מרק שעועית אדומה ברמה של חיים כהן

מרק שעועית אדומה מדהים וממכר

מי לא אוהב מרק שיכול לחמם את הלב ביום סגרירי? במיוחד כאשר מדובר במרק שעועית אדומה, הנה מסע אל עולם הטעמים, מרקם שמענג את החיך כמו רק סבתא יודעת להכין. אנחנו הולכים לגעת במרק שעועית אדומה שמזכיר לנו את הבית, את הריחות המוכרים, ואפילו את חיוכי המשפחה שסובבים את השולחן. ברור לנו שזה לא מרק רגיל, אלא משהו משגע ומעלף שיעשה לנו שמח בבטן – זהו מתכון של אמא, שהכינה אותו בכל שבת בבוקר, כשהשמש רק החלה לעלות. היום, אנחנו הולכים באומץ ובאהבה להציג לכם את המתכון המדויק, שלא תשכחו אף פעם!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 1.5 שעות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 6-8 מנות

המרכיבים הדרושים

כמו בכל מתכון טוב, המרכיבים הם המפתח להצלחה. כשמדובר במרק שעועית אדומה, חשוב לדאוג לרכיבים איכותיים. הרשימה הזו תעשה אותנו למסעדנים על פי מתכון של חיים כהן אך עם ה-touch שלנו.

  • 1 כוס שעועית אדומה, מושרת במים למשך הלילה
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום crushed
  • 2 גזרים, קלופים וקצוצים
  • 1 קישוא, קצוץ (לגרסה בריאה יותר)
  • 1 פלפל ירוק חריף או מתוק, קצוץ (לפי טעמכם)
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 2 ליטרים מים או ציר ירקות
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • למעלה: פטרוזיליה קצוצה לקישוט

מרכיבים חלופיים

אם תעדיפו לעבור לגרסה צמחונית או טבעונית, אתם יכולים להשמיט את כל מה שקשור בשר ולשדרגו עם עוד ירקות כמו טופו או פטריות. אם אתם נלחמים בבעיה של גלוטן, תשמחו לדעת שהמרכיב הראשי כאן – השעועית, הוא ללא גלוטן!

שלבי ההכנה

עכשיו, אחרי שיצרנו את התיאבון, הגיע הזמן להכין את המרק המהפכני. בואו נתחיל!

  1. שמים את השעועית במים למשך הלילה, כדי שתספוג את כל הטעמים ותהפוך למרקם רך.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא רך ושקוף.
  4. מוסיפים את השום ומערבבים 1-2 דקות, עד שהשום מתחיל לשחרר את הארומה שלו.
  5. מוסיפים את הגזר והקישוא, ומטגנים מספר דקות נוספות.
  6. מוסיפים את הפלפל החריף או המתוק, פפריקה, כמון, מלח ופלפל וסוחטים את כל הטעמים יחד.
  7. כשהירקות מתחילים לבעבע ברקע, מוסיפים את השעועית סינון המים שלה ומערבבים.
  8. יוצרים מקום במרכז הסיר, מוסיפים מים או ציר ירקות ומביאים את התערובת לרתיחה.
  9. מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך למשך שעה וחצי, עד שהשעועית רכה וריחנית.
  10. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.

תוספות ושדרוגים אפשריים

תוספות יכולות לעשות את כל ההבדל. אפשר להוסיף מעט קוביות תפוחי אדמה למרק – זה ייתן עוד משב רוח ואפילו תוספת של קרוטונים צרובים למעלה. אפשר גם להוסיף מעט גבינת פרמזן מעל שיפצה את כל המנה! אם אתם אוהבים חריף, יש מקום להוסיף פלפל חסה קצוץ בטחינה!

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור על המרק טרי למחרת?
מומלץ לשמור את המרק בקופסאות אטומות במקרר. הוא נשאר טרי למשך 2-3 ימים, והטעמים מתאחדים עם הזמן, כך שאתם מקבלים מרק עוד יותר טעים!

האם ניתן להכין את המרק מראש?
בהחלט! מרק ששומרים במקפיא יכול להיות מושלם, תוך שמירה על הטעמים. רק אל תשכחו לחום כראוי ולערבב היטב.

למה כדאי להשתמש בשעועית אדומה?
שעועית אדומה עשירה בתוכנה בברזל, סיבים תזונתיים ויכולה לתרום רבות לבריאותינו. בנוסף, טעמה משגע והופך את המרק לעוד יותר מושלם.

האם אפשר להוסיף בשר למרק?
כמובן! מתכון זה יכול להכיל בשר עוף או בשר טחון – זה מוסיף את עומק הטעמים שיכול להיות אגדי במרק.

מה לעשות אם אין פפריקה?
אם אין בידיכם פפריקה מתוקה, ניתן להשתמש בפלפל מתוק או תבלינים אחרים כמו כמון או קימל.

האם אפשר להכין את המרק בצ'יק?
אופציה מצוינת היא להשתמש בסיר לחץ, כשהשקעה בזמן עומדת על כ-30 דקות בישול כולל.

כמה אנשים מרק זה מספיק?
המרק הזה יכול להספיק בקלות לשישה עד שמונה אנשים, תלוי בכמה אתם אוהבים לאכול.

מהם הטיפים בעת הכנת המרק?
הקפידו לשטוף את השעועית היטב לפני השימוש, כדי לשמור על מרקם נעים. ואל תשכחו להתנסות ולהרגיש – כל טוען יכול לשפר את המנה.

האם ניתן לשדרג את המרק בריאותית?
אפשר לשדרג את המרק ע"י הוספה של ירקות כמו ברוקולי או קישואים, כך שתקבלו טעם בריא, צבעוני ומרענן.

איך אפשר לשתף את המתכון?
באמצעות חברים, משפחה או ברשתות החברתיות! זהו מתכון משגע שאף אחד לא רוצה להחמיץ.

המרק הזה הוא לא רק מאכל, אלא חוויה קולינרית שלמה! התקופה בה הכנתם אותו היא זמן שבו חוויו אהבה, תרבות ושיחה עם הקרובים אליכם. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולאפשר לכולם לטעום מהנפלאות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *