דג אמנון בנינג'ה גריל לעשות בבית בקלות

דג אמנון בנינג'ה גריל – המנה המושלמת לחוויה קולינרית משגעת!

דג האמנון הוא לא סתם דג – הוא שחקן על במטבח שלנו, תמיד מפתיע עם הטעמים שלו ומביא עמו את חום השמש והים. וכשהוא נפגש עם הנינג'ה גריל, מדובר בפנינה קולינרית מדהימה שאי אפשר לעמוד בפניה. ידעתם שהדג הזה לא רק טעים אלא גם עשיר בחלבון וויטמינים? אם יש לכם חשק למשהו עשיר, מתובל ומעלף – הגעתם למקום הנכון!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספק?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כמובן שהדג הוא הכוכב, אך על מנת לחוות את כל הטעמים הממכרים, עלינו להוסיף לו מספר רכיבים שיתמכו בו בדרך המושלמת. כאן אתם תגלו את הרכיבים המדויקים שיגרמו לכולם "ללקק את האצבעות"!

  • 4 פילטים של דג אמנון (כ-600 גרם)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפ teaspoon של כורכום
  • 1 כפ teaspoon של פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפ teaspoon של כמון
  • מיץ מחצי לימון
  • קורט של שטח ירקות קצוצים (כגון צנונית, בצל ירוק ופטרוזיליה)

מרכיבים חלופיים

למי מכם שרוצה לגוון את המנה אנחנו ממליצים על החלפות מדליקות!

  • דג סלמון או דג מרגז במקום דג אמנון – לאילו מכם שאוהבים טעמים עשירים יותר.
  • שימוש בשמן אבוקדו במקום שמן זית – טעם מהנה ובריא!
  • תיבול בכוסברה או בזיליקום במקום פטרוזיליה – כדי לשדרג את הטעמים.

שלבי ההכנה

לאחר גיוס כל הרכיבים, אנחנו מוכנים למלא את הפנקס בקסמים הקולינריים שלנו. אגב, המתכון הזה נשמע מורכב, אבל אל תדאגו – הוא כל כך פשוט שנראה כאילו סבתא לימדה אותנו את סודות הכנת הדג המושלם.

  1. נחמם את הנינג'ה גריל על טמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס.
  2. שמים בקערה את הפילטים של דג האמנון ומוסיפים את שמן הזית, מלח, כורכום, פפריקה וכמון.
  3. לוחצים לקצת זמן על העיסה שנספגת בתוך הדג.
  4. מניחים את הפילטים על התבנית של הנינג'ה גריל.
  5. מבשלים על הגריל כ-12-15 דקות, עד שהדג מתבשל ונעשה אוורירי.
  6. בשלב הקניית טעם סופי, טוחנים ניתן לפזר מיץ לימון מעל הדג.
  7. מוסיפים את הירקות הקצוצים מעל הדג המוכן לפני ההגשה.
  8. חוגגים עם כל הסועדים ואוכלים!

תוספות או שדרוגים אפשריים

אם אתם כמוני, תמיד תוהים מה עוד אפשר להוסיף למנה כדי שההפתעה תהיה טוטאלית, הנה כמה רעיונות מצוינים:

  • פיתות או לחם עם רטבים – טחינה או חומ hummus נותנים טוויסט מיוחד.
  • סלט ירוק מרענן עם רוטב פיקנטי ליצירת טעמים מפוארים.
  • תוספת של טחינה מעל הדג – פשוט מהפך את המנה לעשירה עוד יותר.

שאלות ותשובות

האם הדג הזה יכול להיות בריא?
בהחלט! דג אמנון הוא דג בריא ודל קלוריות, עשיר בחלבון ובחומצות שומן אומגה 3, מה שהופך אותו למושלם להרגלי תזונה בריאים.
באיזה קסם אני יכול להגיש את הדג הזה?
מומלץ להגיש את הדג עם אורז, תפוחי אדמה או פסטה, אבל אין בעיה גם להקשתו סתם כך עם סלט צד מרענן.
האם מתכון זה מתאים לטבעונים?
לא, אבל ניתן למטבל טופו במקום דג ולמכיני תחליפי דגים טבעוניים.
מה אם אני אוהב חריף?
פשוט הוסיפו מעט חריף כלשהו לסלט או עשבי תיבול לתיבול הדג!
למה אני צריך לשים שמן זית?
שמן זית לא רק מוסיף טעם, אלא גם עוזר בשמירה על הלחות של הדג ויוצר קרנצ'יות במהלך הצלייה.
האם אפשר להכין את המנה על הגריל הפנימי?
גם כן! יש להכין אותה על גריל חם, והשיטה תשתנה מעט בהתאם לסוג הגריל.
מהי ההמלצה שלי לדג על שולחן החג?
הדג הזה הוא מנה נהדרת לשולחן חגיגי, הוא מצטלם מעולה ויש לו טעמים שמרשים את כולם.
כמה זמן יכול הדג להחזיק במקרר?
אם נשאר, הדג יכול להחזיק יומיים במקרר. לפני ההגשה פשוט חמים אותו שוב.
מה עושים אם אין לי נינג'ה גריל?
תוכלו להשתמש בגריל רגיל או אפילו מחבת מתכתית על להבה גבוהה, התוצאה תהיה נפלאה!
אפשר לשדרג את התיבול?
כן! אתם יכולים להוסיף כל מיני תיבולים כמו רוזמרין, טימין או תיבל חם שיגרום לכם להרגיש את התחושה של החוף!

אני ממליץ לכם לנסות את מתכון הדג המדהים הזה, ומשנה לשנה – שיהיה לכם יום טעים, טעים וטעים! אל תפספסו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות – כי לא ייתכן שזה יישאר בסוד!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *