המתכון המושלם לרולדת בשר בתנור שתשגע את כולם

רולדת בשר בתנור – מתכון אגדי ומדהים

בכל פעם שאני חושב על אוכל משגע, מתרקמת לי בראש התמונה של רולדת בשר בתנור. הריח הנפלא, הניחוח הממכר והאיזון המושלם של טעמים מתאימים כל כך. זו לא סתם מנה, זו חוויה קולינרית שנשארת עם כל אחד ואחת מכם לעד. רוצים לדעת איך ליצור את המנה הזו בצורה המושלמת? קדימה, נתחיל!

זמן הכנה, רמת קושי ופורס מנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מענה מספיק ל: 6-8 אנשים

המרכיבים הדרושים

כדי להכין את הרולדת בשר האגדי הזה, נדרשים מספר מרכיבים בסיסיים שיכולים לכלול טעמים רבים מסביב לכם. הכנתם את כל מה שצריך? יופי, בואו נצא לדרך:

  • 1 ק"ג בשר טחון (כדאי לבחור בשר בקר או תערובת עם חתיכות עוף)
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום,מעוכות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פנקו (או לחם מרוסק)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה למי שאוהב את זה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • 150 גרם גבינת מוצרלה (או כל גבינה אחרת שאתם אוהבים)
  • אפשרויות נוספות: אוליב או צנוברים למי שאוהב טעמים נוספים

יש לכם אפשרויות רבות עם המאכל הזה. אם אתם בעניין של גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הבשר בטופו מפורר ולא לשים ביצה. עבור אנשים ללא גלוטן, פשוט השתמשו בפנקו ללא גלוטן ובטוח תהיה לכם רולדה מדהימה.

שלבי ההכנה

הינה הגיעה השעה לקרוא מקרוב את הדרכים להכנת הרולדה המושלמת. כל שלב מדויק וקצר.

  1. מחממים מחבת עם מעט שמן לטיגון הבצל עד שהוא שקוף.
  2. מוסיפים את השום ומערבבים, והשאירו אותם על האש לעוד דקה כדי לשחרר את הטעמים.
  3. מעבירים את הבצל והשום לקערה גדולה וממתינים שיתקררו.
  4. מוסיפים לקערה את הבשר, הביצה, הפנקו, הפטרוזיליה, המלח, הפלפל, הכמון והפפריקה. לשים היטב עד שהתערובת אחידה.
  5. נעצור לרגע ונחשוב – אפשר לשדרג עם מרכיבים נוספים כמו ירקות קצוצים, עגבניות מיובשות או עוזר׳ גבינה מלוחה.
  6. על משטח עבודה, נערוך ניילון נצמד ונטיל את התערובת על הניילון בתבניות שטוחה.
  7. מוסיפים שכבת גבינת מוצרלה (או גבינה אחרת) בצורת רצועות.
  8. מגלגלים בעדינות את הרולדה בעזרת הניילון, ומקפידים לסגור היטב משני הצדדים.
  9. כעת, מניחים את הרולדה בתבנית האפייה ועליה ניגון בשמן זית או חמאה.
  10. אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 45-50 דקות עד שהרולדה מזהיבה ומתייצבת.
  11. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט לפני חיתוך.

תוספות ושדרוגים

יש לכם טעמים נוספים שתרצו להוסיף? הרולדה היא ממש בדים פתוחים לטעמים נוספים. ניתן להוסיף למשל שמן זית ולימון למרינדה או להשתמש בייבוא טעמים כמו תבלינים או עשבי תיבול.

יכולים להוסיף למשל פירות יבשים כמו תמרים או חמוציות לרגע דיין, או לפתות בשכבת ירקות קלויים בצורה אומנותית ליד. המלצה שלי: תוספת של פירה תפוחי אדמה עם קמצוץ קוניאק משדרגת לכם את המנה בכמה רמות. תאמינו לי, זה אגדי!

שאלות ותשובות

מה ניתן להגיש עם הרולדה?
הגשה עם פירה או ירקות מוקפצים תשדרג לכם את המנה. כדאי גם להוסיף רוטב חרדל או יין אדום בשביל טעמים נוספים.

האם ניתן להקפיא את הרולדה?
כמובן! אפשר להקפיא אותה אחרי הבישול, וההקפאה לא תפגע בטעמים. כאשר תרצו להפשיר, פשוט הוציאו אותה והניחו לה להתעורר בחוץ.

אילו תבלינים הכי מתאימים לרולדה?
דוגמאות פופולריות כוללות טימין, אורגנו, ותבלינים ערבים כמו קימל ועשבי תיבול באיכות גבוהה – המנה פשוט משגעת!

האם יש אפשרויות טבעוניות להכנת רולדה?
בהחלט! גם עם טופו או קינואה אפשר להכין רולדה נפלאה. טפאו טחינה במקום ביצה ותוסיפו יותר קישואים או פטריות לקראנץ'.

מדוע השימוש בגבינות כה חשוב לרולדה?
כי גבינות מוסיפות טעם, עסיסיות ומרקם. אם תשקלו צבעים שונים כמו גבינת צהובה, מוצרלה או פטה – זו תהיה חוויה שמעלפת!

מה הסוד לרולדה נימוחה ואווירית?
לערבב באהבה ולא להרחיב את הבשר יותר מדי כדי לשמור עליו רך. חשוב להקפיד על תבניות שקופות ולא נוספות במרקם.

כמה זמן כדאי לאפות את הרולדה?
לגמרי 45-50 דקות יתן לכם תוצאה גבוהה מדי, ובשום פנים לא לסוף את הזמן מראש!

איך אני יודע שהרולדה מוכנה?
איך? פשוט לשים קיסם לתוך הרולדה. אם יוצא יבש – היא מוכנה. אם יש עדיין בשר טחון – עוד חמש דקות ואפשר לגלות מחדש!

אילו סלטים מתאימים ליד?
אפשר לספק סלט ירוק עם רוטב לימון קל או סלט קוסקוס עם ירקות קלויים. זה משגע בריאות שיכול להיום מושלם!

למה רולדת בשר זו מנה שמפיצה אושר?
כי למעשה היא מכילה את כל מה שצריך – בשר, גבינה, תיבול מעולה וחווית אוכל בחברת חברים ומשפחה. זה הכי טעים שיש!

אז אחרי כל המידע המדהים וההכנה הפשוטה, אין ספק שתוכלו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות כדי שגם אחרים ייהנו! בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *