הפתעת אורז במיקרוגל: מתכון מהיר וקל

איך להכין אורז במיקרוגל

נמאס לכם לבשל אורז בפניקה? רוצים פתרון מהיר, פשוט ובעיקר – מדהים? אם זה מה שאתם מחפשים, הגעתם למקום הנכון. מתכון זה הולך לשדרג לכם את שגרת הבישול ולהפוך את הכנת האורז להרבה יותר קלה, נוחה ומהירה. אנחנו נגלה לכם את הסוד לאורז מעלף ונימוח, כזה שאפשר ללקק את האצבעות ממנו. וכמו שאומרים, "גם אורז יכול להיות אגדי"!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ויחידות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את האורז במיקרוגל, אנו זקוקים למספר רכיבים בסיסיים. חשוב להיות מוכנים עם כל מה שצריך, כדי שהמנה שלנו תהיה הכי טעימה שיש. וכמובן, לאלו שמחפשים גיוון או פתרונות בריאותיים – יש גם אלטרנטיבות!

  • 1 כוס אורז (בסמתי, יופי, דורום או כל סוג אחר שאתם אוהבים)
  • 2 כוסות מים
  • ½ כפית מלח (אפשר לשים פחות אם רוצים)
  • 1 כף שמן זית או חמאה (לנוער טעם משגע)

שלבי ההכנה

ועכשיו הגענו לרגע המרגש – שלב ההכנה! יש לנו כאן מתכון שיגרום לכם להרגיש כמו שף במטבח מקצועי תוך דקות ספורות.

  1. מניחים את האורז במסננת ומניחים תחת מים זורמים לכמה דקות כדי לשטוף את העמילן העודף.
  2. מניחים את האורז בקערה מתאימה למיקרוגל.
  3. מוסיפים את המים, המלח והשמן או החמאה.
  4. מערבבים את הכל יחד עד שהתערובות מתאחדות.
  5. מכסים את הקערה עם מכסה מתאים או בניילון נצמד, אך משאירים פתח קטן לאידוי.
  6. מכנסים למיקרוגל ומבשלים על עוצמה גבוהה למשך 10 דקות.
  7. לא פותחים מיד! נותנים למיקרוגל לנוח כחמש דקות נוספות לפני שפותחים בזהירות.
  8. לאחר שהאורז התבשל, יש לעירבו с קלות ויהיה לכם מושלם!

תוספות או שדרוגים

למי מכם שאוהבים את האורז שלכם עם טוויסט, יש אינספור תוספות אפשריות. פלאי העולם בצנצנת, ממש לפניכם:

  • הוספה של ירקות קפואים כמו גזר, אפונה או תערובות שונות – יוסיפו צבע וטעם.
  • סוגי תבלינים – כמו כורכום, כמון או תבלינים אהובים אחרים הופכים את המנה לטעימה עוד יותר.
  • פירות יבשים – צימוקים או אגסים יבשים, נוסיף מתיקות וטעם ממכר.
  • בשביל הוויטמינים, אפשר להוסיף עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה אחרי הבישול.

שאלות ותשובות

איך אני יכול לדעת אם האורז מוכנה?
האורז צריך להיות רך ונעים למגע. אם הוא מרגיש יבש עליכם להוסיף מעט מים ולשים שוב במיקרוגל עוד כמה דקות.

האם אפשר להכין אורז ללא מלח?
כמובן! פשוט תשאירו את המלח ותהנו מהטעמים הטבעיים של האורז.

למה זה חשוב לשטוף את האורז לפני הבישול?
שטיפת האורז מסירה את העמילן העודף, ומסייעת להשיג אורז אוורירי יותר.

האם אפשר לשמור אורז שנשאר במקרר?
בהחלט! אורז מבושל יכול להישמר במקרר למשך 3-4 ימים. חשוב לשמור אותו במיכל אטום.

איך אני יכול להפוך את המתכון לטבעוני?
פשוט משאירים את השמן או החמאה החלבית ועוברים לשמן קנולה או חמאת קוקוס.

האם אפשר להכין באותו אופן אורז פראי?
כמובן! רק שימו לב, אורז פראי רב זמן בישול יותר, אז השאירו את המיקרוגל שעה נוספת לפני הבדיקה.

מה אם אין לי מכסה מתאים?
ניתן להשתמש בניילון נצמד, אך חשוב להשאיר פתח קטן כדי שמי האידוי יוכלו לצאת!

מה עושים אם האורז שלנו נדבק?
אחרי הבישול, פשוט ניחו אותו להתקרר קצת, ואחר כך בעזרת מזלג, יש לעבד אותו קלות.

איך אני מחמם מחדש אורז?
פשוט מכניסים אותו מחודש למיקרוגל עם מעט מים, מכסים ומחממים במרווחים קצרים של כחמש דקות.

כן, אפשר להכין אורז עם מרק במקום מים?
בהחלט! זה יוסיף טעם נוסף שאי אפשר לעצור אותו.

נסו את המתכון הזה ותראו איך הוא משנה את שגרת הארוחה שלכם. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהעביר לחברים! באחריות, מדהים כמו שזה נשמע!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *