מרק קניידלך מרוקאי – סיפור ושורש של טעמים
עכשיו אתם על סף חוויה מרהיבה שמביאה אתכם אל מוחמד אבן מרוקו – לא אחר מאשר מתכון קניידלך מרוקאי. זהו חיבור של טעמים, מסורת ואהבה, שהופכים את המרק הזה לא רק לאוכל, אלא ליצירת אמנות קולינרית. אחרי שתכינו את המרק המדהים הזה, אתם תמצאו את עצמכם משגעים את כולם, מגחכים עם כל ביס מדהים ובסופו של דבר גם ללקק את האצבעות.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 6-8 מנות
כדי להבין את השורשים של המתכון הזה, יש להבין מה זה קניידלך. מדובר בכופתאות אווריריות שמצורפות למרק בהכנה ביתית מסורתית, בדרך כלל עם טוויסט טעים של קמח תפו”א. הוספת תבלינים כמו כמון ופפריקה הופכת את המרק למושלם, ובנוסף הקניידלך מתפקדים כהפתעה הממכרת של המנה.
הרכיבים הדרושים
- 1/2 ק"ג עוף (חזה או רגליים)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 גזרים קלופים וקצוצים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כמון טחון
- 1/4 כוס פפריקה מתוקה
- ליטר מים
- מלח ופלפל טחון לפי הטעם
- 1/2 ק"ג קמח תפו”א
- 3 ביצים
- 1/4 כוס שמן זית
עכשיו אתם יכולים לנשום עמוק, כי יש לכם את כל מה ששצריך כדי להתחיל בהכנה של המרק האגדי הזה. ואם אתם אנשים חרדים לגלוטן, אתם יכולים בהחלט להחליף את הקמח הרגיל בקמח תפו”א בלבד. תודו לי אחר כך!
שלבי ההכנה
כדי לדעת איך להכין את המרק המעלף הזה, פשוט עקבו אחרי השלבים הבאים:
- בשפך גדול, ממיסים כף של שמן זית ומתחילים לטגן את הבצל הקצוץ.
- לאחר שהבצל שזוף ושקוף, מטגנים את הגזר הקצוץ יחד עם התבלינים.
- מוסיפים את העוף לערבוב נוסף ל-3-4 דקות עד שהעוף מתחיל לשחרר את נוזליו.
- מוסיפים ליטר מים, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה.
- מורידים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים במשך 30 דקות.
- במאכל נפרד, מקציפים את הביצים עם שמן זית והכנסו לקמח תפו”א לתערובת הומוגנית.
- עם כף גדושה, יוצרים כופתאות ועורכים אותם באיטיות בתערובת על פני המרק.
- מבשלים עוד 15 דקות, עד שהקניידלך יוצאים רכים ומוכנים.
- מסננים ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה מעל למרק המופלא.
תרשו לי לספר לכם שסוד הכנת קניידלך רך נובע בזכות ביצים טריות ושמן זית איכותי. כאשר תוסיפו כמות מדויקת של נוזלים, תיווכחו במרק המושלם שלכם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם, אתם יכולים להוסיף למרק גם חומוס או גרגרי אפונה, שמוסיפים עוד רבדים של טעם. תוספת של שיני שום קלות, שתבשילו יחד עם הבצל בתחילת הדרך, תוסיף לכם נופך של הטריות שאין להשוות לה.
כמו כן, אפשר לנסות לחבר בין הקניידלך לבין קציצות עוף מתובלות. רק תדמיינו את הטעמים – משגע!
שאלות ותשובות
מהם ההבדלים בין קניידלך מרוקאי למתכוני קניידלך אחרים?
קניידלך המרוקאי מתהדר בתבלינים כגון כמון ופפריקה, שמעניקים לו טעמים של בית חמם ומסורת. בשאר המתכונים נאמנים למסורת של טעמים יותר "חיותיים".
האם אפשר להכין את המרק בגרסה טבעונית?
בוודאי! פשוט החליפו את העוף בעוף סויה או טופו, והשתמשו במים וירקות כבסיס. הטעמים יכולים להיות מדהימים לא פחות!
למה חשוב להשתמש בקמח תפו”א?
נכון! קמח תפו”א יוצר קניידלך אווריריים ונימוחים, שלא יימסו במרק.
איך יודעים שהקניידלך מוכנים?
מתי הםעולים וצביעו בצבע זהוב קל – ועדיין שומרים על רכותם.
האם אפשר לשמור את המרק במקפיא?
בוודאי! כשתשמרו אותו בכלי אטום, הוא יכול להחזיק בתנאי הקפיא לאורך חודשים רבים.
מה כדאי להגיש לצד המרק?
מומלץ להוסיף לחם פריך או פיתה חמה, העוזרת לכם ללטף את הטעמים בפשטות.
איזה תבלינים אפשר לשלב במרק?
תיבול נוסף כמו כורכום, קימל או רוזמרין יכולים לשדרג את המרק בקלות.
מה לגבי תוספות של ירקות?
גם גזר, קישוא או אפילו דלעת יכולות להשתלב נהדר במרק.
כמה זמן המרק נשאר טרי במקרר?
בעיקרון, מרק קניידלך יכול להחזיק כמה ימים במקרר, אבל הכי טוב לפנק את עצמכם ישר מהכנה.
האם אפשר להכין את הקניידלך ללא ביצים?
כמובן, ניתן להחליף ביצים בפירות מרוסקים כמו בננה או תפוח לכופתאות רכות.
עכשיו שיש לכם את המתכון המדהים הזה, אתם יכולים להעביר את המידע להורים, חברים ואפילו לשכנים. שתפו, הפיצו וכמובן, אם אתם רוצים לראות עוד מתכונים מהממים, עדיין תענגו את הלב שלכם למטבח ותהנו מכל רגע!