כיצד להכין סטייק דנבר על האש המושלם

סטייק דנבר על האש – מתכון אגדי ומדובר!

כשהשמש זורחת, ורוחות הקיץ מתחילות לנשוב, כולנו מתחילים לחלום על בשר פריך, עסיסי ומעורר תיאבון על האש. ולמה דווקא סטייק דנבר? אם אתם חובבי בשר, אז כאן אתם הולכים לגלות מתכון מדהים שיביא לכם את החוויות האולטימטיביות מהגריל. עם כל ביס, אתם תרגישו שהעולם עצר לרגע. מרטיבים את האצבעות? בהחלט. ללקק את האצבעות? ממש חובה! אז בואו נצא למסע קולינרי עם סטייק על האש שיהפוך אתכם למלכי המנגל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 10-15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור סטייק דנבר מושלם, נזדקק למעט חומרי גלם מהטובים ביותר. כל רכיב ישפיע על הטעם הסופי, כך שכדאי להשקיע באיכות.

  • 4 נתחי סטייק דנבר (כ-200 גרם כל אחד)
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 4 שיניים שום, קצוץ דק
  • כף שטוחה מלח ים גס
  • כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כף רוטב סויה (לא חובה, אבל משדרג)
  • 2 כפות עשבי תיבול קצוצים (רוזמרין, טימין או אורגנו)
  • לימון אחד, לחידוד הטעמים

חשוב לדעת! אם אתם מעדיפים גרסה בריאה ונטולת גלוטן, אפשר להחליף את רוטב הסויה ברוטב צמחי אחר שאינו מכיל גלוטן. האמת? אפילו מים עם תיבול יכולים להיות מהממים!

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל החומרים, הגיע הזמן להכין את הסטייק המושלם! בואו נתחיל!

  1. מניחים את הסטייקים בקערה גדולה ומוסיפים את שמן הזית, שום, מלח, פלפל, רוטב סויה ועשבי תיבול.
  2. לוחצים על הבשר עם הידיים, כדי שהמרינדה תיכנס לתוך המעמקים שלו.
  3. מניחים לסטייקים לשבת במרינדה במשך 15-30 דקות.
  4. מחממים את המנגל לחום גבוה.
  5. מניחים את הסטייקים על הפלטה החמה ומבשלים כ-5-7 דקות מכל צד, תלוי בעובי הבשר ובדרגת העשייה הרצויה.
  6. כשהבשר מגיע למידת העשייה המושלמת, מכסים אותו בעזרת אלומיניום וממתינים 5 דקות כדי שהמיצים יתפזרו.
  7. בזמן ההמתנה, חותכים את הלימון לחצי ומסqueeze אותו מעל הסטייק.
  8. חותכים את הסטייק לנתחים בעובי של כ-1 ס"מ ומגיעים בהצלחה לארוחת ערב מדהימה!

מעוניינים בשדרוג? אפשר להוסיף ירקות כמו קישואים, חצילים או פלפלים על המנגל לצד הסטייק. הגבול הוא הדמיון שלכם!

שאלות ותשובות

מה זה סטייק דנבר?

סטייק דנבר הוא נתח בשר שמגיע מחלקה האחורי של הפרה. הוא נחשב לנתח עסיסי ובשרני, בעל טעמים עזים, כאשר אם נתנה לו טיפול איכותי בכוונה לשדרגו, הוא בהחלט יכול לקחת אתכם למסע טעמים מרתק.

באיזו דרגת עשייה כדאי לבשל את הסטייק?

זוהי שאלה של העדפה אישית! עבור מי שאוהב את זה רך ונימוח, דרגת מדיום-רף היא אידיאלית. אך אם אתם בקטע של בשר בשרני יותר, כדאי לבשל עד לדרגת מדיום. תבדקו את הסטייק בעזרת מדחום! רוצים תוצאה מושלמת? מדיום – 63 מעלות צלזיוס!

איך אני יודע אם הסטייק מוכן?

הדבר החשוב ביותר הוא למדוד את הטמפרטורה הפנימית של הסטייק. אם אין לכם מדחום, הכניסו אצבע לחתיכת הבשר והרגישו. בשר רך הוא מדיום רף, ואילו בשר קשה יותר הוא עשוי.

למה צריך לתת לסטייק לנוח אחרי הבישול?

זהו שלב קריטי! כאשר הסטייק מתבשל, המיצים יוצאים החוצה. אם אנחנו לא נותנים לו לנוח, мם פשוט יברחו החוצה ברגע שנחתוך אותו. עדיף לחכות כמה דקות ופשוט ליהנות מריח הסטייק על הצלחת.

האם ניתן להכין את הסטייק על מחבת במקום מנגל?

בהחלט! אם אין לכם גישה למנגל, מחבת עם טפלון או ברזל תהיה מצוינת. פשוט שמרו על חום גבוה, ותקבלו סטייק מושלם! ואפשר גם להוסיף קצת חמאה כדי להוסיף לעסיסיות.

אפשר להשתמש בחלקי בשר אחרים?

איתכם בהחלט! נתחי בשר כמו אנטריקוט, פרוסות פילה או אפילו קבבים יכולים כיונאים נהדרים למנה הזו.

איך אני שומר על הסטייק שלא יתייבש?

צריך לשים לב לקצב הבישול ולא לבשל יותר מדי זמן. בנוסף, אם אתם מוסיפים שמן זית מרינדה זו דרך מצוינת לשמור על עסיסיות, אין ספק!

למה כדאי להוסיף לימון לפני ההגשה?

הלימון לא רק שיביא חידוד טעמים, אלא גם נותן את האיזון המושלם לעושר של הבשר. תנו לו להיכנס לתמונה!

מה אני יכול להגיש ליד הסטייק?

סלט ירקות טריים, תפוחי אדמה אפויים, או אפילו אורז. כל דבר שיסכם את הרגע המושלם! ואי לכך, להגיש יין אדום איכותי – זו השקה מושלמת!

איך מומלץ לאחסן את הסטייק אם נשאר?

אם נשאר לכם מהבשר, עטפו אותו היטב בניילון נצמד ושימו במקרר. עם זאת, קחו בחשבון שכשמחממים אותו מחדש, יש סיכוי שהוא יפסיד מהעסיסיות.

עכשיו כשיש לכם את המתכון המושלם והמידע הנחוץ, אתם צריכים רק להזמין חברים, לשקול בגאווה על המנגל, ולהניחות לארוחת ערב בלתי נשכחת! ושיהיה בתיאבון! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות חברתיות – הידעתם שזה יכול לשדרג את החוויה הקולינרית של כל החברים שלכם?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *