כרעיים עוף בנינג'ה פודי – מתכון קל וטעים במיוחד!

כרעיים עוף בנינג'ה פודי – טעמים מעלפים לחוויית אוכל מושלמת

אין ספק שכרעיים עוף בנינג'ה פודי הם אחת מהמנות שמביאות את המשפחה לשולחן עם חיוכים רחבים וריחות משגעים שגורמים לכולם לעצור את מה שהם עושים ומתקרבים למטבח. מדובר במתכון שמצליח לשלב בין פשטות הכנה לבין טעמים מרגשים ומדהימים, ובמיוחד כאשר המנה נהנית מצלייה מושלמת בתוך ה-ninja foodie. מה שיותר טוב? אתם לא תצטרכו לעמוד שעות במטבח!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך ההכנה, תוכלו לראות מה המצרכים המדהימים שיביאו למנה על פלטת האוכל. הענקת טעמים וכל המרכיבים המיוחדים כאן יבטיחו לכם תוצאה אגדי:

  • 4 כרעיים עוף באיכות גבוהה, עם עור
  • 2 כפות שמן זית בריא (או שמן קוקוס, אם אתם רוצים טוויסט)
  • 1 כ teaspoon פפריקה מתוקה
  • 1 teaspoon שום טחון
  • 1/2 teaspoon מלח
  • 1/2 teaspoon כמון
  • 1/4 teaspoon כורכום
  • 1/4 teaspoon תבלין "מלך" אם חשקה נפשכם בתוספות נוספות
  • רבע כוס מיץ לימון טרי

כמובן, אפשר לשדרג את המתכון בצורה שאולי לא ייאמינו. החלופיות במתכון יכולות לכלול פיקנטיות עם תוספת של צ'ילי או בצל קצוץ, או להפוך אותו לקטגוריית הבריאות עם כרעיים עוף ללא עור.

שלבי ההכנה

לאחר שהכנו את המרכיבים המשרה, מדובר בזמן לכל שלב הכנה מקפיץ ואפילו יותר מרגש. כל שלב יוביל אתכם למנה שמשגעת את חיך בכל ביס.

  1. מתחילים בהכנת המרינדה. שמים בקערה את שמן הזית, מיץ הלימון, הפפריקה, השום, המלח, הכמון, הכורכום ותבלין "מלך".
  2. מערבבים היטב ליצירת תערובת אחידה.
  3. שמים את כרעיים העוף בקערה עם המרינדה ונותנים להם לרחוץ בטעמים במשך 30 דקות.
  4. בזמן הזה, מחממים את מכשיר ה-ninja foodie על מצב טיגון אווירי.
  5. לאחר שסיימתם עם המרינדה, שימו את כרעיים העוף על הרשת הפנימית של הנינג'ה, והקפיצו טונה של טעמים עם מעט מלח ופלפל בצד.
  6. צולים את כרעיים העוף במשך 25 דקות או עד שהן מתבשלות היטב ומקבלות גוון זהוב מדהים.
  7. לסיום, יוצרים תרוץ כראות עיניכם ונותנים לעוף לנוח במשך 5 דקות לפני שמספיק לכם ללקק את האצבעות.

בתחום השדרוגים, אפשר לשדרג עם תוספות כמו רוטב שום חריף, עגבניות צלויות או אפילו ירקות טריים קלויים שיכווינו אתכם לשדרוגים יותר כותנה כמו בתוספות לאורז או סלטים מרעננים.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בכרעיים קפואים?
כרעיים קפואים הם אופציה מעולה! וודאו שהן מפשירות היטב לפני שאתם משתמשים בהן, אחרת טעמים ייחודים עשויים לא לבוא לידי ביטוי.

איך אני יכול להפוך את המתכון לטבעוני?
כדי להפוך אותו לטבעוני, אפשר לשים במקום כרעיים עוף פרוסות טופו או אוף סייטן מתובלים באותן התבלינים.

כמה זמן אפשר לשמור את הכרעיים במקרר?
הכרעיים נשמרות במקרר עד 3 ימים, אך מומלץ לחמם אותן מחדש כשאתם יושבים לאכול.

האם אפשר להשתמש בתבלינים אחרים?
בוודאי! אפשר לשים תערובות תבלינים מסורתיות או תיבולים שונים כמו טימין, אורגנו או אפילו פפריקה מעושנת.

איך יודעים שהעוף מוכן?
מומלץ להשתמש במד חום ולאחסן את העוף עד טמפרטורה פנימית של 74 מעלות צלזיוס.

מה ניתן להגיש לצד כרעיים עוף?
הצעות זיווג כוללות אורז מתובל, תפוחי אדמה קלויים או אפילו סלט רענן שיביא לביס הכי טעים שיש.

האם ניתן להקפיא את הכרעיים?
כן! הכריעה עוף מוכנות לקפיאה. רק ודאו שהן במצב אטום על מנת לשמור על טריותן.

מה לעשות אם האוכל יוצא יבש?
אפשר תמיד להוסיף רוטב במהלך הבישול כדי להחזיר לחות לקראת הסוף.

האם ניתן לעשות את המתכון בגריל?
בהחלט! אפשר להכין את המתכון בדיוק כמו שהוא, רק על תחתית גריל חמה.

איך אני יודע אם אני מתבל יותר מדי?
זה כיף לחוות טעמים שונים, לכן תתחילו בכמויות קטנות ותוסיפו בהדרגה קמצוץ תבלינים עד שהטעמתם מושלמת.

בסוף, אחרי ששמרתם את המתכון הזה ושיתפתם אותו עם חברים, אתם תבינו שאני לא מדבר סתם. זה מתכון ששווה לשתף, לנסות ולהתענג עליו עד הסוף!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *