המתכון המושלם לבורשט עם בשר שתאהבו

בורשט עם בשר – המתכון המושלם לחורף!

דמיינו את זה: יום חורפי קר, טיפות גשם מטפטפות מבחוץ, ואתם מתיישבים מול סיר רותח רווי בטעמים. ברקע, המוזיקה רכה ומחממת את הלב, וריח הבורשט עם הבשר מתחיל להתרקם באוויר. זהו אוכל שהופך כל יום אפרורי לחגיגה של טעמים. איך אפשר להתנגד למופת של מנות הביתיות, שמזכירות טעמים של סבתא? הלכנו על מתכון מדהים, ממכר, שמגיע ישירות מהלב. בואו נדבר על איך מכינים את המנה המושלמת הזו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1.5 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הבורשט המעלף הזה, אנחנו נזדקק למספר מרכיבים פשוטים, שכל אחד מהם תורם נגיעות שלו למנה הסופית. הנה מה שצריך:

  • 500 גרם בשר עגל, חתוך לקוביות
  • 2 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גזרים, קלופים ומגוררים
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כפות מחית עגבניות
  • 6 כוסות מים
  • מלח, פלפל שחור ולימון לפי הטעם
  • פרוסות שמן חמניות לערבוב (אופציונלי)
  • נענע קצוצה (אופציונלי לתוספת טעם)
  • שום – לפי הטעם (למי שאוהב התפנקות עם טעמים)

אם אתם רוצים גרסה בריאה יותר, אפשר להחליף את הבשר בעוף, וזה עדיין ייצא אגדי. ואם תרצו להכין בורשט טבעוני – פשוט תוותרו על הבשר ותוסיפו יותר ירקות!

שלבי ההכנה

ועכשיו מתחילים להתגלגל לעולם המדהים של הבישולים! האם אתם מוכנים? אז הנה נתחיל:

  1. ממשיכים לחמם סיר גדול על להבה גבוהה ומוסיפים שמן זית.
  2. מאחדים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך ונהיה שקוף.
  3. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עוד 5-7 דקות, עד שהבשר סופג את כל הטעמים ונהיה זהוב.
  4. מוסיפים את הסלקים והגזר המגורר ומערבבים היטב, עד שהרכיבים משתלבים.
  5. שמים את מחית העגבניות ומערבבים שוב, מוודים הכול.
  6. מוסיפים את תפוחי האדמה והמים ומביאה לרתיחה.
  7. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך שעה, עד שהבשר רך והטעמים מתמזגים.
  8. בוחנים את התיבול, מוסיפים מלח, פלפל שחור ולימון לפי הטעם, ומערבבים עוד פעם.
  9. מדי פעם, כדאי לבדוק אם יש צורך להוסיף מים, כי זה גורם למנה להיות יותר נזילה ומוצלחת.
  10. בשלב האחרון, מפזרים נענע קצוצה לגימור.

ובכלל, אל תהססו להרגיש חופשיים לגוון. חפשו אם אפשר להוסיף תיבול מיוחד או אולי לקשט העלים שלכם. טעמים נוספים כמו חרדל או כמון יכולים לתת לשדרג את החוויה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהמנה מוכנה, כדאי לשדרג אותה! אפשר להוסיף:

  • שמנת חמוצה מעל – זה מוסיף קרמיות מדהימה.
  • לחם שחיוני לצלחת – איך אפשר בלי בגט טרי ליד?
  • קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט.
  • פלפל חריף בצד בשביל מי שאוהב את החום.

כמו כן, ככל שתבנו על מתכון זה פעמים רבות, תמצאו את השילובים החדשים ואת הקונספטים שיוצרים אווירה חדשה ולא נודעת.

שאלות ותשובות

מה הטיימינג המדויק לבישול?
טיימינג הבישול הוא בערך שעה ורבע, אבל מומלץ לבדוק את ריכוז הטעמים מידי פעם.

האם אפשר להכין את הבורשט יום מראש?
בהחלט! למעשה, הבורשט מתבל בטעמים אפילו יותר טוב אחרי לילה במקרר.

מה ניתן להחליף אם אין סלקים?
ניתן להוסיף גזר נוסף או לפתוח קופסת סלק מבושל.

האם יש צורך לקצוץ את הבצלים דק?
בדיוק! ככל שהקציצה תהיה דקה יותר, כך הם יתבשילו טוב יותר.

כיצד בזמן הגשת הבורשט מה כדאי?
אפשר להגיש עם כמה פרוסות לחם קראנצ'י והמלצה חמה על רוטב פלפלים.

האם אפשר להקפיא את הבורשט?
כן! אבל כדי לשמור על קונסיסטנטיות, תוודאו לשים אותו בקופסה אטומה.

איזה סוג בשר עדיף לבורשט?
בשר עגל הוא אידיאלי, אבל גם בשר בקר יכול לעבוד מצוין.

האם ניתן להוסיף כמויות בטיחות או לשנות את התיבול?
בהחלט! תרגישו חופשיים לשדרג את המתכון על פי הטעמים האישיים שלכם.

למה להוסיף שמן חמניות?
זה נותן טוויסט נעים ואת השכבה המקושטת.

מה המאפיין העיקרי של בורשט?
בורשט הוא סנהדרין של טעמים שמיוצר בעיקר מסלקים, אבל באלת זה טעמים כשמתישים.

אם הגעתם לשלב הזה, אתם מוכנים לטבול את הכף שלכם בבורשט המושלם הזה. שמרו על האחוקים, תספרו לחברים על המתכון המדהים הזה, ושיהיה לכם בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *