מה מברכים על שניצל עם פירורי לחם? גלו עכשיו!

המהות של שניצל עם פירורי לחם: מברכים עליו או לא?

שניצל, זהו השם המוכר שכולנו מכירים ואוהבים. השניצל המוכר והאהוב נמצא כמעט בכל בית, מעלה זיכרונות של ארוחות משפחתיות ושמחות מיוחדות. לא משנה אם זה חג, יום הולדת או סתם ארוחת ערב רגילה, השניצל תמיד שם. אבל מה עם הברכות? האם יש משהו מיוחד שנאמר כאשר אנו אוכלים שניצל? ברשותכם, נפנה למדו שאולי לא חשבתם עליו קודם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות.
  • רמת קושי: קל.
  • לכמה מנות זה מספיק: 4 מנות.

מהו השניצל ומהם המרכיבים המושלמים?

שניצל הוא מנה משגעת, שבדרך כלל עשויה מבשר עוף, עגל או הודו, המולבשת בפירורי לחם פריכים. מדובר במנה שמדהימה את החיך ורבים מאיתנו לא יכולים להתנגד לה. פירורי הלחם נותנים לשניצל את הקריספיות שמוסיפה לו את הטעם המיוחד. זהו מאכל ששווה ללקק את האצבעות לאחר שנטענו בו!

המרכיבים הדרושים

  • 1 ק"ג חזה עוף או בקר חתוך לפלחים דקים.
  • 1 כוס קמח לבן.
  • 2 ביצים.
  • 2 כוסות פירורי לחם (שאפשר גם להכין בבית, אם תרצו).
  • מלח ופלפל לפי הטעם.
  • שום כתוש (אופציונלי).
  • שמן לטיגון.

כמובן, אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, ניתן להכין שניצל עם טופו או חצילים עטופים בפירורי לחם, וזה יצא ממש מעלף!

שלבי ההכנה

לאחר שאספתם את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל בתהליך הכנת השניצל המושלם!

  1. מתחילים בהכנת השניצלים: פורסים את הבשר לפיסות דקות.
  2. מערבבים את הקמח עם מלח ופלפל בקערה.
  3. מפרידים ביצים לקערה שנייה ומערבבים אותן עם מעט מלח.
  4. מניחים פירורי לחם בקערה שלישית.
  5. טובלים כל פיסת בשר תחילה בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בפירורי הלחם.
  6. מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
  7. מטגנים את השניצלים עד שהם מתקבלים רכים וזהובים, כ-5-7 דקות מכל צד.
  8. מסננים את השניצלים על מגבת לייבוש השומן.
  9. מניחים את השניצלים על צלחת ומקשטים בירקות טריים או בצד של ציזיקי.

תוספות או שדרוגים אפשריים

אחרי שתכינו את השניצלים המופלאים, אפשר לשדרג את המנה עם תוספות נפלאות. ניתן להוסיף רוטב שום, בצל קצוץ או סלט ירקות מרענן. אם אתם רוצים להפתיע את המשפחה, אפשר להוסיף לפירורי הלחם חרדל או פרמזן גרוס ליצירת טעם מעניין יותר.

שאלות ותשובות על מתכון השניצל עם העדשה

מה הן הברכות המיוחדות שמברכים על שניצל?
ישנו דיון בין אנשי מסורת לגבי הברכות. בדרך כלל, הברכה הנפוצה היא "בורא מיני מזונות", אבל לקבלת את ברכת המזון המלאה, יש שמבצעים גם הבדלה לפני.

האם שמן זית מתאים לטיגון שניצלים?
שמן זית הוא בריא ומזין, אבל כדאי להימנע טיגון עמוק במידה רבה. להשתמש בשמן רגיל לטיגון עמוק ובשמן זית כמו תיבול או סוף הכנה.

איך הופכים את השניצלים ליותר קריספיים?
שימוש בפירורי לחם כפריים או להוסיף לתערובת קמח עוזרד כחול ייתן את הקריספיות שכולם אוהבים.

אפשר להקפיא שניצלים לאחר הכנתם?
בהחלט, אפשר להקפיא שניצלים מטוגנים. רק לפני ההגשה חמים במחבת עם שמן נוסף.

מה אפשר להגיש לצד השניצל?
ניתן להגיש סלט ירקות רענן, פירה או אורז לבן. כל הצעה תשדרג את המנה.

האם ניתן hacer תחליף ללא גלוטן?
כמובן! פשוט השתמשו בקמח תפו”א או קמח חלה ללא גלוטן עם פירורי לחם ללא גלוטן.

איך אני יכול לדעת אם השניצלים מוכנים?
צריך להסתכל על צבעם, כאשר הם מוזהבים היטב ומפרישים ריח חזק של טיגון.

מה ניתן לעשות כדי שהשניצלים לא יהיו שומניים?
יש לשים כמות שמן מתאימה ולא להשאיר אותם להיטגן על חום גבוה מדי ולסנן על מגבת פוליאסטר.

האם יש לכם טיפים להצלחה בעת הכנת השניצלים?
הכי חשוב, הבשר חייב להיות דק ועדיף לאכול אותם מיד לאחר הטיגון, על מנת לשמור על הקצרות והקריספיות שלהם.

מה ניתן לעשות עם שאריות שניצלים?
ניתן לחתוך אותם לקוביות ולהוסיף לסלט, להכין מהם כריכים עם רוטב יוגורט ועוד.

לסיום, כדאי לכם לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות כדי שגם אחרים ייהנו מהשניצל המשגע הזה. חיוני לנו להמשיך ולהפיץ את השמחה והאוכל הטעים הזה שיהיה לכולנו! אBon appétit!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *