כיצד להכין מתכונים בנינגה בקלות ובמהירות

מנת נינג'ה מדהימה ומעלפת

לפני שנכנס למתכון הממכר והמושלם שלנו, תנו לי לספר לכם על ההשראה מאחורי המנה. זה לא סתם נינג'ה – זו מנת נינג'ה המשגעת של סבתא שלי, ששמרה עליה במשך שנים רבות. כששומעים "נינג'ה", לרוב חושבים על חופשה מהירה וטכנולוגיה מתקדמת, אבל כאן מדובר באומנות בישול שאין לה תחליף. אנחנו מייצרים טעמים שיכולים להרגיש כמו ריצה על חוט דק, עם עצירות קפיצה מדהימות של תבלינים ועשבי תיבול. גם אתם תגלו תוך כדי הכנה, איך מתכון יכול לשדרג כל ארוחה לאגדי.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך ההכנה, חשוב לדעת אילו מרכיבים אנחנו צריכים בשביל מנת הנינג'ה הזו. מדובר ברכיבים פשוטים ונגישים, ולא פלא – בדיוק כמו הנינג'יות, גם האוכל שלנו צריך להיות מהיר ואפקטיבי.

  • 500 גרם חזה עוף (או תחליף צמחי כגון טופו)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 גזרים בינוניים, פרוסים דק
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • סינים טריים (סוג של נודלס) – 250 גרם
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1 כף רוטב חריף (לפי הטעם)
  • 2 כפות סוכר חום או דבש
  • חופן כוסברה קצוצה
  • שומשום קלוי לקישוט (אופציונלי)

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים לגוון את המתכון או שיש לכם רגישות למרכיבים מסוימים, תוכלו לשקול את החלופות הבאות:

  • עבור גרסה טבעונית: החליפו את חזה העוף בטופו או בשר צמחי אחר.
  • לגרסה ללא גלוטן: השתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן ותשימו לב לשימוש בסוגי נודלס מתאימים.
  • לגרסה בריאה יותר: אתם יכולים להקטין את כמות השמן והסוכר. הנודלס המוקפצים הם פשוטו כמשמעו נימוחים וטעימים!

שלבי ההכנה

אז מה עושים עם כל המרכיבים האלו? הגיע הזמן להתחיל להכין את מנת הנינג'ה המהממת שלנו!

  1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום גבוה.
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהופך לשקוף.
  3. מוסיפים את השום ומטגנים לעוד דקה, עד ששוברים את הארומה המדהימה.
  4. מכניסים את חתיכות העוף (או הטופו) למחבת ומטגנים עד שהם מקבלים צבע זהוב.
  5. מוסיפים את הגזרים והפלפל האדום ומקפיצים יחד במשך כ-5 דקות.
  6. בינתיים, מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן, והוסיפו אותם למחבת כשנגמרת הבישול.
  7. מוסיפים את רוטב הסויה, רוטב החריף והסוכר ומקפיצים עד שהרוטב מצפה היטב את המרכיבים.
  8. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים שוב.
  9. מגישים לקופסאות או צלחות, ומקשטים בשומשום קלוי, אם רוצים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

ישנם אינספור תוספות ושדרוגים שניתן להוסיף מבחינת טעמים ומרקמים. למשל, תוכלו להוסיף דגים כגון סלמון או סרטן. לטעם נוסף, תוכלו להוסיף שלאקת פטריות השמפיניון או מיגרון קלאסי. והצלחת לא תהיה שלמה בלי קצת אגוזי קשיו קלויים שהופכים את המנה לא רק למלכה, אלא גם לאגדה!

שאלות ותשובות

איך ניתן לשמור על המנה הזו טרייה?
מומלץ לשמור את הנינג'ה במיכל סגור במקרר, והמנהל יכול להחזיק מעמד עד יומיים. אבל צריך שיהיה לכם תיאבון, זה ממכר!

אפשר להכין את המנה זו גם מראש?
כמובן! אתם יכולים לבשל את כל החומרים, לקרר ולשמור במקרר עד ההגשה. רק תחממו שוב על חום נמוך לפני ההגשה.

מה לעשות אם יש לי אורחים וצריך להכפיל את הכמות?
כמובן שמומלץ להכפיל את הכמויות. רק שימו לב שהקפיצה תדרוש כמות גדולה יותר של מחבתות כדי להבטיח שהתפשטות הטעמים תהיה שווה.

איזה סוג של רוטב חריף מומלץ?
אפשר להשתמש ברוטב סriracha או ברוטב צ׳ילי מתוק, תלוי בהעדפה האישית שלכם לחריפות.

האם אפשר לשלב ירקות שונים במנה?
בהחלט! ירקות כמו ברוקולי, קישואים או בוק צ׳וי יוסיפו לגוון והטעמים שונים למנה.

מה היתרון של הנודלס על פני אורז?
הנודלס מוסיפים טקסטורה עדינה ומרקם הטרי שמתמזגים נהדר עם שאר המרכיבים. תוכלו להשתמש גם באורז אם אתם מעדיפים – זה גם ייקרא נינג'ה, נכון?

מה המרכיב שהכי חשוב לי לשים במנה?
באופן אישי, הייתי אומר שהשום הוא זה שיביא לרכות ולחום במנה. הוא פשוט עשה את ההבדל!

האם יש רוטב אחר שיכול להתאים?
כן, רוטב טחינה עם חצי לימון הוא שדרוג מאוד מפתיע אם תרצו גוון נוסף של טעמים.

האם אני יכול להקפיא את המנה הזו?
כן, אבל בזמני ממה. לחימום מחדש, מומלץ לחמם נמוך כדי לשמור על התום והטריות.

מהו הסוד של מנת הנינג'ה הייחודית הזו?
הסוד הוא בשילוב הנכון של המרכיבים ובדרך בה אנחנו מטגנים אותם. נתינה לכל מרכיב את הזמן הנכון, והקפיצה הסופית שכוללת את כל הרוטב והכוסברה היא קסם שיביא לתוצאה האחורית לכל אמא או סבתא!

אז מה אתם מחכים? קחו את המתכון הזה, הכינו אותו ותשימו לב כמה הוא אגדי! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. כי מי לא רוצה ללקק את האצבעות מנינג'ה מדהימה?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *