חיטה מבושלת: המתכון המושלם שכולם מדברים עליו

החיטה המבושלת שתשנה לכם את כל מה שחשבתם על אוכל בריא

אתם יושבים עם חברים, מדברים על אוכל, והנה אחד החבר'ה קופץ ואומר שיש לו מתכון מדהים שחייבים להכין. אתם, כמובן, תוהים מה כבר יכול להיות כל כך מיוחד בחיטה מבושלת. ובכן, חברים, אתם לא מתארים לעצמכם עד כמה חיטה יכולה להיות מושלמת, אגדה או אפילו משגעת! מתכון זה לא סתם מתכון, אלא כלי עוצמתי ומעורר השראה לגוף ולנפש. על פני השטח זה נראה כמו משהו פשוט, אבל מתחת לכך מסתתר עולם שלם של טעמים, מרקמים ובריאות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות יש

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל מאוד
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, לפני שנתקדם בהכנה, נדבר רגע על הרכיבים. החיטה היא השחקן הראשי פה, אבל יש לה חברים טובים! אז מה אנחנו צריכים ליצירת המופת הזו?

  • 2 כוסות של חיטה מלאה
  • 6 כוסות מים
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כף שמן זית
  • שיני שום קצוצות (על פי הטעם)
  • תיבול נוסף כמו פפריקה, כמון או סומאק
  • ירקות קצוצים לקישוט (עגבניות, מלפפונים, בצל ירוק)

אחת ההפתעות הגדולות היא שמדובר במרכיבים זמינים לכל אחד ואחת. החיטה היא דל פחמימות, בריאה, מלאה בסיבים – והחיים שלנו לא יהיו אותם חיים בלעדיה. היא נחשבת למזון "מושלם" עבור כולנו!

חלק מהמרכיבים הללו יכולים להיות משתנים אם אתם מחפשים גרסה טבעונית – פשוט שימו לב שמדובר על רכיבים טבעיים ופשוטים.

שלבי ההכנה

הכנת חיטה מבושלת היא משימה פשוטה, אך התוצאה היא מעלפת! כך אנחנו נעשה את זה:

  1. נשטוף היטב את החיטה תחת מים זורמים, זה חשוב כדי להיפטר מכל הלכלוך.
  2. מניחים את החיטה בסיר עם מים ומלח ומביאים לרתיחה.
  3. לאחר שהמים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות, עד שהחיטה רכה.
  4. מסננים את החיטה ומעבירים לקערה גדולה.
  5. בהמשך, מוסיפים את שמן הזית, שיני השום הקצוצות ותיבול לפי הסגנון שאתם אוהבים.
  6. לסיום, מערבבים היטב ומקשטים בירקות הקצוצים.

מה אחרי זה?

החיטה שלכם מוכנה! היא יכולה לשמש כתוספת, סלט או בסיס לכל מיני מנות שמשגעות את הכול.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהחיטה שלכם מוכנה, אפשר לתת לדמיון שלכם לרוץ. רוצים להוסיף טעמים נוספים? יש הרבה אפשרויות! אולי קצת אגוזים קלויים לריאות? כמה פרוסות אבוקדו? או אולי תוספת חומוס או טחינה? ההזדמנויות לא נגמרות כאן. שדרגו עם עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה, וטעמו את הביסים המהממים שיצרתם!

אפשר גם להכין גרסה מלוחה עם מעט גבינה בולגרית מעל או לגרסה מתוקה עם פירות יבשים ודבש לשדרוג בכל המובנים הבריאותיים.

שאלות ותשובות

איך ממזגים חיטה עם ירקות אחרים?

אפשר פשוט לקצוץ ירקות כמו גזר, קישוא וזוקיני ולבשל אותם יחד עם החיטה בטכניקת חול מכסה לכמה מרכיבים יחד.

האם החיטה מתאימה לילדים?

בטח! מדובר באוכל מזין מאוד ובסיס מצוין לארוחת ילדים, יחד עם ירקות ורטבים אהובים.

איך אני יכול לשמור על החיטה? היא תישאר טובה?

בהחלט! החיטה נשמרת במקרר למשך מספר ימים והופכת אתכם למומחים בהכנת מנת חינם ובריאה לכל יום.

אפשר להקפיא חיטה שמבושלת?

כמובן! הקפיאו את החיטה הכנה במיכל סגור, כאשר היא קרה, לשמירה על טריותה.

מה עושים אם יש לי חיטה בושלת מתחמקת?

לא נורא! פשוט להוסיף מעט מים ולבשל שוב בסיר, לשדרוג טעמים וכדי לרכך אותה שוב.

יש הבדל בין חיטה מלאה לחיטה רגילה?

כן, החיטה המלאה היא מקור נהדר לסיבים תזונתיים והיא בריאה יותר עם יתרונות מסוימים על פני החיטה הרגילה.

איך אני יכול לתבל את החיטה כדי שתהיה מושלמת?

שחקו עם תיבול שטעים לכם. פפריקה יכולה לתת חום, סומאק טעם חמוץ וכמון טעם קצת חם ומשגע.

האם יש הבדל בין חיטה מבושלת לאורז?

כן, חיטה מלאה היא עשירה בסיבים תזונתיים ונחשבת בריאה יותר לעיתים קרובות מאורז לבן.

האם אפשר להכין סלט חיטה קר?

בוודאי! חיטה מבושלת יכולה להיות גם סלט מרענן! הוסיפו לה תיבול ועשבי תיבול עם ירקות קיץ טריים.

מה המתכון המושלם לחיטה עם חסה?

ובכן, חסה, חיטה, רוטב חרדל ודבש, עם מעט קציצות טופו – שדרוג מדהים!

סיום

מדובר במתכון בריאותי, מהיר ומעורר השראה. החיטה מבושלת יכולה לשדרג את הארוחות שלכם, מרענן את חיי היומיום וכמובן, היא הנאה ממכרת. אל תשכחו לשתף את המתכון בין החברים ברשתות החברתיות ולהפיץ את הבשורה על הכוח הזה של החיטה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *