המלאווח עם ביצה שהולך לשגע אתכם!

הכנת מלאווח עם ביצה – מתכון אגדי!

אם אתם מחפשים מנה שמשגעת את החך ומשאירה אתכם עם רצון לעוד ועוד, הגעתם למקום הנכון! מדובר במלאווח עם ביצה – מנה ממכרת שאין כמוה. המלאווח הם בצקים פריכים וטעימים, ושילובם עם ביצה מטוגנת יוצר חוויה קולינרית ממדרגה ראשונה. אז קחו אוויר, והכינו את עצמכם לחוויה של טעמים ומרקמים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המלאווח המושלם עם הביצה המטוגנת, תצטרכו כמה מרכיבים פשוטים, אבל חשובים! כל רכיב כאן תורם לחוויה הכוללת של המנה. אז לפני שאתם מתחילים, דאגו שיהיה לכם את כל הרשימה:

  • 500 גרם קמח חיטה
  • 250 מ"ל מים פושרים
  • 50 מ"ל שמן (שמן זית או שמן רגיל)
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 4 ביצים
  • שמן לטיגון (לפי הצורך)

מרכיבים חלופיים

למי שמחפש השראה במטבח הטבעוני או ללא גלוטן, אפשר להכין גרסה של הבצק עם קמח חומוס אם אתם רוצים לנסות משהו חדש ומעניין. גם תחליף הביצה בביצת צ'יה או טופו יכול להיות פתרון מצוין.

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגיע הזמן להתחיל להכין את המלאווח המדהים הזה. שימו לב שהשלבים כאן ידרשו קצת סבלנות ותשומת לב, אבל אני מבטיח לכם שהתוצאה תהיה פשוט מושלמת.

  1. בתוך קערה גדולה, מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר והמים הפושרים עד שהקמח סופג את הנוזלים.
  2. מעבדים את הבצק עד שהוא נהיה חלק ואוורירי.
  3. מוסיפים את השמן ומעבדים שוב עד שהשמן משתלב לחלוטין.
  4. מניחים לבצק לנוח במקרר למינימום 15 דקות.
  5. מוציאים את הבצק ומחלקים אותו ל-6 כדורים קטנים.
  6. על משטח מקומח, מרדדים כל כדור למלבן דק בעובי של פחות מ-1 ס”מ.
  7. מניחים במחבת חמה עם מעט שמן, והופכים את הבצק כשהוא מתחיל להשחים.
  8. מבשלים כל צד במשך 2-3 דקות עד שהמלאווח פריך ונהדר.
  9. בעוד המלאווח מטגן, מוסיפים ביצה אחת לכל מחבת ומבשלים עד שהביצה מטוגנת כמו שרוצים.
  10. מניחים את הביצה המטוגנת על גבי המלאווח ומקשטים עם מלח ופלפל לפי הטעם.

שדרוגים ותוספות אפשריות

למי שאוהב לרענן את המתכון הקלאסי, אז יש המון אפשרויות! תוכלו להוסיף עלים ירוקים כמו כוסברה או פטרוזיליה קצוצה מעל הביצה לאחר הטיגון, או לחילופין לשדרג עם רוטב חריף בצד. ואם אתם חובבי גבינות, שדרגו עם גבינת פטה קוביות על המלאווח – זה יהיה מעלף!

שאלות ותשובות

אם לא אכין את המלאווח בזמן שאני מטגן את הביצים, מה יקרה? המלאווח עלול להתייבש ולא להיות פריך כמו שצריך. עדיף לתכנן מראש.

מה יש להוסיף אם רוצים טעם נוסף במלאווח? תוספת של שום כתוש נגלה בשילוב מושלם עם הבצק ותיתן לו טאץ' מיוחד.

האם ניתן להכין את הבצק מבעוד מועד? בהחלט! אפשר להכין את הבצק, לעטוף אותו היטב בניילון נצמד ולהשאיר במקרר ליומיים.

האם אפשר לאפות את המלאווח במקום לטגן? אפשר, אך התוצאה לא תהיה כל כך פריכה כמו בטיגון. אם אתם מעדיפים לאפות, טמפ' של 200 מעלות ל-20 דקות זה רעיון טוב.

באיזה שמן כדאי להשתמש לטיגון הבצק? שמן זית הוא בחירה טובה, אבל שמן קנולה גם עושה עבודה מצוינת והטעם שם אינו דומיננטי כמו בשמן זית.

האם ניתן להקפיא את המלאווחים המוכנים? בהחלט! אפשר להקפיא אותם בתיקי הקפאה ואז לחמם ביום שתרצו לאכול.

מה הדרך הכי טובה לשדרג את הביצה המטוגנת? ניתן להוסיף גבינת פרמזן מגורדת מעל הביצה בעוד היא חמה כדי שתתמוסס ותיתן טעם נוסף.

מה ההבדל בין מלאווח לבין פיתות? מלאווח הוא בצק פריך וממולא, בעוד שפיתה היא לחם רך ומפוצל.

האם ניתן להכין שילובים שונים של מלאווחים עם ביצים? בהחלט! אפשרות מצוינת היא להכין מלאווח עם ביצה וברוקולי או לפזר גבינה צהובה מעל.

איך ניתן לשמור על המלאווח טרי אחרי הבישול? מומלץ לשמור במכסה או בצלחת מכוסה כמו שצריך כדי לשמור על פריכותו.

סוף סוף, לאחר שהגעתם עד לכאן, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה! הם בוודאי יהיו אסירי תודה לכם על כך!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *