (כן, זה ייתן את הטעם המיוחד).
  4. נוסיף את הכמון הטחון ואת הסוכר החום, ונערבב היטב.
  5. נזרים את מיץ הלימון והשמן זית לתוך הקערה.
  6. נערבב היטב, כך שכל זית יקבל אהבה מהתיבול.
  7. נוסיף את המלח לפי הטעם ונערבב שוב.
  8. לפני ההגשה, נוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה וניתן לזה להשרות כמה דקות כדי שהטעמים יתמזגו.

וזהו! הסלט המושלם שתעלו איתו על השולחן ואפילו תשאירו חותם חזק על האורחים שלכם.

אפשרויות שדרוג והמלצות

כמובן שאפשר לשדרגו בהמון דרכים. אם תוסיפו אחד מהמרכיבים הבאים זה יעיף את המנה לגבהים חדשים:

  • אם אתם אוהבים חריף, תוכלו להוסיף פלפל צ'ילי קצוץ כדי להקפיץ את הטעמים.
  • שעועית שחורה, מוסיפה גובה וטעם עשיר.
  • סוכרת טבעית במקום הסוכר החום עבור חוויה בריאה יותר.
  • לתוספת פריכות, אגוזי פקאן קצוצים יוסיפו מרקם נוסף.

אל תשכחו שזו הזדמנות מצוינת להפתיע את האנשים שאתם אוהבים. אני ממליץ להגיש את הסלט עם פיתה או חלה טרייה ולא לשכוח את הטחינה!

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הסלט מראש?

בטח! זה הזמן להציע – סלט זיתים מרוקאים טעים יותר אחרי שהוא מתקרר ומנחיל את הטעמים. ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים.

האם ניתן לעשות את הסלט טבעוני?

בוודאי! המתכון הזה כבר טבעוני, ככה שרק צריך להקפיד על הזיתים שלא יהיה בהם חומרים משמרים.

מה לעשות עם שאריות הסלט?

שאלת מיליון הדולר! אפשר להשתמש בו כחומרי טופינג על טוסטים, סנדוויצ'ים, או בתוך פיצה שברור שמגעת את הטעם שלה!

האם אפשר להחליף את כמון ברוטב אחר?

ניתן להחליף בכמון קל הטחינה כדי להוסיף טעם נוסף שמתקבל בצורה שונה.

האם מוסיפים גבינה לסלט?

אה, אם אתם באים מבית אוהבי גבינות, אז גבינת פטה קצוצה יכולה לשדרג את הסלט, באחריות!

נו, זה יוצא טעים?

טעים זה חד משמעי! הסלט הזה ממש משגע ומפתיע את כל מי שטועם אותו.

מה ההמלצה הבאה להכנה משלימה?

סלט רחובות הוא ליווי מצוין, תנסו להכין לצידו עיקרית כמו שיפודי עוף מתובלים בגריל.

האם זה מתאים לארוחת שבת?

בהחלט! סלטים הם חלק בלתי נפרד מארוחת שבת אצלנו, והוא ייראה יופי עם כל המנות האחרות!

עבור כמה אנשים זה מספיק?

המתכון הזה מיועד ל-4-6 משתתפים, אבל אם האורחים שלכם אוהבים מזון איכותי, כדאי להכין כמות כפולה!

מה ניתן להגיש לידה?

סלטי ירקות, קינואה או אורז יכולים להתלוות לחגיגה המדהימה של סלט הזיתים המרוקאי שלכם.

עד כאן לגבי הסלט המיוחד שלנו! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ומשפחה. כולם צריכים לדעת על הדבר המהמם הזה! בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *