הסוד לקיגל מתוק עם תפוחי עץ מושלם!

קיגל מתוק עם תפוחי עץ – המתכון שיגרום לכם לחייך

בכל פעם שאנחנו מדברים על מתכונים מסורתיים, עולה למחשבה הקיגל המושלם, זה שמחזיר אותנו לרגעים מתוקים של ילדות. כזה שמקדש את טעמי הבית והחום שבתווך. כשמדובר על קיגל מתוק עם תפוחי עץ, אנחנו לא מדברים סתם על מנה. אנחנו מדברים על חווייה קולינרית שמחממת את הלב וממלאה אותנו בזכרונות. זה משהו שאי אפשר לעמוד בפניו! מדובר בקיגל שיוצא אוורירי, נימוח, ומעלף בטעמו, עד שתרצו ללקק את האצבעות לאחר כל ביס. אז אתם מוכנים לצלול למתכון שיגרום לכם לחייך? יהיה מדהים!

זמן הכנת המתכון

  • זמן ההכנה: 30 דקות
  • זמן האפייה: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כ-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כך, לפני שניכנס לכל שלב של הכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים כדי ליצור את הקיגל המושלם:

  • ½ 1 כוסות אטריות חלות (או אטריות פטנט, אגדי!)
  • 4 ביצים גדולות
  • ¾ כוסות סוכר (אם אתם רוצים דל סוכר, שימו לב שמומלץ להחליף בחצי כוס ממתיק טבעי!)
  • ½ כוסות שמן צמחי (השמן הכי טעים שיש!)
  • 1 כוס חלב (אפשר חלב צמחי, למשל חלב שקדים או סויה)
  • 2 תפוחים בינוניים קלופים וקצוצים
  • 1 כפית קינמון (מוסיף טעם משוגע!)
  • 1 כוס צימוקים (לא חובה, אבל זה משגע את התוצאה)
  • 1 כפית תמצית וניל (עושה כל דבר למושלם)
  • קורט מלח (כמו לכל מתכון טוב!)

מרכיבים חלופיים

אם תרצו לנסות גרסה טבעונית של הקיגל המדהים הזה, אפשר להחליף את הביצים ב-¼ כוס רסק תפוחים או ב-2 כפות של זרעי צ'יה מרוסקים מעורבים עם 6 כפות מים. כמו כן, ניתן להחליף את החלב בחלב צמחי כמו חלב קוקוס או חלב סויה. אם אתם רגישים לגלוטן, ניתן למצוא אטריות ללא גלוטן בשוק, כך שגם אתם תוכלו להנות מהמנה המושלמת הזו.

שלבי ההכנה

ההכנה של הקיגל המושלם הזאת היא פשוטה ושווה לכם את הזמן. אז שימו לב!

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מבשלים את האטריות במים רותחים למשך כ-8 דקות עד שהן רכות, ואז מסננים.
  3. במקביל, בקערה גדולה, מקציפים היטב את הביצים עם הסוכר עד שהן הופכות לתערובת מבעבעת.
  4. מוסיפים את השמן והחלב לתערובת הביצים ומערבבים היטב.
  5. בוחרים את התפוחים ומוסיפים אותם לתערובת, יחד עם הקינמון.
  6. מוסיפים את האטריות המבושלות, הצימוקים, תמצית הווניל והמלח, ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  7. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת (זהירות, היא עלולה להידבק וזו לא חוויה אגדית).
  8. מאפים במשך 45 דקות, עד שהקיגל מזהיב ויוצא מהתנור ככה שמרגישים עונג משוגע!
  9. מניחים לקיגל להתקרר מעט לפני שמפרסים. לא כדאי לפספס את זה!

תוספות ושדרוגים

למתכון הזה יש אינסוף אפשרויות שדרוג. רוצים להפוך אותו למושלם עוד יותר? עמדו בגבול עם אגוזי מלך קצוצים, מקלות קינמון או אפילו שוקולד מריר קצוץ. תחשבו על קרם קוקוס מעל, תוספת של חלבת צימוקים או רוטב מייפל – כל אלו יהפכו את הקיגל שלכם לשלמות שבאמת נמסה בפה!

שאלות ותשובות

מה ההבדל בין קיגל מתוק לקיגל מלוח?
ישנם שני סוגים עיקריים של קיגל: מתוק ומלוח. המתוק כולל בדרך כלל תוספות כמו סוכר, פירות וקינמון, בעוד שהמלוח משתף פעולה עם גבינות, ירקות ולעיתים אף בשרים.

האם ניתן להכין את הקיגל יום מראש?
בהחלט. הקיגל נשאר טעים מאוד גם לאחר יום, לפחות. כדי לשמור על האיכות, מומלץ לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.

האם אפשר להחליף את התפוחים בפירות אחרים?
בוודאי! פירות כמו דובדבנים, מנגו או אפילו אגסים יכולים להוות תוספת משגעת לקיגל שלכם.

מה הזמן המושלם להגיש את הקיגל?
האמת היא שאין זמן מושלם, הקיגל טוב בכל שעה! עם זאת, הרבה אנשים אוהבים להגיש אותו כחלק מארוחת בוקר שופעת או קינוח בפיקניק רך.

האם הקיגל יוצא מתוק מדי?
אם אתם מעדיפים פחות מתוק, אפשר להפחית את כמות הסוכר ולהתאים לטעמכם האישי.

מה קורה אם אני שוכחת לשים קינמון?
לא נורא. הקיגל ייצא טעים גם בלי, אבל אתם תפספסו את הטעם המשגע של הקינמון!

אפשר להקפיא קיגל?
מומלץ לא להקפיא, אבל אם לא נותר לכם ברירה, הקפיאו אותו בעטיפה אטומה ופרסו לפני ההגשה.

איך אני יודע שהקיגל מוכן?
בדקו עם קיסם אם הוא יוצא יבש. אם לא נדבקים לו חלקיקים רטובים – הוא מוכן!

האם אין בעיה עם השמת אשתי במתכון?
בהחלט אפשר! בראש ובראשונה, זה נותן טקסטורה כמו של פנה, והשמנים מתערבבים עם התערובת ליצירת חמימות מיוחדת.

מה אפשר לעשות כשיש לי שאריות?
במהלך השבוע, הקיגל מצוין גם בחימום, וגם חתוך לחתיכות קטנות ובושל כקינוח קפוא. פשוט ללקק את האצבעות!

בתקווה שהצלחנו לעניין אתכם בקיגל המושלם, ששתף את המתכון ברשתות החברתיות. שתפו אותו עם החברים והמשפחה, כי מדובר במתכון שמגיע לו מקום על השולחן שלכם! שיהיה בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *