חזה עוף עם פטריות ובצל – כמעט ברמה של ניקי
כמה פעמים קרה לכם שהחלטתם להכין ארוחה והגעתם למצב שאתם מוצאים את עצמכם עם חזה עוף אבל אין לכם מושג מה לעשות איתו? ובכן, אנחנו כאן כדי לקחת את החזה הזה ולהפוך אותו למנה מדהימה, ממכרת, מעלפת שתהפוך כל ארוחה שלכם לחוויה קולינרית מיוחדת! נכון, עוף זה לא משהו שכולם מתלהבים ממנו, אבל כאשר אתם מבשלים אותו עם פטריות ובצל, אתם מקבלים טעמים שיכולים לגרום אפילו לסבתא שלכם לאכול את האוכל שלכם בשקיקה. זה כמו נשיקה מפתיעה מהמאמא האמיתית שלכם – כזאת שמלאה בצבעים ובתבלינים! אז בואו נתחיל את המסע המדהים הזה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק?
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת נתחיל עם הרכיבים שידרשו לנו כדי להוציא את המנה המושלמת האגדי הזו. החומרים הנכונים מבטיחים שהתוצאה תהיה לא רק טעימה אלא גם בריאה!
- 600 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בינוניות
- 200 גרם פטריות שמפניון, פרוסות דק
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 4 כפות שמן זית
- 3 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות רוטב סויה
- תיבול: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ואורגנו יבש
- עוף או ציר ירקות (למקרה שתרצו טיפת רטיבות נוספת)
- חופן פטרוזיליה קצוצה (לא חובה, אבל מאוד מומלץ)
מרכיבים חלופיים
למעוניינים במתקן טבעוני, אתם בהחלט יכולים להמיר את חזה העוף בטופו חם או בצלחת ירקות מבושלים, שיגרמו לכם להרגיש שאתם אוכלים משהו משגע! אפשר גם להכין את המנה ללא גלוטן, פשוט על ידי שימוש ברוטב סויה ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהכין את המנה הזו שנראית קלה מאוד אך כל כך מדהימה! הכנסו לפניכם את צעדי ההכנה על מנת שיתקבל האוכל המושלם:
- במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומקפיצים עד שהוא שקוף, בערך 3-4 דקות.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים למשך דקה.
- מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים עד שהן משחימות מכל הצדדים, בערך 10 דקות.
- מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב.
- מתבלים במלח, פלפל, פפריקה ואורגנו.
- מוסיפים את רוטב הסויה ומערבבים כדי שכל הטעמים יתערבבו.
- אפשר להוסיף טיפת ציר עוף במידה ואתם רוצים רוטב יותר עשיר.
- מבשלים על חום נמוך 5-10 דקות נוספות.
- לקראת סוף הבישול, מפזרים פטרוזיליה קצוצה למעלה.
- מגישים עם אורז, פירה או אפילו סלט מרענן!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי לשדרג את המנה, אין דבר יותר טעים מלשלב עגבניות שרי חצויות או קישואים פרוסים. תוספות נוספות שעשויות לתת למנה צבעוניות זהובה היא רוטב קארי עם קוקוס – זה פשוט משגע! ואם תרצו רטיבות נוספת, הוסיפו כף של שמנת חמוצה לפני ההגשה וזה ייתן לסעודה נופך של יוקרה. ואם תוסיפו קצת חריף? אז יהיו אולי כמה שאיבת אצבעות משגעות על השולחן.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המנה על גריל?
כמובן! אם אתם מתרגשים מקיץ חם, אפשר להפוך את עוף הפטריות למנה גריל מדהימה על המנגל. פשוט תפנו את המרכיבים על משטח גריל ותקפיצו אותם על חום גבוה!
כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
כשהמנה הזו מומלצת לאכול חמה, אתם יכולים לשמור אותה במקרר עד לשלושה ימים בקופסה סגורה. אם אתם רוצים לקפוץ קדימה, פשוט חימום קל במיקרוגל יספיק.
אפשר להכין את המנה עם חזה עוף טחון?
בהחלט! הכנתם מנת בולונז יחידתית? בטח! רק אז אתם תצטרכו לשים לב לנקודות בישול שונות, שכן בישול מהיר יותר ידרוש מינית באפן קצוץ יותר.
מה אם אני רוצה משהו יותר מתוק?
אם יש לכם חשק למתוק, יכולים להיות רעיונות מעולים כמו להוסיף רבע כוס מתיקות באגרר מדבי פרי מתוק כמו תמרים או תלמיד.
האם יש תחליף לרוטב סויה?
אם אתם לא אוהבים את הטעם העשיר של רוטב סויה, מילוי בניכם יכול להיות מיץ לימון עם תיבול מתאים, הוא בהחלט מוסיף טריות.
איך אני יודע שהעוף מוכן?
ביד קלה, לעוף לא צריך יותר מקומות pink ועד שנעצרו בו שלושה דקות נוספות בלהבות.
מה המנה הזו מתאימה?
המנה משגעת איתכם על כול מאל פקניק, ועל ידי הוספת כמה חצאים של פיתות עדיף, אפשר להזמין טיולים בשטח עם אורחים.
האם ניתן להקפיא את המנה?
בהחלט! המנה הזו מתאימה להקפצה, והיא תשמור על טעמן בצורה מצוינת.
אפשר לשנות את הרטוב?
כן, תתנסו ברוטב אסייתי או תפוחי אדמה ופטריות בכדי לפתוח את החוויה.
מה המנה הזו צריכה ללוות?
המצרכים יכולים ללכת איתכם כל מגוון וניל בזמן חדשות. כמו כאפות ותפäche או ירקות על גריל.
אז מה אתם מחכים? כשאתם מנסים להכין את המתכון השיגעון הזה, אתם לא רק מכינים אוכל; אתם מייצרים זכרונות שמתוקה בבישולים שלכם! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות! תהנו!