עוף ממולא בתנור לראש השנה
רגע לפני שאתם עוטים את הכובעים ועולים על סוסים, הגיע הזמן לדבר על אחד ממאכלי החג שהכי כיף להכין ואי לכך גם הכי טעים שיש – עוף ממולא בתנור! מדובר בקלאסיקה חורפית של משפחות רבות, והטעמים, הארומה ואווירת החג הם פשוט מעלפים. אז אם אתם רוצים גם לעשות רושם מרשים על האורחים וגם לפנק את עצמכם במנה שתרחיב את הלב, המתכון הזה בשבילכם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות המתכון מספיק
- זמן הכנה: כ-30 דקות
- זמן הבישול: כ-2 שעות
- קושי: בינוני
- מספיק ל-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל לגעת בחומרים, חשוב לציין שמהנסיון שלי, ההקדשה והמחשבה על כל רכיב הופכים את המנה למדהימה. אז בואו נתחיל!
- עוף שלם במשקל 1.5-2 קילוגרם
- 1 כוס אורז (ורצוי עגול, לכל החובבים)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 גזרים קלופים וקצוצים דק
- 1/2 כוס מרים קצוצים (או טימין אם אתם ממש הולכים על זה)
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1/4 כוס צימוקים
- 2 כפות דבש
- מלוח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כוס ציר עוף (או מים במידה ואין)
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים לגרסה טבעונית של העוף הממולא, תחליפו את העוף עם דלעת גדולה או קישוא. במידה ואתם חסידי גלוטן, ניתן להשתמש באורז בר במקום האורז העגול המסורתי.
שלבי ההכנה
כאן מגיע החלק הכיפי, החלק בו כולנו מתלכלכים והשאר משגעים!
- מדליקים את התנור על טמפ' של 180 מעלות.
- מבשלים את האורז במים רותחים על פי ההוראות שכתוב על האריזה, מסננים ושמים בצד.
- מחממים את שמן הזית במחבת על חום בינוני ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שהבצל שקוף.
- מוסיפים את הגזר הקצוץ והמרים ומבשלים יחד כ-5-7 דקות.
- מוסיפים את האורז המבושל למחבת ומערבבים.
- מוסיפים את אגוזי המלך, הצימוקים והדבש, ומערבבים היטב.
- מליחים ומקפיצים עוד כ-2 דקות.
- ממלאים את העוף במלית עם כף גדולה, ומשאירים קצת רווח כי העוף מתנפח כשמבשלים.
- סוגרים את העוף עם קיסמים או חוטים כדי שהמלית לא תברח.
- מסדרים את העוף בתבנית עם הצלחת כשבצד כוס ציר עוף או מים.
- מבשלים בתנור כ-1.5-2 שעות, עד שהעוף זהוב וקל לקרוע ממנו חתיכה.
- מוציאים מהתנור, נותנים לעוף לנוח כמה דקות לפני שחותכים אותו.
מתכון שמעורר געגועים לחגים עברו ומתודלק באווירה קסומה, לא יוכל להיות שלם בלי סיפור נוסף: מההיסטוריה של העוף הממולא ועד סבתא שלך שהייתה מכינה אותו בהתלהבות בערבי החג. זה מה שהופך את הטעמים למיוחד כל כך.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אפשר להוסיף למלית גם פטריות קצוצות, תבלינים כמו כמון או קימל כדי להוסיף טעמים חדשים, וגם קצת לימון מגורר יתן למנה טריות שתרענן את המנה. אפשר גם לשדרג את התיבול בקצת קינמון או אגז'י כדי להוסיף מתיקות ומורכבות.
שאלות ותשובות
איזה סוג עוף מומלץ למתכון?
עוף טרי נותן את התוצאה הטובה ביותר, אבל ניתן גם להשתמש בעוף קפוא – זכרו שצריך להפשיר אותו היטב לפני ההכנה כדי לקבל טעם טוב.
האם ניתן למלא את העוף עם משהו אחר?
בהחלט! אתם יכולים לשנות את המלית בהתאם לטעמים שלכם – בורגול, דוחן או אפילו קטניות יכולות להיות מענה טוב.
כמה זמן לבשל את העוף?
כ-1.5-2 שעות, אך שימו לב כי זמן הבישול עשוי להשתנות לפי גובה העוף ותנור.
האם ניתן להכין את המלית יום מראש?
כן, זה אפילו מומלץ! כך הטעמים מתמזגים יותר טוב.
איך יודעים שהעוף מוכן?
שחלקים נפרדים מהעצם, והעוף רך ועסיסי.
מה ניתן להגיש עם העוף הממולא?
סלט ירקות טרי, פירה או רוטב חמוץ מתוק הם שנואי חיינו!
האם אפשר לאכול את העוף קר?
אם נשארו לכם שאריות, אתם בהחלט יכולים! טעים לאכול אותו קר או בחום.
מה לעשות אם העוף לא מתמלא?
אם המלית לא נכנסת, לא לדאוג – זה קורה לכולן. זה סוד האורחים המסקרנים.
מה לעשות עם שאריות?
אתם יכולים להכין סלט מרענן או לשים את השאריות בתוך פיתה. פשוט טעים!
האם יש אלרגיות שיש לשים לב אליהן?
אם יש בעיות עם אגוזים או דבש, חשוב לחפש חלופות ולא להתפשר על הבריאות.
אז לאחר המנה המדהימה הזו, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם! אני בטוח שהחברים שלכם יתלהבו וירצו לנסות גם. מי יודע, אולי זה יהיה הסוד שלכם להפוך לגורו המטבח של החג!