להתאהב בלחם סולת מרוקאי המטעמים שכולם מדברים עליהם

לחם סולת מרוקאי: המתכון המושלם שאתם לא יכולים לפספס!

כשהמרחב הפנימי של הבית מתמלא בריחות חמימים של לחם טרי, זה מרגיש כאילו כל עולם מתמקד ברגע אחד קטן של אושר. לחם סולת מרוקאי הוא בהחלט אחד מהמאכלים האגדים שיכולים להחזיר אותנו לימים של סבתא במטבח, כשכל ביס היה משגע ועמוס בזיכרונות מתוקים. נשמע לכם מוכר? בהחלט! הלחם המושלם הזה נעים, אוורירי ומעלף בטעמים שלו, והוא הולך להיות הכוכב של כל ארוחה או אירוח. אז איך מכינים אותו? בואו נצא לדרך!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן תפיחה: שעתיים
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 8-10 מנות

מרכיבים הדרושים

עתה, הגיע הזמן לגלות את המרכיבים המדהימים שבהם נשתמש להכנת הלחם העסיסי והמפנק הזה. למעשה, חלק מהמרכיבים אולי תמצאו במזווה שלכם כבר עכשיו!

  • 550 גרם סולת (אפשר לשלב עם קמח חיטה)
  • 450 מ"ל מים חמימים
  • 10 גרם מלח
  • 10 גרם סוכר
  • 20 גרם שמן זית (או חמאה, אם רוצים ללטף את הלב)
  • 7 גרם שמרים יבשים

המרכיבים האפשריים

רוצים לשדרג את הלחם שלכם כדי שיתאים לכל דיאטה או העדפה? אין בעיה! אפשר להשתמש בסולת מלאה כדי להפוך את המנה ליותר בריאה. כמו כן, ניתן להתנסות בשמנים שונים כמו שמן קוקוס או שמן אבוקדו כדי לשדרג את הטעמים.

שלבי ההכנה

לאחר שהכנו את כל רכיבי הלחם שלנו, אפשר להתחיל את ההכנה. זהו תהליך פשוט אך כל כך מספק!

  1. שמים את הסולת בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים את השמרים עם המים החמימים וממתינים כ-5 דקות עד שהשמרים יבלטו.
  4. יוצרים חור במרכז הסולת, שם מכניסים את תערובת השמרים ושמן הזית.
  5. מעבדים את הבצק בידיים או במיקסר עם וו לישה עד שהבצק נהיה חלק ודביק.
  6. מכסים את הקערה בנילון נצמד או מגבת ומניחים להתפחה בסביבה חמימה לשעתיים.
  7. כאשר הבצק הכפיל את גודלו, מכניסים אותו לקמח מעט ולשים אותו שוב.
  8. מעצבים את הבצק לצורת לחם ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
  9. מניחים להתפחה נוספת של חצי שעה.
  10. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
  11. אופים את הלחם במשך 30 דקות או עד שהלחם מקבל צבע золотистый והקשה נשמעת חלולה כשנוגעים בה.
  12. שולפים מהתנור ומניחים לה להתקרר לפני שפורסים את הלחם.

טיפים לשדרוגים

כמובן שלחם סולת מרוקאי טעים בפני עצמו, אך אפשר להחיות את המנה בכמה תוספות מדהימות. חלק מהשדרוגים יכולים להיות:

  • הוספת עשבים כמו רוזמרין או תימין.
  • שדרוגים עם אגוזים קצוצים כמו שקדים או אגזים.
  • אפייה בתבנית קטנה ליצירת לחמניות אישיות.
  • הגשה עם מטבלים שונים כמו טחינה או זיתים חריפים.

שאלות ותשובות

באיזה תנור כדאי לאפות את לחם הסולת המרוקאי?

התנור צריך להיות מחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס, כדי שהלחם יהיה חם ואוורירי כמו שאנחנו אוהבים. שימו לב שלא לפתוח את דלת התנור בזמן האפייה!

למה חשוב להתפיח את הבצק?

התפיחה מאפשרת לשמרים לפעול ולהכין את הלחם לאוורירי במיוחד. עם תפיחה נכונה, הלחם יתפוס נפח ויהיה פשוט נימוח בפה.

האם אפשר להכין את הלחם ללא גלוטן?

בוודאי! אפשר להשתמש בסולת ללא גלוטן או בקמח תפו”ח. חשוב לשים לב למינון הנוזלים, כי קמח ללא גלוטן צורך יותר נוזלים.

כמה זמן הלחם עומד?

הלחם טעים וטרי במשך יומיים-שלושה בתוך שקית. אם רוצים לשמור אותו למעלה, אפשר להקפיא אותו עד חודשיים.

איך אניי יודע אם הלחם מוכן?

לחם מוכן כשיש לו צבע זהב-חום ונשמע חלול כשקולקים עליו. ואם יש לכם ספק – פשוט תוציאו אותו, זה רק טעים יותר!

האם יש טיפים על הגשה?

לחם זה משגע כשמגישים אותו חם, עם שמן זית ועשבי תיבול. גם דיפ עם טחינה יכול לשדרגו את החוויה!

האם יש אופציה להכין את הלחם במיקסר?

לגמרי! פשוט השתמשו בוו לישה וזה יקל עליכם. הרגישו חופשי להפסיק כשהבצק מתאחד.

מה כדאי להגיש עם הלחם?

בפירוש אפשר להגיש אותו לצד תבשילים מרוקאים כמו טאג'ין, או אפילו סלטים טריים עם טעמים חזקים. הגבישי זה גם מושלם כצידה.

מהם כמה רעיונות למילוי של לחם סולת?

אפשר למלא את הלחם במיני מפנקים כמו גבינות, פירות יבשים או תה דומדמניות. זה מוסיף טעמים מדהימים!

אם אני רוצה לשנות טעמים, יש רעיונות?

כמובן! אפשר לשים עשבים, כמון, קימל או אפילו כורכום לידי צבע וטעם מעשירים!

זאת הייתה חוויה מדהימה, מענגת, והכי טעים שיש! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי שגם חבריכם ייהנו מהלחם המושלם הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *