מאפה מפתיע במתכונים לפסח שאפשר להקפיא

מתכונים לפסח שאפשר להקפיא

חג הפסח מתקרב, ובשעה טובה אנחנו מצפים לארוחות משפחתיות, סיפורים ישנים, והכי חשוב… אוכל טעים שלא נגמר! מתכונים לפסח הם חלק בלתי נפרד מהחג, אבל מה אם הייתי אומר לכם שיש דרכים להקל עליכם בעבודה? הרי מי לא אוהב לשבת בסלון עם כוס יין וביסקוטי בזמן שהאוכל ממתין וכבר מוכן במקפיא? כאן נכנסים לתמונה המתכונים המדהימים שאפשר להקפיא! בואו תגידו ביי ביי לשעות המטבח המפרכות. בואו נכין יחד כמה מנות משגעות שגם יפנקו את האורחים וגם ישאירו לכם זמן לנוח.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 10-12 מנות

הרכיבים הדרושים

המנה הראשונה שלנו היא קציצות מתוך ספר המתכונים של סבתא. תתכוננו להנות מקציצות סופר טובות וממכרות!

  • 500 גרם בשר טחון (עגל, עוף או תחליף צמחי)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 ביצים
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כוס כמון
  • ½ כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון

אבל רגע, רגע! מה אם אנחנו צמחונים או גרגרנים? אפשר בהחלט להכין גרסה טבעונית של הקציצות על ידי שימוש בטופו או חלבון סויה. הפירורים בהחלט יוכלו להיות בננות קפואות מעודניות לכל הטבעונים שבינינו.

שלבי ההכנה

עכשיו נתחיל לחמם את המטבח עם הכנה מהירה ופשוטה:

  1. מכניסים את כל החומרים לקערה גדולה.
  2. לשים את התערובת היטב עד שהמרכיבים מתאחדים.
  3. יוצרים קציצות בגודל הרצוי.
  4. מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
  5. מטגנים את הקציצות עד שהן משחימות מכל הצדדים, ושמים בצד על נייר סופג.
  6. מניחים את הקציצות במגש שטוח ונותנים להן להתקרר לפני שמשמים במקפיא.

ההכנה כל כך מהירה, שאנחנו יכולים לשבת על יד השולחן עם כוס קפה ולהרגיש את הבית מתמלא בריחות המדהימים של הקציצות שהוכנו באהבה!

שדרוגים ותוספות אפשריים

רוצים לשדרג את המתכון? ישנם כמה וריאציות שישדרגו את הקציצות שלכם:

  • אפשר להוסיף לתערובת גם ערמונים מתוקים או קצח צהוב – זה מוסיף קרמיות נימוחה!
  • חלק מהארוחה יכולים להיות רטבים שונים, כמו טחינה, רוטב חריף או רוטב יוגורט.
  • למי שאוהב את הצד הפיקנטי, אפשר לשים גם ג'ינג'ר קצוץ או פלפל חריף לתוך התערובת.

והכי טוב – קציצות האדה רגילות הופכות לסופר אגדיות כשהן נמרחות הלילה בסלסה רעננה עשויה מעגבניות ורצועות חסה. הרטבים יהפכו את הקציצות שלך למראה מעלף!

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין לי בשר טחון בבית? אפשר להשתמש בטופו או חלבון סויה. זה מתכון של סבתא, וכמו שיש לה תמיד פתרון, כך גם לנו!

האם אפשר להכין את זה מקודם ולשמור במקפיא? בהחלט! הקציצות נשארות איכותיות במקפיא למשך כחודש.

מה עלי להגיש יחד עם הקציצות? סלט רענן עם ירקות עונתיים יתאים מעולה – תנו לעודד להיתפס עם סלסה עגבניות או טחינה!

האם ניתן לשנות את התיבול במתכון? בוודאי! לשחק עם התבלינים זו הדרך המושלמת לקבל טעמים חדשים ואחרים.

באיזו צורה הכי כדאי להקפיא את הקציצות? הכי טוב לאחסן במגש שטוח ואז להעביר לחלוקות לאחר שהן קפאו לגמרי.

האם אפשר להכין אותם בתנור? בהחלט! אחרי שציפיתם את הקציצות בציפוי של פירורי לחם – אפו בחום של 200 מעלות עד שהן מזהיבות היטב.

האם הן בריאות? בהחלט! אפשר להכין גרסה דל פחמימות על ידי שימוש בכוסמת במקום פירורי לחם.

מה עושים אם הקציצות יוצאות יובש?
יש להקפיד לבחור בשר טחון עם שומן, ותמיד ניתן להוסיף מעט מים לתערובת.

האם הקציצות אפשריות גם לילדים? בטח! זה מתכון קליל וממכר שהילדים ייהנו ממנו!

אז קדימה, אתם יודעים עכשיו להכין את הארוחה המושלמת לפסח – לאהוב, לאכול, לשתף, ולהפיץ את המתכון המדהים הזה לחברים ולמשפחה. שיהיה חג פסח שמח! אל תשכחו לפנק את עצמכם בכל ביס!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *