מרק עדשים כתומות עם אורז – מתכון קל וטעים

מרק עדשים כתומות עם אורז – טעמים שמחממים את הלב!

רוצים לגלות את המתכון שיביא לארוחת ערב מושלמת? כזה שבו כל ביס הוא חוויה מדהימה, ממכרת ואפילו משגעת? כן, מדובר על מרק עדשים כתומות עם אורז. כשאני מדבר עליו, אני מתכוון למרק שהופך את החורף למשהו עשיר, חם ונעים. מרק שלא רק מספק אוכל אלא גם לאורח החורפי הפנימי שלנו.

עדשים כתומות הן בחירה מרהיבה בכל מרק, הן מעניקות לו צבע יפה וניחוח מדהים. כשהן מתבשלות, הן מתמוססות לקסמים מנחמים, והשילוב עם האורז מוסיף לאנינות הטעם של המנה המעלפת! אחרי שאכינו את זה פעם אחת, התוצאה הייתה כל כך נהדרת, שלא יכולנו להפסיק ללקק את האצבעות.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

המצרכים שצריכים להיות לכם במטבח כדי להכין את המרק המושלם שלנו:

  • 1 כוס עדשים כתומות (כשהן מרוכזות רבתה אתם תופתעו מהכמותן)
  • 1/2 כוס אורז (בחרו אורז לבן או חום, זה תלוי בהעדפה שלכם)
  • 1 בצל גדול (מומלץ לקצוץ אותו דק)
  • 2 גזר בינוני (בעצם, למה לא לשים במרק עוד צבעים מרהיבים?)
  • 2 שיני שום (המגע של השום יעניק לכולנו טעם נהדר)
  • 1 עגבנייה גדולה (לא כל המרקים צריכים להיות נטולי צבע!)
  • 2 כפות שמן זית (עושה פלאים למרק)
  • 1 ליטר מים (או יותר, תלוי כמה נוזלים יש לנו עד כאן)
  • מלח ופלפל לפי הטעם (אל תתנו להם להחמיץ, כי הם חלק חיוני)
  • 1 כפית כמון (כמובן, זו מתכון אחד שלא יכול להיות בלעדיו)
  • פטרוזיליה קצוצה (לקישוט, אבל גם מספקת טעם נוסף)

נשמע משגע נכון? אפשר גם לשדרג את המתכון עם ירקות נוספים, כמו קישואים או סלרי. אני ממליץ לכם לשים גם חצי כוסים של קישואים חתוכים לקוביות או חצי כוס של תפו”א, כך תוכלו לקבל טעמים שונים ומגוונים!

שלבי ההכנה

מה שנשאר עכשיו זה לקחת את כל הדברים שצברנו, ולשדרג את המרק המושלם שלנו:

  1. שמים את השמן זית בסיר גדול ומניחים אותו על להבה בינונית.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים למשך דקה.
  4. לאחר מכן, ממליצים להוסיף את הגזר הקצוץ, ומערבבים.
  5. מוסיפים את העגבנייה הקצוצה ומערבבים עד שהיא מתמוססת.
  6. מוסיפים את עדשים הכתומות והאורז, ומערבבים היטב.
  7. כעת, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
  8. בוחרים בתיבול עם מלח, פלפל וכמון – ערבבו היטב!
  9. מצמצמים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-30 דקות, עד שהמרק מסמיך והאורז מתבשל.
  10. בתום הבישול, מפארים בפטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
  11. מגישים חם, ומורחים מעל שמן זית נוסף! תחושה של בחירה מדהימה!

כעת לכולכם יש את הכלים והכישורים ליצור מרק עדשים כתומות ואורז בריא, משגע ומענג. זה הזמן לשבת, להרקיד את כוס האוויר שלכם ולחיות את החוויה הריחנית שיצרתם.

אפשרויות שדרוג

רוצים לשדרג את המנה שלכם? יש המון אפשרויות! כנסו ליהנות מהתוספות הבאות:

  • הוספת פטריות טריות שהופכות את המרק למעושן בטעם מצוין.
  • זריקת פלפל חריף, אם אתם אוהבים דברים עם אופי.
  • שדרוג עם חמאה מזוקקת (גי) כדי לתת טעם מעט אגדי.
  • ניתן להוסיף גבינת פטה מפוררת מעל, כך שהמלח ייהנה מהמאכל.
  • תוספת של קארי, שתכניס אתכם לסצנה הימלאית!
  • שדרוג עם קוביות טופו מטוגנות, אם אתם רוצים לקבל טעם פריך במיוחד.

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור על המרק לחודש?
מרק עדשים נשמר במקרר למספר ימים. אם אתם רוצים לשמור אותו למשך זמן ארוך יותר, קחו ואחסנו אותו במקפיא, כך הוא יכול להחזיק עד חודשיים.

האם אני יכול להכין את המרק בלי אורז?
בהחלט! פשוט מומלץ להגדיל את כמות העדשים, שאותן ניתן גם להחליף בשביל טעמים אחרים כמו עדשים ירוקות.

האם אנחנו יכולים לשלב ירקות אחרים?
כמובן! הקטע הכי טוב במרק זה שכל אחד יכול להוסיף את הירקות שהוא אוהב. אתם יכולים לשים קישוא, סלרי או אפילו בטטה – כל מה שמתאים לכם!

מה עושים אם המרק יוצא סמיך מדי?
אם המרק מרגיש סמיך מדי, פשוט הוסיפו עוד מים והביאו לרתיחה במשך מספר דקות נוספות. תנו לו להתמזג שוב!

האם המרק הזה בריא?
בוודאי! העדשים מכילות סיבים תזונתיים רבים וחלבון, והאורז מציע פחמימות בריאות. זה מנוגד לארוחה קלאסית, מה שיכול להוות בסיס לארוחת ערב מספקת.

אפשר להכין את המרק הזה ביום שישי ולשמור אותו לסופי שבוע?
זה קלאסי! בהכנה מראש תוכלו לאכסן אותו במקרר ואח"כ לחמם אותו לפני האכילה.

יש תחליפים ללא גלוטן לאורז?
בהחלט, אתם יכולים להשתמש בקינואה, תפו”א או מי חומוס, שמסייעים להינות מרצף טעמים מדהים.

מה העלות המוערכת של המתכון?
לרוב העלות למתכון ל-4-6 מנות לא תעלה על 30-40 שקלים, תלוי באיפה קונים את המצרכים.

מה אפשר להגיש לצד המרק?
לי יש חלום לחם מחמצת חם וכאלה, או עם סלט מעניין. כל אפשרות תיצור קשר טעמים מושלם.

האם אוכל להכין מרק עדשים בצורה טבעונית?
בוודאי! המתכון הזה הוא בעצם טבעוני כל כך, אז תרגישו חופשי לשדרגו ללא דאגה.

אם מצאתם את המתכון הזה לכם מתאים, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! מתכון כזה לא נשאר סוד. יש פה טעמים מדהימים לגלות ולחוות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *