מוקפץ עם טופו ואטריות אורז – מתכון קל ומהיר

מוקפץ עם טופו ואטריות אורז – מתכון אגדי!

כולנו מכירים את הרגעים שבהם אנחנו רוצים משהו קל, טעים ובריא, ובו זמנית גם מהיר להכנה. בדיוק כך, מוקפץ עם טופו ואטריות אורז הוא המתכון המושלם עבורכם. אנחנו מדברים על מנה שמזמינה אתכם לעולם של טעמים מרהיבים, קולות שקשוק של ווק רותח ועלים ירוקים שנצלים על אש חמה. מדובר בחוויה כוללת – ממראה, ריח וטעם. מעבר לכך, השקול שבאבטחת הבריאות משולב כאן, עם חומרי הגלם הטריים שבהם תשתמשו! זו לא רק ארוחה, זו חוויה מדהימה שאין לה תחליף. המנה הזו היא כזו שתשאיר אתכם מסוקרנים ותשפוך לכם אור על יופי המטבח האסייתי. אז קדימה, נצא לדרך!

זמן הכנה

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, כשאתם כבר מרגישים את הריח המדהים של המוקפץ מתקרב, הגיע הזמן להכין את כל מה שאתם צריכים. נתחיל עם רכיבים מרכזיים שיעשו את ההבדל!

  • 400 גרם טופו קשה, פרוס לקוביות
  • 200 גרם אטריות אורז מתבושלות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 גזר בינוני, פרוס דק
  • 1 פלפל אדום, פרוס לרצועות
  • 1 קישוא קטן, פרוס דק
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • שמן לטיגון (למשל שמן קנולה או זית)
  • אחרי המוקפץ: שומשום קלוי לקישוט

מרכיבים חלופיים

במידה ואתם שומרים על דיאטה או רוצים לגרום למנה להיות טבעונית, אתם יכולים בקלות להמיר את הטופו בחלבון צמחי אחר. לדוגמה, במקום טופו, אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מבושלים. זה גם משתלב מצוין! למי שמחפש גרסה ללא גלוטן, חלופה טובה תהיה להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

עכשיו, אחרי שגמרנו עם הגדרות, בואו נתחיל להכין את המנה המשגעת הזו. שימו לב שכל שלב הוא כמו תו סול בסימפוניה – יחד הם יוצרים את המנגינה המושלמת של מוקפץ טעים!

  1. בוחרים בוקש אורז, מבשלים אותם כחמש דקות עד שהם רכים, ומניחים בצד.
  2. מחממים שמן במחבת רחבה או ווק על חום גבוה.
  3. מוסיפים את הבצל והפלאפלים, מטגנים עד לריכוך.
  4. מוסיפים את השום והגזר, ומערבבים היטב במשך כשלוש דקות.
  5. מוסיפים את הקישוא ואת קוביות הטופו, ומבשלים תוך ערבוב.
  6. יוצרים מקום במרכז הווק ומניחים את האטריות, מוסיפים את רוטב הסויה ושמן השומשום.
  7. מערבבים הכל היטב עד שהאטריות מצופות ברוטב.
  8. מבשלים עוד כ-2-3 דקות, ומגישים חם עם שומשום קלוי מעל.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים להפוך את המוקפץ למנצח במסיבת ערב, אפשר להוסיף לתבשיל שלכם כוסברה קצוצה בסוף, או פסי צ'ילי חריף אם אתם אוהבים תיבול. ואם הכול לא מספיק, כמה תוספות של ליים סחוט מעל יוסיפו את הנגיעה החמוצה שנדרשה.

שאלות ותשובות

איך מכינים מוקפץ טופו לסמוך על המתכון?
כמובן! קל מאוד. ההוראות פשוטות וברורות – שימו לב למינונים ולא זמן הטיגון, זה חשוב.

איזה ירקות אפשר להוסיף למוקפץ?
מומלץ לחשוב על ירקות כמו ברוקולי, תרד, קישואים או פטריות. כל מה שבא לכם!

האם אפשר להכין את המתכון עם עוף במקום טופו?
בהחלט. במקום טופו, אתם יכולים להשתמש באותו המינון של עוף, רק לא לשכוח לבשל אותו עד שיתבשל לחלוטין.

כמה זמן זה נשאר טעים במקרר?
המוקפץ נשאר טעים לפחות 2-3 ימים במקרר, רק לשמור אותו בכלי סגור.

מה עושים אם רוצים להפוך את המוקפץ ליותר חריף?
אם תרצו להבות, אפשר להוסיף רוטב סרירצ'ה או חריף שהתאימו לכם.

האם המתכון הזה מתאים לצמחוניים?
בוודאי! זהו מתכון נטול מוצרים מהחי, אז כולם יכולים ליהנות!

מתי מומלץ להוסיף את השום?
השום מתווסף בדרך כלל יחד עם הגזר, כדי שלא ישרף ויתן טעם מר.

אפשר לשלב במנה גם כוסברה?
כמובן! לאחר ההכנה מוסיפים כוסברה קצוצה ואוכלים. ייתן טעם רענן!

באיזה שמן כדאי להשתמש?
שמן קנולה או שמן סומסום. שניהם מתאימים מאוד למוקפץ.

למה האטריות שלי נדבקות יחד? איך מונעים?
טיפ קטן – לאחר הבישול, שוטפים את האטריות במים קרים כדי להפסיק את הבישול.

אחרי כל התיאור וההכנה, מה טוב מלהשתף את המתכון האגדי שלכם עם חברים? תנו לעולם לטעום את העונג הטרי והמרענן הזה. אל תהססו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *