גלילות חצילים עם בשר מאסטר שף שלא תפספסו

גלילות חצילים עם בשר מאסטר שף

נתחיל עם סיפור קטן שמתאר את התחושות שצפות בנו כאשר אנחנו טועמים את המנה המדהימה הזו. כשהחצילים הממולאים בבשר עסיסי נוגעים בשפתינו, אנחנו יכולים לשכוח מהכל, להתרכז רק בטעמים, באיזון המושלם של התבלינים ובמרקם הנימוח של החצילים. בכל Bite אנחנו נוגסים בתשוקה ובאהבה, והמנה הזו ממש משגעת אותנו! זו המנה האגדי שתסחוף אתכם למטבח ושכולה במפגן טעמים מהפנט.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות?

  • זמן הכנה – 30 דקות
  • זמן בישול – 60 דקות
  • רמת קושי – בינוני
  • מספיק ל – 4 אנשים

עכשיו, כשלא נשארה סבלנות, אפשר להתקדם להכיר את כל הרכיבים שצריך כדי להתמסר למנה המעלפת הזו.

הרכיבים הדרושים

  • 2 חצילים בינוניים
  • 400 גרם בשר טחון (עגל/עוף)
  • 1 בצל מגורר
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית Paprika (פפריקה מתוקה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 100 גרם גבינת פרמזן קצוצה

כשהחצילים והבשר נפגשים, זה כמו מפגש בין שני אהובים. הם משלימים אחד את השני והופכים את כל המנה לזהב טעים!

גרסה טבעונית

לגרסה הטבעונית, אפשר להשתמש בחלבון סויה או בטופו כמילוי. טופו בהחלט הופך את המנה לבריאה ואפילו לא פחות טעימה. ראשית, כדאי להקפיץ את הטופו לאחר סחיטה עם טעמים של סויה ושום – אין דבר שיכניס טעמים יותר טובים!

שלבי ההכנה

  • חותכים את החצילים לאורך ושרים במלח כדי להוציא מהם את המרירות במשך 30 דקות.
  • שולפים את החצילים, מייבשים במגבת נייר ומשמנים בשמן זית משני הצדדים.
  • חולטים את החצילים על מחבת חמה במשך 5 דקות משני הצדדים עד ריכוך.
  • בינתיים, משחימים את הבצל והשום על מחבת עם שמן זית עד שהבצל שקוף.
  • מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים עד שהוא משחים.
  • מוסיפים את התבלינים והעגבניות המרוסקות ומבשלים למשך 10 דקות.
  • נותנים לתערובת להתקרר מעט ומוסיפים את הפטרוזיליה והגבינה הקצוצה.
  • ממלאים כל פיסת חציל בתערובת הבשר, מגלגלים ומניחים בתבנית אפייה.
  • מוסיפים רוטב עגבניות מעל (אם רוצות!) ואופים ב-180 מעלות במשך 60 דקות עד שהמנה משגעת וזהובה.
  • מוציאים, נותנים להתקרר כמה דקות, וחולקים לשולחן.

באופן כללי, זו מנה שלא רק שהיא מושלמת, היא גם מעניקה למטבח שלכם ניחוחות שעליהם תוכלו להתענג במשך שעות. פשוט תנו לזה לבוש על הצלחות!

שדרוגים ותוספות אפשריות

כדי להרגיש את המנה הזו בדרכים שונות, ניתן להוסיף לתערובת הבשר קוביות פטריות או קישואים קטנים. זה מוסיף עוד טעמים ומרקמים. יש גם את האפשרות להגיש עם רוטב יוגורט עשיר עם לימון, שזה בהחלט "עושה את זה".

ואם אתם רוצים להיות שפים על, הוסיפו ציפוי פריך עם פיקנטיות – שמן זית ואפילו נקודת חריפות עם פלפל חריף, ואם זה מתאים – למה לא להדגיש גם עם קשיו קלוי, זו בהחלט ערמה של טעמים!

שאלות ותשובות

כיצד לבחור חצילים איכותיים?
חצילים צריכים להיות מוצקים, בלי כתמים ושקלויות. אם הם קלים מידי, יכול להיות שהם לא בשלים.

האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הגלילות מראש ולאפות ביום ההגשה.

כיצד אפשר להפוך את המנה ללא גלוטן?
כל הרכיבים במתכון הזה הם ללא גלוטן. לכן אפשר להכין אותה בקלות לכל דיאטה.

האם אפשר להקפיא את הגלילות לאחר האפייה?
כן, ניתן לשמור את הגלילות במקפיא עד חודש. פשוט חמים אותן מחדש על חום נמוך!

כיצד להגיש את המנה הכי טעימה שיש?
מומלץ להגיש עם סלט ירקות טרי ורוטב יוגורט לימוני שיתפוס את כל העולם ליד.

האם המנה מתאימה לילדים?
בהחלט! ילדים לרוב אוהבים תערובות טעמים שמוסתרות בחצילים, וזו גם מנה עשירה בבריאות.

מה לעשות אם הרוטב יוצא חריף מידי?
מוסיפים מעט שמן זית לסרבלות את החריפות, או רסק עגבניות שיפחית את העוקץ.

איך אפשר לשדרג את גבינת הפרמזן במילוי?
אפשר להוסיף גבינת מוצרלה שתשדרג את ה"מלטף" של המנה.

אם אני אוהבת טעמים טורקיים, האם יש להוסיף תבלינים?
בהחלט, תבלינים כמו קינמון או אגוז מוסקט יכולים להוסיף ניחוחות טורקיים מופלאים!

האם מדובר במתכון קליל או כבד?
המנה אינה ממש כבדת אך בהחלט משביעה, לכן מדובר באוכל של סבתא שממלא אותנו ברגש ולא רק במסטיקים.

אז מה אתם מחכים? בשיתוף פעולה עם חברים או המשפחה, תכנו את המנה המדהימה הזו ותהנו מכל Bite! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהפיץ את האהבה למנה הזו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *